Vafler med hummus og teriyakiløk med timian
Glutenfrie og veganske vafler som vil glede alle med sin fyldige smak. Sprø på utsiden og myke og luftige inni, med kremet hummus, avokado og teriyakimarinert karamellisert løk.
Ingredienser
Waffles:
Hummus:
Teriyakiløk:
Dessuten:
Tilberedning
Steg 1
Varm opp vegansk yoghurt til romtemperatur. Tilsett plantebasert melk og olje og rør om. Tilsett rismel, potetstivelse, loppefrøskall, natron og Kikkoman Soyasaus. Rør sammen til en jevn røre.
Steg 2
Stek vafler av den tilberedte røren.
Steg 3
Bløtlegg kikertene i vann med ½ ts natron over natten. Skyll av, dekk med nytt vann og tilsett ytterligere ½ ts natron. Kok i ca. 2 timer til kikertene er myke. Sil av kikertene, og mens de fortsatt er varme, blander du dem med tahini, sitronsaft, hvitløk, Kikkoman Soyasaus og spisskummen. Kjør blandingen gjennom en blender til den får en jevn, fløyelsmyk konsistens, og tilsett olivenolje litt etter litt.
Steg 4
Skjær løken i strimler, stek i olivenolje i noen minutter, tilsett så Kikkoman Soyasaus. Når løken er myk, tilsetter du Kikkoman Teriyaki Marinade og timianblader og steker den litt til.
Steg 5
Smør hummus på vaflene, topp dem deretter med skivet avokado og teriyakiløk. Garner med fersk timian og server.
Tip
Teriyakiløk er et supert tilbehør til andre retter, for eksempel sandwicher eller veganske burgere.
Oppskrifts-ID: 1212
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer