Onigiri med laks og avokadofyll
Onigiri med laks og avokadofyll

Onigiri med laks og avokadofyll

5 1 vurderinger
total tid25 min.
5 min.tilberedningstid
20 min.koketid

En av Japans mest populære onigiri, fylt med mør laks blandet med ris. Edamamerisen med kremete avokado setter frisk farge og smak på retten. For variasjonens skyld kan laksen legges hel i midten.

Ingredienser

2 porsjoner
50 g
fersk laksefilet, uten skinn
 ¼ 
avokado
400 g
kokt ris
 ½ ts
hvite sesamfrø
20 g
kokt edamame
1 
noriark
Næringsinnhold (per porsjon):1259 kJ / 301 kcal
9,7 gFett
11,2 gProtein
40,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

50 g fersk laksefilet, uten skinn – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Kok laksefileten i en liten kasserolle med kokende vann i ca. 2 min. Ha den oppi en bolle kaldt vann i ca. 1 min, ta den ut og klapp den tørr. Stek den på begge sider i oppvarmet Kikkoman Sesamolje. Pensle med Kikkoman Soyasaus og stek til den er gjennomstekt. Riv den i biter.

Steg 2

 ¼  avokado

Mos avokadokjøttet med gaffel

Steg 3

400 g kokt ris –  ½ ts hvite sesamfrø – 20 g kokt edamame – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Fordel risen på 2 boller. Ha laksen fra steg 1 og hvite sesamfrø i en av bollene og bland. Rør edamame og Kikkoman Soyasaus inn i risen i den andre bollen.

Steg 4

Form blandingen av ris og laks til trekanter ved hjelp av plastfolie. Form edamamerisen til 2 flate skiver på plastfolie. Legg avokadoen midt på hver, form dem så til trekanter. Fjern plastfolien.

Steg 5

1  noriark

Skjær noriarket i trekanter, pakk dem rundt risballene og server.

Tips:

I denne onigiri-retten kan du også erstatte laks med krabbe, reker eller vårløk.

Oppskrifts-ID: 1487

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

50 g fersk laksefilet, uten skinn – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Kok laksefileten i en liten kasserolle med kokende vann i ca. 2 min. Ha den oppi en bolle kaldt vann i ca. 1 min, ta den ut og klapp den tørr. Stek den på begge sider i oppvarmet Kikkoman Sesamolje. Pensle med Kikkoman Soyasaus og stek til den er gjennomstekt. Riv den i biter.

¼ avokado

Mos avokadokjøttet med gaffel

400 g kokt ris – ½ ts hvite sesamfrø – 20 g kokt edamame – 1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Fordel risen på 2 boller. Ha laksen fra steg 1 og hvite sesamfrø i en av bollene og bland. Rør edamame og Kikkoman Soyasaus inn i risen i den andre bollen.

Form blandingen av ris og laks til trekanter ved hjelp av plastfolie. Form edamamerisen til 2 flate skiver på plastfolie. Legg avokadoen midt på hver, form dem så til trekanter. Fjern plastfolien.

1 noriark

Skjær noriarket i trekanter, pakk dem rundt risballene og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.