Andebryst med søt bjørnebærsaus og bakte misopoteter
Andebryst med søt bjørnebærsaus og bakte misopoteter

Andebryst med søt bjørnebærsaus og bakte misopoteter

total tid80 min.
20 min.tilberedningstid
60 min.koketid

Et gourmetmåltid hjemme hos deg selv – saftig andebryst servert med søt bjørnebærsaus og sprøstekte poteter med et anstrøk av miso.

Ingredienser

2 porsjoner

And:

2 
andebryster, ca. 200 g hver
2 
kvister rosmarin

Saus:

120 g
bjørnebær
1 dl
appelsinjuice
30 g
honning
0,3 dl
eplecidereddik

Poteter:

400 g
skrelte poteter
50 g
hvit misopasta
 ½ dl
rapsolje
5 g
hvitløksgranulat
Næringsinnhold (per porsjon):3420 kJ / 817 kcal
31,2 gFett
63,2 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

400 g skrelte poteter – 50 g hvit misopasta –  ½ dl rapsolje – 5 g hvitløksgranulat

Skjær potetene i båter og bland dem med misopasta, hvitløksgranulat og olje. Sett i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.

Steg 2

120 g bjørnebær – 1 dl appelsinjuice – 30 g honning – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,3 dl eplecidereddik

Ha ingrediensene til sausen oppi en kasserolle og kok i ca. 10 minutter til sausen tykner.

Steg 3

2  andebryster, ca. 200 g hver – 2  kvister rosmarin

Bruk kniv til å snitte et rutemønster i andebrystet. Legg det i en stekepanne med skinnsiden ned og stek på sterk varme i ca. 5 minutter på hver side til fettet på skinnet har smeltet og andebrystet er gyllenbrunt. Tilsett kvister av rosmarin. Sett i en forvarmet stekeovn ved 160 °C og stek i ca. 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på andebrystet.

Tips:

Andre typer frukt, som blåbær, bringebær eller plommer, kan brukes istedenfor bjørnebær.

Oppskrifts-ID: 1367

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

400 g skrelte poteter – 50 g hvit misopasta – ½ dl rapsolje – 5 g hvitløksgranulat

Skjær potetene i båter og bland dem med misopasta, hvitløksgranulat og olje. Sett i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.

120 g bjørnebær – 1 dl appelsinjuice – 30 g honning – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,3 dl eplecidereddik

Ha ingrediensene til sausen oppi en kasserolle og kok i ca. 10 minutter til sausen tykner.

2 andebryster, ca. 200 g hver – 2 kvister rosmarin

Bruk kniv til å snitte et rutemønster i andebrystet. Legg det i en stekepanne med skinnsiden ned og stek på sterk varme i ca. 5 minutter på hver side til fettet på skinnet har smeltet og andebrystet er gyllenbrunt. Tilsett kvister av rosmarin. Sett i en forvarmet stekeovn ved 160 °C og stek i ca. 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på andebrystet.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.