Kamskjellwok med blomkål og erter
Kamskjellwok med blomkål og erter

Kamskjellwok med blomkål og erter

total tid25 min.
10 min.tilberedningstid
15 min.koketid

En fusjonsrett som kombinerer klassisk kamskjell og tilbehør med en asiatisk vri. En helt spesiell og lekker wokrett som også fungerer bra med andre typer sjømat.

Ingredienser

2 porsjoner
200 g
kamskjell, kun kjøttet
 ¼ ts
gult karripulver
250 g
blomkål
 ½ bunt
vårløk
1 
stilk selleri
Matolje (f.eks. rapsolje)
150 g
frosne grønne erter
50 g
sukkererter
1 ts
raspet sitronskall
 ½ bunt
mynte, hakket
1 ss
sitronsaft
 ½ 
chilipepper, hakket (valgfritt)

Garnityr:

1 håndfull
ertespirer (valgfritt)
1 
sitron, delt i to (valgfritt)
Næringsinnhold (per porsjon):1500 kJ / 360 kcal
17 gFett
28 gProtein
20 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær kamskjellkjøttet i kvarter. Krydre med en klype karri og ringle over ca. 0,3 dl Kikkoman Soyasaus.

Steg 2

Del blomkålen i små buketter. Finhakk den hvite delen av vårløken og skjær den grønne delen i 2 cm lange stykker. Skjær sellerien i tynne skiver.

Steg 3

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett kamskjellene og stek i ca. 1 minutt på høy varme. Rør om og stek i ytterligere 1 minutt, og ta dem så ut av pannen. Hell Kikkoman Sesamolje i den samme pannen og tilsett blomkål, stek i ca. 2 minutter. Tilsett frosne erter, selleri og den hvite delen av vårløken, og stek i ca. 2 minutter. Tilsett så kamskjellene, sukkerertene, den grønne delen av vårløken og sitronskallet. Krydre med Kikkoman Soyasaus og stek i ytterligere 1 minutt. Til slutt tilsetter du hakket mynte og krydrer med sitronsaft og chilipepper.

Steg 4

Server med ertespirer og/eller en halv sitron om ønskelig.

Oppskrifts-ID: 1396

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær kamskjellkjøttet i kvarter. Krydre med en klype karri og ringle over ca. 0,3 dl Kikkoman Soyasaus.

Del blomkålen i små buketter. Finhakk den hvite delen av vårløken og skjær den grønne delen i 2 cm lange stykker. Skjær sellerien i tynne skiver.

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett kamskjellene og stek i ca. 1 minutt på høy varme. Rør om og stek i ytterligere 1 minutt, og ta dem så ut av pannen. Hell Kikkoman Sesamolje i den samme pannen og tilsett blomkål, stek i ca. 2 minutter. Tilsett frosne erter, selleri og den hvite delen av vårløken, og stek i ca. 2 minutter. Tilsett så kamskjellene, sukkerertene, den grønne delen av vårløken og sitronskallet. Krydre med Kikkoman Soyasaus og stek i ytterligere 1 minutt. Til slutt tilsetter du hakket mynte og krydrer med sitronsaft og chilipepper.

Server med ertespirer og/eller en halv sitron om ønskelig.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.