Nasi goreng med kylling, egg og søt soyasaus
Nasi goreng med kylling, egg og søt soyasaus

Nasi goreng med kylling, egg og søt soyasaus

5 11 vurderinger
total tid 30 min.
15 min. tilberedningstid
15 min. koketid

Nasi goreng – stekt ris i indonesisk stil – er kjapp, lekker og full av smak. Med mør kylling, sprø grønnsaker, et stekt egg på toppen og den søte, fyldige smaken av Kikkoman Saus til Ris, er dette en ypperlig måte å bruke opp risrester på.

Ingredienser

4 porsjoner
250 g
jasminris
400 g
kyllingfilet
2 
gulrøtter
2 
røde paprika
1 
rødløk
2 
hvitløksfedd
200 g
frosne erter
4 
egg
1 ss
vegetabilsk olje
Salt (til smak)
Nymalt pepper (til smak)
2 ss
limesaft

Garnityr:

6 
cherrytomater, valgfritt
1 håndfull
vårløk, valgfritt
Næringsinnhold (per porsjon):2.475 kJ / 590 kcal
15,2 gFett
39,9 gProtein
68,6 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

250 g jasminris – 400 g kyllingfilet – 2  gulrøtter – 2  røde paprika – 1  rødløk – 2  hvitløksfedd

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken.
Skjær kyllingfileten i strimler. Skjær gulrøttene i tynne strimler og paprikaene i store biter. Finhakk rødløk og hvitløk.

Steg 2

2 ss Kikkoman ristet Sesamolje200 g frosne erter – 0,9 dl Kikkoman Saus til Ris - søt

Stek kyllingstrimlene i varm Kikkoman Sesamolje i en stor panne eller wok. Tilsett gulrøtter, paprika, rødløk og hvitløk, og stek i ca. 5 minutter. Tilsett erter, ris og Kikkoman Saus til Ris, og stek i ca. 3 minutter under konstant omrøring. 

Steg 3

4  egg – 1 ss vegetabilsk olje – Salt (til smak) – Nymalt pepper (til smak) – 2 ss limesaft – 6  cherrytomater, valgfritt – 1 håndfull vårløk, valgfritt

Stek eggene i varm vegetabilsk olje i en separat panne, og krydre med salt og pepper. Krydre nasi goreng med pepper og limesaft, og server toppet med stekte egg. Garner med cherrytomater delt i kvarter og strimlet vårløk om ønskelig.

Tips:

For å lage en gourmetvariant kan du servere retten med stekte laksestrimler eller annen sjømat. Den smaker også nydelig toppet med champignon eller østerssopp stekt i sesamolje.

Oppskrifts-ID: 1498

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

250 g jasminris – 400 g kyllingfilet – 2 gulrøtter – 2 røde paprika – 1 rødløk – 2 hvitløksfedd

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken.
Skjær kyllingfileten i strimler. Skjær gulrøttene i tynne strimler og paprikaene i store biter. Finhakk rødløk og hvitløk.

2 ss Kikkoman ristet Sesamolje200 g frosne erter – 0,9 dl Kikkoman Saus til Ris - søt

Stek kyllingstrimlene i varm Kikkoman Sesamolje i en stor panne eller wok. Tilsett gulrøtter, paprika, rødløk og hvitløk, og stek i ca. 5 minutter. Tilsett erter, ris og Kikkoman Saus til Ris, og stek i ca. 3 minutter under konstant omrøring. 

4 egg – 1 ss vegetabilsk olje – Salt (til smak) – Nymalt pepper (til smak) – 2 ss limesaft – 6 cherrytomater, valgfritt – 1 håndfull vårløk, valgfritt

Stek eggene i varm vegetabilsk olje i en separat panne, og krydre med salt og pepper. Krydre nasi goreng med pepper og limesaft, og server toppet med stekte egg. Garner med cherrytomater delt i kvarter og strimlet vårløk om ønskelig.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.