Vegansk onigirazu
Vegansk onigirazu

Vegansk onigirazu

total tid60 min.
25 min.tilberedningstid
25 min.koketid
10 min.marineringstid

Sushi som er brettet sammen og ikke «nigiri» (håndpresset). Lett å lage og enda lettere å spise! Du bestemmer selv hvilke ingredienser du vil bruke, så vær kreativ og lag din egen unike onigirazu sushi.

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
ris
210 dl
vann
1 bunt
spinat
2 ts
hvite sesamfrø
 ½ 
gulrot
1 
kinakål
2 ts
salt
2 ts
gochujang chilipasta
2 skive
vegansk ost (for eksempel ost laget med kokosolje)
2 
noriark
2 ts
sennep
2 ts
soyayoghurt naturell
Næringsinnhold (per porsjon):2619 kJ / 625 kcal
26 gFett
16 gProtein
81 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)1 bunt spinat – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts hvite sesamfrø

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Legg spinaten med roten først i en kasserolle med kokende vann og kok i ca. 10 sekunder. Kjøl av i kaldt vann, press spinaten godt for å få ut vannet, og del den deretter i fire. Bland Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Sesamolje og hvite sesamfrø.

Steg 2

 ½  gulrot – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts hvite sesamfrø – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Skjær gulroten i tynne strimler. Varm opp Kikkoman Sesamolje i en stekepanne og stek gulrotstrimlene på lav varme til de er myke. Tilsett Kikkoman Soyasaus og hvite sesamfrø.

Steg 3

1  kinakål – 2 ts salt – 2 ts gochujang chilipasta –  ½ ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style

Hakk kinakålen i småbiter, legg den i en bolle og gni inn med salt. Etter 10 minutter skyller du den godt med vann og presser deretter vannet grundig ut. Bland med gochujang chilipasta, Kikkoman Sesamolje og Kikkoman Mirin-Style søt smakssetter.

 

Steg 4

2 skive vegansk ost (for eksempel ost laget med kokosolje) – 2  noriark

Legg et ark plastfolie på kjøkkenbenken. Legg noriarket oppå og del det i to. Tenk deg at noriarket er delt i fire ruter. Legg ¼ (ca. 60 g) av sushirisen på ruten øverst til høyre og nederst til høyre, og form risen til to firkanter. Legg osten på ruten øverst til venstre og legg halvparten av ingrediensene fra Steg 2 oppå den. Legg halvparten av spinatblandingen fra Steg 1 oppå sushirisen øverst til høyre. Legg halvparten av blandingen fra Steg 3 oppå sushirisen nederst til høyre. Brett noriarket 3 ganger, begynn nederst til venstre, pakk det så forsiktig inn i plastfolie. Gjenta prosessen med den andre onigirazuen.

Steg 5

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ts sennep – 2 ts soyayoghurt naturell

Mens onigirazuen er pakket i plastfolie, skjærer du den i to.

Bland sammen ingrediensene til dippsausen og server.

 

Varier gjerne fyllet i din onigirazu slik du ønsker.

Hvis du vil ha en mer detaljert instruksjon om hvordan du lager sushiris, kan du besøke vår oppskriftsside: www.kikkoman.eu/recipes/detail/sushi-rice

Oppskrifts-ID: 1413

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)1 bunt spinat – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts hvite sesamfrø

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Legg spinaten med roten først i en kasserolle med kokende vann og kok i ca. 10 sekunder. Kjøl av i kaldt vann, press spinaten godt for å få ut vannet, og del den deretter i fire. Bland Kikkoman Soyasaus, Kikkoman Sesamolje og hvite sesamfrø.

½ gulrot – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts hvite sesamfrø – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Skjær gulroten i tynne strimler. Varm opp Kikkoman Sesamolje i en stekepanne og stek gulrotstrimlene på lav varme til de er myke. Tilsett Kikkoman Soyasaus og hvite sesamfrø.

1 kinakål – 2 ts salt – 2 ts gochujang chilipasta – ½ ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style

Hakk kinakålen i småbiter, legg den i en bolle og gni inn med salt. Etter 10 minutter skyller du den godt med vann og presser deretter vannet grundig ut. Bland med gochujang chilipasta, Kikkoman Sesamolje og Kikkoman Mirin-Style søt smakssetter.

 

2 skive vegansk ost (for eksempel ost laget med kokosolje) – 2 noriark

Legg et ark plastfolie på kjøkkenbenken. Legg noriarket oppå og del det i to. Tenk deg at noriarket er delt i fire ruter. Legg ¼ (ca. 60 g) av sushirisen på ruten øverst til høyre og nederst til høyre, og form risen til to firkanter. Legg osten på ruten øverst til venstre og legg halvparten av ingrediensene fra Steg 2 oppå den. Legg halvparten av spinatblandingen fra Steg 1 oppå sushirisen øverst til høyre. Legg halvparten av blandingen fra Steg 3 oppå sushirisen nederst til høyre. Brett noriarket 3 ganger, begynn nederst til venstre, pakk det så forsiktig inn i plastfolie. Gjenta prosessen med den andre onigirazuen.

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ts sennep – 2 ts soyayoghurt naturell

Mens onigirazuen er pakket i plastfolie, skjærer du den i to.

Bland sammen ingrediensene til dippsausen og server.

 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.