Linse- og bønneburger med halloumiost og BBQ-plommesaus

total tid 120 min.
20 min. tilberedningstid
40 min. koketid
60 min. hviletid

Prøv denne vegetarburgeren av bønner og linser med hjemmelaget BBQ-plommesaus og hjemmebakt burgerbrød. Et deilig og næringsrikt alternativ til tradisjonelle kjøttburgere.

Ingredienser

2 porsjoner

Burgerbrød:

140 g
hvetemel
5 g
tørrgjær
1 ss
sukker
1 
lite egg
 ½ ts
salt
0,6 dl
vann
60 ml
20 g
smeltet smør
Sesamfrø
1 
vispet egg

Linse- og bønneburger:

1 
liten løk
1 
fedd hvitløk
40 g
grønne linser
200 g
kidneybønner (hermetiserte)
1 ss
tomatpuré
1 ts
paprika
 ½ ts
spisskummen
25 g
havregryn
1 ss
loppefrøskall
1 ss
hakket persille
3 ss
olivenolje

BBQ-saus:

 ½ dl
vann

BBQ-saus:

50 ml
water
50 g
røkte plommer
1 ts
eddik
1 ts
brunt sukker
 ½ ts
sennep
 ½ ts
kanel
 ¼ ts
chilipulver
50 g
ketchup
15 ml
brandy

Dessuten:

100 g
halloumiost
 ½ 
tomat
1 håndfull
ruccola
Næringsinnhold (per porsjon): 3245 kJ  /  775 kcal
22 g Fett
35 g Protein
110 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

140 g hvetemel – 5 g tørrgjær – 1 ss sukker – 1  lite egg –  ½ ts salt – 0,6 dl vann – 20 g smeltet smør – Sesamfrø – 1  vispet egg

Bland mel, gjær, sukker, egg, salt og vann i en bolle og begynn å elte deigen. Tilsett smøret og elt til deigen er glatt og myk. La stå til heving. Form deigen til 4 boller, pensle med vispet egg og dryss over sesamfrø. La dem heve på et lunt sted. Når bollene har doblet seg i størrelse, bakes de i en forvarmet ovn på 200 °C i ca 15 minutter.

Steg 2

1  liten løk – 1  fedd hvitløk – 40 g grønne linser – 200 g kidneybønner (hermetiserte) – 1 ss tomatpuré – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts paprika –  ½ ts spisskummen – 25 g havregryn – 1 ss loppefrøskall – 1 ss hakket persille

Kok linsene i 1 kopp vann. Skjær løken i terninger og finhakk hvitløken. Bland avsilte linser, bønner, tomatpuré, Kikkoman Soyasaus, krydder, havregryn og loppefrøskall i en bolle. Rør om til en litt grov blanding. Tilsett hakket persille og rør om igjen.

Steg 3

3 ss olivenolje

Lag burgerkaker av farsen. Legg dem på et stekebrett dekket med pølsepapir, ringle over olivenolje og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter.

Steg 4

 ½ dl vann – 50 g røkte plommer – 1 ts eddik – 1 ts brunt sukker – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts sennep –  ½ ts kanel –  ¼ ts chilipulver – 50 g ketchup – 15 ml brandy

Dekk de røkte plommene med vann og la dem småkoke på svak varme i ca. 15 minutter til de er myke. Tilsett resten av ingrediensene og gi et nytt oppkok. Mos til en jevn saus, og tilsett mer vann om nødvendig.

Steg 5

100 g halloumiost –  ½  tomat – 1 håndfull ruccola

Skjær halloumiosten i 1 cm tykke skiver og grill dem. Skjær burgerbrødene i to og smør BBQ-saus på undersiden. Legg burger, halloumiost, tomat og ruccola på den nederste delen. Legg på den øverste delen av burgerbrødet og server umiddelbart.

Tips:

Du kan erstatte den hjemmelagde BBQ-plommesausen med en ferdig asiatisk plommesaus ved å tilsette en teskje røkt paprikapulver.

Oppskrifts-ID: 1219

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

140 g hvetemel – 5 g tørrgjær – 1 ss sukker – 1  lite egg –  ½ ts salt – 0,6 dl vann – 20 g smeltet smør – Sesamfrø – 1  vispet egg

Bland mel, gjær, sukker, egg, salt og vann i en bolle og begynn å elte deigen. Tilsett smøret og elt til deigen er glatt og myk. La stå til heving. Form deigen til 4 boller, pensle med vispet egg og dryss over sesamfrø. La dem heve på et lunt sted. Når bollene har doblet seg i størrelse, bakes de i en forvarmet ovn på 200 °C i ca 15 minutter.

1  liten løk – 1  fedd hvitløk – 40 g grønne linser – 200 g kidneybønner (hermetiserte) – 1 ss tomatpuré – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts paprika –  ½ ts spisskummen – 25 g havregryn – 1 ss loppefrøskall – 1 ss hakket persille

Kok linsene i 1 kopp vann. Skjær løken i terninger og finhakk hvitløken. Bland avsilte linser, bønner, tomatpuré, Kikkoman Soyasaus, krydder, havregryn og loppefrøskall i en bolle. Rør om til en litt grov blanding. Tilsett hakket persille og rør om igjen.

3 ss olivenolje

Lag burgerkaker av farsen. Legg dem på et stekebrett dekket med pølsepapir, ringle over olivenolje og stek ved 180 °C i ca. 20 minutter.

 ½ dl vann – 50 g røkte plommer – 1 ts eddik – 1 ts brunt sukker – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts sennep –  ½ ts kanel –  ¼ ts chilipulver – 50 g ketchup – 15 ml brandy

Dekk de røkte plommene med vann og la dem småkoke på svak varme i ca. 15 minutter til de er myke. Tilsett resten av ingrediensene og gi et nytt oppkok. Mos til en jevn saus, og tilsett mer vann om nødvendig.

100 g halloumiost –  ½  tomat – 1 håndfull ruccola

Skjær halloumiosten i 1 cm tykke skiver og grill dem. Skjær burgerbrødene i to og smør BBQ-saus på undersiden. Legg burger, halloumiost, tomat og ruccola på den nederste delen. Legg på den øverste delen av burgerbrødet og server umiddelbart.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.