

Onigiri med laks og avokadofyll
En av Japans mest populære onigiri, fylt med mør laks blandet med ris. Edamamerisen med kremete avokado setter frisk farge og smak på retten. For variasjonens skyld kan laksen legges hel i midten.
Tilberedning
Steg 1

50 g fersk laksefilet, uten skinn – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Kok laksefileten i en liten kasserolle med kokende vann i ca. 2 min. Ha den oppi en bolle kaldt vann i ca. 1 min, ta den ut og klapp den tørr. Stek den på begge sider i oppvarmet Kikkoman Sesamolje. Pensle med Kikkoman Soyasaus og stek til den er gjennomstekt. Riv den i biter.
Steg 2

¼ avokado
Mos avokadokjøttet med gaffel
Steg 3

400 g kokt ris – ½ ts hvite sesamfrø – 20 g kokt edamame – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Fordel risen på 2 boller. Ha laksen fra steg 1 og hvite sesamfrø i en av bollene og bland. Rør edamame og Kikkoman Soyasaus inn i risen i den andre bollen.
Steg 4

Form blandingen av ris og laks til trekanter ved hjelp av plastfolie. Form edamamerisen til 2 flate skiver på plastfolie. Legg avokadoen midt på hver, form dem så til trekanter. Fjern plastfolien.
Steg 5

1 noriark
Skjær noriarket i trekanter, pakk dem rundt risballene og server.
Tips:
I denne onigiri-retten kan du også erstatte laks med krabbe, reker eller vårløk.
Oppskrifts-ID: 1487
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer