

Nasi goreng med kylling, egg og søt soyasaus
Nasi goreng – stekt ris i indonesisk stil – er kjapp, lekker og full av smak. Med mør kylling, sprø grønnsaker, et stekt egg på toppen og den søte, fyldige smaken av Kikkoman Saus til Ris, er dette en ypperlig måte å bruke opp risrester på.
Tilberedning
Steg 1

250 g jasminris – 400 g kyllingfilet – 2 gulrøtter – 2 røde paprika – 1 rødløk – 2 hvitløksfedd
Kok risen i henhold til anvisningene på pakken.
Skjær kyllingfileten i strimler. Skjær gulrøttene i tynne strimler og paprikaene i store biter. Finhakk rødløk og hvitløk.
Steg 2

2 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 200 g frosne erter – 0,9 dl Kikkoman Saus til Ris - søt
Stek kyllingstrimlene i varm Kikkoman Sesamolje i en stor panne eller wok. Tilsett gulrøtter, paprika, rødløk og hvitløk, og stek i ca. 5 minutter. Tilsett erter, ris og Kikkoman Saus til Ris, og stek i ca. 3 minutter under konstant omrøring.
Steg 3

4 egg – 1 ss vegetabilsk olje – Salt (til smak) – Nymalt pepper (til smak) – 2 ss limesaft – 6 cherrytomater, valgfritt – 1 håndfull vårløk, valgfritt
Stek eggene i varm vegetabilsk olje i en separat panne, og krydre med salt og pepper. Krydre nasi goreng med pepper og limesaft, og server toppet med stekte egg. Garner med cherrytomater delt i kvarter og strimlet vårløk om ønskelig.
Tips:
For å lage en gourmetvariant kan du servere retten med stekte laksestrimler eller annen sjømat. Den smaker også nydelig toppet med champignon eller østerssopp stekt i sesamolje.
Oppskrifts-ID: 1498
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer