Flatbreads med aromatisk paprikasaus
Flatbreads med aromatisk paprikasaus

Flatbreads med aromatisk paprikasaus

total tid35 min.
15 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Hjemmelagede flatbreads toppet med aromatisk paprikasaus, pikant ansjos og søte cherrytomater – en smakseksplosjon fra Middelhavet som gjør seg utmerket i et koselig måltid for to.

Ingredienser

2 porsjoner

Flatbreads:

160 g
hvetemel
 ½ ts
salt
 ½ ts
bakepulver
100 g
gresk yoghurt
1 ss
olivenolje

Aromatisk paprikasaus:

3 
røde paprika, stekt og skrelt
100 g
chipotle i adobosaus, hermetisert
2 
hvitløksfedd, hakket
1 ss
olivenolje
1 ss
sitronsaft

Topping:

6 
ansjosfileter, avsilt og hakket
150 g
cherrytomater, delt i to
10 g
ferske basilikumblader, til garnityr (valgfritt)
1 ss
olivenolje, til å ringle over
Næringsinnhold (per porsjon):1840 kJ / 440 kcal
21 gFett
13 gProtein
48 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

160 g hvetemel –  ½ ts salt –  ½ ts bakepulver – 100 g gresk yoghurt – 1 ss olivenolje

Bland mel, salt og bakepulver i en miksebolle. Tilsett gresk yoghurt og olivenolje, miks godt til du får en deig. Hvis deigen blir for klebrig, tilsett gradvis mer mel. Dryss litt mel på en benkeplate og kna deigen i ca. 5 minutter til den blir smidig. Del den i to like porsjoner og form hver av dem til en ball. Kjevl hver ball ut til en tynn sirkel. Varm opp en stekepanne på middels varme og smør den med olivenolje. Stek hvert flatbread i 2-3 minutter på hver side til det er gyllenbrunt og gjennomstekt. Legg dem til side.

Steg 2

3  røde paprika, stekt og skrelt – 100 g chipotle i adobosaus, hermetisert – 2  hvitløksfedd, hakket – 1 ss olivenolje – 1 ss sitronsaft – 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade6  ansjosfileter, avsilt og hakket – 150 g cherrytomater, delt i to – 10 g ferske basilikumblader, til garnityr (valgfritt) – 1 ss olivenolje, til å ringle over

Finhakk stekt paprika, chipotle og hvitløk på en skjærefjøl. Tilsett olivenolje og sitronsaft og miks til en tykk saus. Smak til med Kikkoman Teriyaki Marinade. Smør en sjenerøs mengde aromatisk paprikasaus på hvert flatbread. Dryss hakket ansjos og halve cherrytomater over paprikasausen. Ringle olivenoljen over begge flatbreads og garner med ferske basilikumblader.

Tip

Oppskrifts-ID: 1455

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

160 g hvetemel – ½ ts salt – ½ ts bakepulver – 100 g gresk yoghurt – 1 ss olivenolje

Bland mel, salt og bakepulver i en miksebolle. Tilsett gresk yoghurt og olivenolje, miks godt til du får en deig. Hvis deigen blir for klebrig, tilsett gradvis mer mel. Dryss litt mel på en benkeplate og kna deigen i ca. 5 minutter til den blir smidig. Del den i to like porsjoner og form hver av dem til en ball. Kjevl hver ball ut til en tynn sirkel. Varm opp en stekepanne på middels varme og smør den med olivenolje. Stek hvert flatbread i 2-3 minutter på hver side til det er gyllenbrunt og gjennomstekt. Legg dem til side.

3 røde paprika, stekt og skrelt – 100 g chipotle i adobosaus, hermetisert – 2 hvitløksfedd, hakket – 1 ss olivenolje – 1 ss sitronsaft – 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade6 ansjosfileter, avsilt og hakket – 150 g cherrytomater, delt i to – 10 g ferske basilikumblader, til garnityr (valgfritt) – 1 ss olivenolje, til å ringle over

Finhakk stekt paprika, chipotle og hvitløk på en skjærefjøl. Tilsett olivenolje og sitronsaft og miks til en tykk saus. Smak til med Kikkoman Teriyaki Marinade. Smør en sjenerøs mengde aromatisk paprikasaus på hvert flatbread. Dryss hakket ansjos og halve cherrytomater over paprikasausen. Ringle olivenoljen over begge flatbreads og garner med ferske basilikumblader.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.