

Linse- og bønneburger med halloumiost og BBQ-plommesaus
Prøv denne vegetarburgeren av bønner og linser med hjemmelaget BBQ-plommesaus og hjemmebakt burgerbrød. Et deilig og næringsrikt alternativ til tradisjonelle kjøttburgere.
Ingredienser
Burgerbrød:
Linse- og bønneburger:
BBQ-saus:
BBQ-saus:
Dessuten:
Tilberedning
Steg 1

140 g hvetemel – 5 g tørrgjær – 1 ss sukker – 1 lite egg – ½ ts salt – 0,6 dl vann – 20 g smeltet smør – Sesamfrø – 1 vispet egg
Bland mel, gjær, sukker, egg, salt og vann i en bolle og begynn å elte deigen. Tilsett smøret og elt til deigen er glatt og myk. La stå til heving. Form deigen til 4 boller, pensle med vispet egg og dryss over sesamfrø. La dem heve på et lunt sted. Når bollene har doblet seg i størrelse, bakes de i en forvarmet ovn på 200 °C i ca 15 minutter.
Steg 2

1 liten løk – 1 fedd hvitløk – 40 g grønne linser – 200 g kidneybønner (hermetiserte) – 1 ss tomatpuré – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts paprika – ½ ts spisskummen – 25 g havregryn – 1 ss loppefrøskall – 1 ss hakket persille
Kok linsene i 1 kopp vann. Skjær løken i terninger og finhakk hvitløken. Bland avsilte linser, bønner, tomatpuré, Kikkoman Soyasaus, krydder, havregryn og loppefrøskall i en bolle. Rør om til en litt grov blanding. Tilsett hakket persille og rør om igjen.
Steg 3

3 ss olivenolje
Lag burgerkaker av farsen. Legg dem på et stekebrett dekket med pølsepapir, ringle over olivenolje og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter.
Steg 4

½ dl vann – 50 g røkte plommer – 1 ts eddik – 1 ts brunt sukker – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ ts sennep – ½ ts kanel – ¼ ts chilipulver – 50 g ketchup – 15 dl brandy
Dekk de røkte plommene med vann og la dem småkoke på svak varme i ca. 15 minutter til de er myke. Tilsett resten av ingrediensene og gi et nytt oppkok. Mos til en jevn saus, og tilsett mer vann om nødvendig.
Steg 5

100 g halloumiost – ½ tomat – 1 håndfull ruccola
Skjær halloumiosten i 1 cm tykke skiver og grill dem. Skjær burgerbrødene i to og smør BBQ-saus på undersiden. Legg burger, halloumiost, tomat og ruccola på den nederste delen. Legg på den øverste delen av burgerbrødet og server umiddelbart.
Tips:
Du kan erstatte den hjemmelagde BBQ-plommesausen med en ferdig asiatisk plommesaus ved å tilsette en teskje røkt paprikapulver.
Oppskrifts-ID: 1219
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer