

Dhal med røde linser, tofu og ingefær
Kremete dhal med røde linser, ingefær og sprøstekt tofu, krydret med masala og Kikkoman Glutenfri Soyasaus. Servert med velduftende stekt ris med hvitløk og sjalottløk.
Ingredienser
Dhal:
Stekt ris:
Pynt:
Tilberedning
Steg 1

100 g røde linser – 350 g grønnsakskraft – 100 g fast tofu, skåret i terninger – 2 ss klaret smør (ghee) – 80 g gulrot, skåret i tynne skiver – ½ ss ingefær, raspet
Kok linsene i grønnsakskraft i 10 minutter. Bruk en stekepanne og stek tofuen i klaret smør i ca. 4–5 minutter til den er sprø. Tilsett gulrot og ingefær og stek i ytterligere 2 minutter.
Steg 2

100 g pak choy, oppskåret – 1 ts garam masala – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus – 1 ts Kikkoman ristet Sesamolje – 200 g hakkede tomater på boks
I pannen fra steg 1 legger du pak choy og steker i 1–2 minutter. Tilsett garam masala og stek i 10–15 minutter så aromaen slippes. Rør inn de kokte linsene, tilsett deretter hermetiske tomater og kok i ytterligere 3 minutter. Krydre med Kikkoman Glutenfri Soyasaus og Kikkoman Sesamolje.
Steg 3

100 g fullkornsris – 30 g klaret smør (ghee) – 30 g sjalottløk, hakket – 2 fedd hvitløk, hakket – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus – 1 grønn chili, oppskåret
Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Smelt klaret smør i en panne og stek sjalottløken og hvitløken i 1 minutt. Tilsett risen og stek i ytterligere 2 minutter. Krydre med Kikkoman Glutenfri Soyasaus. Garner dhalen med oppskåret chili og server med risen.
Oppskrifts-ID: 1599
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer















