Vafler med hummus og teriyakiløk med timian

total tid 170 min.
20 min. tilberedningstid
150 min. koketid

Glutenfrie og veganske vafler som vil glede alle med sin fyldige smak. Sprø på utsiden og myke og luftige inni, med kremet hummus, avokado og teriyakimarinert karamellisert løk.

Ingredienser

2 porsjoner

Waffles:

320 g
vegansk yoghurt naturell
125 ml
plantebasert melk
4 ss
olje
130 g
rismel
80 g
potetstivelse
1 ts
loppefrøskall
1 ts
natron

Hummus:

100 g
kikerter
1 ts
natron
2 ss
tahinipasta
 ½ 
sitron
1 
lite fedd hvitløk
 ½ ts
spisskummen
4 ss
olivenolje

Teriyakiløk:

1 
løk
1 ss
olivenolje
1 klype
pepper
1 ss
ferske timianblader

Dessuten:

1 
avokado
Timian til garnityr
Næringsinnhold (per porsjon): 2818 kJ  /  673 kcal
43,3 g Fett
7,4 g Protein
59,9 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Varm opp vegansk yoghurt til romtemperatur. Tilsett plantebasert melk og olje og rør om. Tilsett rismel, potetstivelse, loppefrøskall, natron og Kikkoman Soyasaus. Rør sammen til en jevn røre.

Steg 2

Stek vafler av den tilberedte røren.

Steg 3

Bløtlegg kikertene i vann med ½ ts natron over natten. Skyll av, dekk med nytt vann og tilsett ytterligere ½ ts natron. Kok i ca. 2 timer til kikertene er myke. Sil av kikertene, og mens de fortsatt er varme, blander du dem med tahini, sitronsaft, hvitløk, Kikkoman Soyasaus og spisskummen. Kjør blandingen gjennom en blender til den får en jevn, fløyelsmyk konsistens, og tilsett olivenolje litt etter litt.

Steg 4

Skjær løken i strimler, stek i olivenolje i noen minutter, tilsett så Kikkoman Soyasaus. Når løken er myk, tilsetter du Kikkoman Teriyaki Marinade og timianblader og steker den litt til.

Steg 5

Smør hummus på vaflene, topp dem deretter med skivet avokado og teriyakiløk. Garner med fersk timian og server.

Tip

Teriyakiløk er et supert tilbehør til andre retter, for eksempel sandwicher eller veganske burgere.

Oppskrifts-ID: 1212

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Varm opp vegansk yoghurt til romtemperatur. Tilsett plantebasert melk og olje og rør om. Tilsett rismel, potetstivelse, loppefrøskall, natron og Kikkoman Soyasaus. Rør sammen til en jevn røre.

Stek vafler av den tilberedte røren.

Bløtlegg kikertene i vann med ½ ts natron over natten. Skyll av, dekk med nytt vann og tilsett ytterligere ½ ts natron. Kok i ca. 2 timer til kikertene er myke. Sil av kikertene, og mens de fortsatt er varme, blander du dem med tahini, sitronsaft, hvitløk, Kikkoman Soyasaus og spisskummen. Kjør blandingen gjennom en blender til den får en jevn, fløyelsmyk konsistens, og tilsett olivenolje litt etter litt.

Skjær løken i strimler, stek i olivenolje i noen minutter, tilsett så Kikkoman Soyasaus. Når løken er myk, tilsetter du Kikkoman Teriyaki Marinade og timianblader og steker den litt til.

Smør hummus på vaflene, topp dem deretter med skivet avokado og teriyakiløk. Garner med fersk timian og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.