Uer med skorpe av sesamfrø
Tilberedning
Steg 1
Dekk shiitakesopp til med vann og bløtlegg i minst ½ time. Salt og pepre fisken og snu i maizena. Bland strøkavring og sesamfrø. Rør egg sammen og snu fisken først i egg, så i strøkavring. Trykk paneringen litt fast.
Steg 2
Ta shiitakesoppene ut av vannet, og spar på vannet. Varm 1 ss olje opp i en gryte, dryss på gurkemeie og spisskummin og snu risen i det, hell på ½ l vann og kok ferdig på middels varme.
Steg 3
Skrell løk og skjær i sigdformede stykker, vask, rens og skjær paprika i grove terninger, skjær bambusskudd og shiitakesopp i skiver. Stek løk og paprika i 2 spiseskjeer olje, småsurr det deretter sammen med bambusskudd og sopp. Ha i noen stykker sitronskall og rør ut med sitronsaft og litt av vannet fra bløtleggingen av shiitakesoppen. Smak til med soyasaus. Jevne eventuelt med litt maizena.
Steg 4
Varm opp smør i en stekepanne og stek fisken på hver side i ca. 5 minutter. Server sammen med grønnsaker og ris.
Oppskrifts-ID: 343
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer