Dhal med røde linser, tofu og ingefær
Dhal med røde linser, tofu og ingefær

Dhal med røde linser, tofu og ingefær

total tid 1 t 12 min.
20 min. tilberedningstid
52 min. koketid

Kremete dhal med røde linser, ingefær og sprøstekt tofu, krydret med masala og Kikkoman Glutenfri Soyasaus. Servert med velduftende stekt ris med hvitløk og sjalottløk.

Ingredienser

2 porsjoner

Dhal:

100 g
røde linser
350 dl
grønnsakskraft
100 g
fast tofu, skåret i terninger
2 ss
klaret smør (ghee)
80 g
gulrot, skåret i tynne skiver
 ½ ss
ingefær, raspet
100 g
pak choy, oppskåret
1 ts
garam masala
200 g
hakkede tomater på boks

Stekt ris:

100 g
fullkornsris
30 g
klaret smør (ghee)
30 g
sjalottløk, hakket
2 
fedd hvitløk, hakket

Pynt:

1 
grønn chili, oppskåret
Næringsinnhold (per porsjon):6.455 kJ / 1.542 kcal
71 gFett
54 gProtein
171 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g røde linser – 350 g grønnsakskraft – 100 g fast tofu, skåret i terninger – 2 ss klaret smør (ghee) – 80 g gulrot, skåret i tynne skiver –  ½ ss ingefær, raspet

Kok linsene i grønnsakskraft i 10 minutter. Bruk en stekepanne og stek tofuen i klaret smør i ca. 4–5 minutter til den er sprø. Tilsett gulrot og ingefær og stek i ytterligere 2 minutter.

Steg 2

100 g pak choy, oppskåret – 1 ts garam masala – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1 ts Kikkoman ristet Sesamolje200 g hakkede tomater på boks

I pannen fra steg 1 legger du pak choy og steker i 1–2 minutter. Tilsett garam masala og stek i 10–15 minutter så aromaen slippes. Rør inn de kokte linsene, tilsett deretter hermetiske tomater og kok i ytterligere 3 minutter. Krydre med Kikkoman Glutenfri Soyasaus og Kikkoman Sesamolje.

Steg 3

100 g fullkornsris – 30 g klaret smør (ghee) – 30 g sjalottløk, hakket – 2  fedd hvitløk, hakket – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1  grønn chili, oppskåret

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Smelt klaret smør i en panne og stek sjalottløken og hvitløken i 1 minutt. Tilsett risen og stek i ytterligere 2 minutter. Krydre med Kikkoman Glutenfri Soyasaus. Garner dhalen med oppskåret chili og server med risen.

Oppskrifts-ID: 1599

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g røde linser – 350 g grønnsakskraft – 100 g fast tofu, skåret i terninger – 2 ss klaret smør (ghee) – 80 g gulrot, skåret i tynne skiver – ½ ss ingefær, raspet

Kok linsene i grønnsakskraft i 10 minutter. Bruk en stekepanne og stek tofuen i klaret smør i ca. 4–5 minutter til den er sprø. Tilsett gulrot og ingefær og stek i ytterligere 2 minutter.

100 g pak choy, oppskåret – 1 ts garam masala – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1 ts Kikkoman ristet Sesamolje200 g hakkede tomater på boks

I pannen fra steg 1 legger du pak choy og steker i 1–2 minutter. Tilsett garam masala og stek i 10–15 minutter så aromaen slippes. Rør inn de kokte linsene, tilsett deretter hermetiske tomater og kok i ytterligere 3 minutter. Krydre med Kikkoman Glutenfri Soyasaus og Kikkoman Sesamolje.

100 g fullkornsris – 30 g klaret smør (ghee) – 30 g sjalottløk, hakket – 2 fedd hvitløk, hakket – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1 grønn chili, oppskåret

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Smelt klaret smør i en panne og stek sjalottløken og hvitløken i 1 minutt. Tilsett risen og stek i ytterligere 2 minutter. Krydre med Kikkoman Glutenfri Soyasaus. Garner dhalen med oppskåret chili og server med risen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.