Gourmet-biffburger med karamellisert rødløk

total tid 40 min.
40 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
2 ss
olivenolje
klatt smør
2 
store rødløk, skjæres i tynne skiver
2 ss
brunt sukker
500 g
kjøttdeig av god kvalitet
2 ss
finhakket persille
2 ss
finhakket timian
1 
liten reddik, kuttes i små biter
4 
brioche-burgerbrød, deles i to og ristes
2 
avokadoer i skiver
Næringsinnhold (per porsjon): 3356 kJ  /  802 kcal
46,2 g Fett
35,9 g Protein
59,8 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Varm opp en spiseskje olivenolje og smør i stekepanne på lav varme. Tilsett løkskiver og sukker, og la det hele steke langsomt i 30 minutter til løken er myk og karamellisert. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Steg 2

Mens løken stekes, blander du kjøttdeig med persille og timian og krydrer med salt og pepper. Form fire burgere. Ta den ferdig stekte løken ut av pannen, og plasser den på et varmt sted. Tørk av stekepannen med kjøkkenpapir, og varm opp resten av oljen. Stek burgerne i tre til fire minutter på hver side. Tilsett Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk, og stek  et par minutter til. Øs kontinuerlig saus over kjøttet i pannen.

Steg 3

Fordel en håndfull reddik på den nederste halvparten av burgerbrødet. Legg på burgerne, og drypp en teskje av den varme sausen over. Fordel løken jevnt på de fire burgerne, og legg på avokadoskivene før du setter på toppen av burgerbrødet.

Steg 4

Tilberedning på grillen: Pensle burgerskivene med olje, og grill dem i tre til fire minutter på hver side (avhengig av hvor varm grillen er). Pensle burgerskivene med Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk , og grill dem et par minutter til.

Oppskrifts-ID: 403

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Varm opp en spiseskje olivenolje og smør i stekepanne på lav varme. Tilsett løkskiver og sukker, og la det hele steke langsomt i 30 minutter til løken er myk og karamellisert. Rør av og til. Smak til med salt og pepper.

Mens løken stekes, blander du kjøttdeig med persille og timian og krydrer med salt og pepper. Form fire burgere. Ta den ferdig stekte løken ut av pannen, og plasser den på et varmt sted. Tørk av stekepannen med kjøkkenpapir, og varm opp resten av oljen. Stek burgerne i tre til fire minutter på hver side. Tilsett Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk, og stek  et par minutter til. Øs kontinuerlig saus over kjøttet i pannen.

Fordel en håndfull reddik på den nederste halvparten av burgerbrødet. Legg på burgerne, og drypp en teskje av den varme sausen over. Fordel løken jevnt på de fire burgerne, og legg på avokadoskivene før du setter på toppen av burgerbrødet.

Tilberedning på grillen: Pensle burgerskivene med olje, og grill dem i tre til fire minutter på hver side (avhengig av hvor varm grillen er). Pensle burgerskivene med Kikkoman Teriyaki Saus med Hvitløk , og grill dem et par minutter til.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.