

Vegansk onigirazu
Sushi som er brettet sammen og ikke «nigiri» (håndpresset). Lett å lage og enda lettere å spise! Du bestemmer selv hvilke ingredienser du vil bruke, så vær kreativ og lag din egen unike onigirazu sushi.
Tilberedning
Steg 1
150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml) – 1 bunt spinat – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts hvite sesamfrø
Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.
Legg spinaten med roten først i en kasserolle med kokende vann og kok i ca. 10 sekunder. Kjøl av i kaldt vann, press spinaten godt for å få ut vannet, og del den deretter i fire. Bland Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Sesamolje og hvite sesamfrø.
Steg 2
½ gulrot – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts hvite sesamfrø – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Skjær gulroten i tynne strimler. Varm opp Kikkoman Sesamolje i en stekepanne og stek gulrotstrimlene på lav varme til de er myke. Tilsett Kikkoman Soyasaus og hvite sesamfrø.
Steg 3
1 kinakål – 2 ts salt – 2 ts gochujang chilipasta – ½ ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style
Hakk kinakålen i småbiter, legg den i en bolle og gni inn med salt. Etter 10 minutter skyller du den godt med vann og presser deretter vannet grundig ut. Bland med gochujang chilipasta, Kikkoman Sesamolje og Kikkoman Mirin-Style søt smakssetter.
Steg 4
2 skive vegansk ost (for eksempel ost laget med kokosolje) – 2 noriark
Legg et ark plastfolie på kjøkkenbenken. Legg noriarket oppå og del det i to. Tenk deg at noriarket er delt i fire ruter. Legg ¼ (ca. 60 g) av sushirisen på ruten øverst til høyre og nederst til høyre, og form risen til to firkanter. Legg osten på ruten øverst til venstre og legg halvparten av ingrediensene fra Steg 2 oppå den. Legg halvparten av spinatblandingen fra Steg 1 oppå sushirisen øverst til høyre. Legg halvparten av blandingen fra Steg 3 oppå sushirisen nederst til høyre. Brett noriarket 3 ganger, begynn nederst til venstre, pakk det så forsiktig inn i plastfolie. Gjenta prosessen med den andre onigirazuen.
Steg 5
1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ts sennep – 2 ts soyayoghurt naturell
Mens onigirazuen er pakket i plastfolie, skjærer du den i to.
Bland sammen ingrediensene til dippsausen og server.
Varier gjerne fyllet i din onigirazu slik du ønsker.
Hvis du vil ha en mer detaljert instruksjon om hvordan du lager sushiris, kan du besøke vår oppskriftsside: www.kikkoman.eu/recipes/detail/sushi-rice
Oppskrifts-ID: 1413
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer