Andebryst med søt bjørnebærsaus og bakte misopoteter
Et gourmetmåltid hjemme hos deg selv – saftig andebryst servert med søt bjørnebærsaus og sprøstekte poteter med et anstrøk av miso.
Tilberedning
Steg 1
400 g skrelte poteter – 50 g hvit misopasta – ½ dl rapsolje – 5 g hvitløksgranulat
Skjær potetene i båter og bland dem med misopasta, hvitløksgranulat og olje. Sett i stekeovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.
Steg 2
120 g bjørnebær – 1 dl appelsinjuice – 30 g honning – 0,3 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,3 dl eplecidereddik
Ha ingrediensene til sausen oppi en kasserolle og kok i ca. 10 minutter til sausen tykner.
Steg 3
2 andebryster, ca. 200 g hver – 2 kvister rosmarin
Bruk kniv til å snitte et rutemønster i andebrystet. Legg det i en stekepanne med skinnsiden ned og stek på sterk varme i ca. 5 minutter på hver side til fettet på skinnet har smeltet og andebrystet er gyllenbrunt. Tilsett kvister av rosmarin. Sett i en forvarmet stekeovn ved 160 °C og stek i ca. 10-15 minutter, avhengig av størrelsen på andebrystet.
Tips:
Andre typer frukt, som blåbær, bringebær eller plommer, kan brukes istedenfor bjørnebær.
Oppskrifts-ID: 1367
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer