Uer med skorpe av sesamfrø

total tid 75 min.

Ingredienser

4 porsjoner
100 g
tørkede shiitakesopp
600 g
uerfilet
Salt
Pepper
4 ss
maizena
2 ss
sesamfrø
2 
egg
3 ss
olje
 ½ ts
malt spisskummen
1 ts
gurkemeie
250 g
basmatiris
2 
løk
1 
rød paprika
200 g
bambusskudd
Skall og saft av ½ sitron
Ev. Maizena til jevning
4 ss
smør til steking
Næringsinnhold (per porsjon): 3472 kJ  /  829 kcal
40 g Fett
50,8 g Protein
81 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Dekk shiitakesopp til med vann og bløtlegg i minst ½ time. Salt og pepre fisken og snu i maizena. Bland strøkavring og sesamfrø. Rør egg sammen og snu fisken først i egg, så i strøkavring. Trykk paneringen litt fast.

Steg 2

Ta shiitakesoppene ut av vannet, og spar på vannet. Varm 1 ss olje opp i en gryte, dryss på gurkemeie og spisskummin og snu risen i det, hell på ½ l vann og kok ferdig på middels varme.

Steg 3

Skrell løk og skjær i sigdformede stykker, vask, rens og skjær paprika i grove terninger, skjær bambusskudd og shiitakesopp i skiver. Stek løk og paprika i 2 spiseskjeer olje, småsurr det deretter sammen med bambusskudd og sopp. Ha i noen stykker sitronskall og rør ut med sitronsaft og litt av vannet fra bløtleggingen av shiitakesoppen. Smak til med soyasaus. Jevne eventuelt med litt maizena.

Steg 4

Varm opp smør i en stekepanne og stek fisken på hver side i ca. 5 minutter. Server sammen med grønnsaker og ris.

Oppskrifts-ID: 343

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Dekk shiitakesopp til med vann og bløtlegg i minst ½ time. Salt og pepre fisken og snu i maizena. Bland strøkavring og sesamfrø. Rør egg sammen og snu fisken først i egg, så i strøkavring. Trykk paneringen litt fast.

Ta shiitakesoppene ut av vannet, og spar på vannet. Varm 1 ss olje opp i en gryte, dryss på gurkemeie og spisskummin og snu risen i det, hell på ½ l vann og kok ferdig på middels varme.

Skrell løk og skjær i sigdformede stykker, vask, rens og skjær paprika i grove terninger, skjær bambusskudd og shiitakesopp i skiver. Stek løk og paprika i 2 spiseskjeer olje, småsurr det deretter sammen med bambusskudd og sopp. Ha i noen stykker sitronskall og rør ut med sitronsaft og litt av vannet fra bløtleggingen av shiitakesoppen. Smak til med soyasaus. Jevne eventuelt med litt maizena.

Varm opp smør i en stekepanne og stek fisken på hver side i ca. 5 minutter. Server sammen med grønnsaker og ris.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.