Søtpotetdumplings med soppsaus
Velsmakende søtpotetdumplings i en kremet soppsaus. En vegetarrett som er rask å lage og ikke minst både trøstende og mettende.
Tilberedning
Steg 1
600 g søtpotet
Forvarm ovnen til 190 °C. Vask, skrell og skjær søtpotetene i mindre biter. Legg dem på et stekebrett og bak dem i cirka 25 minutter til de er møre. La dem avkjøle seg og press dem gjennom en potetpresse.
Steg 2
65 g hvetemel – 3 ss potetstivelse – 1 egg – ½ ts salt
Ha de moste søtpotetene, hvetemel, potetstivelse, salt og egg oppi en bolle. Kna deigen til alt er godt blandet, form den deretter til små ruller. Skjær rullene på tvers og lag dumplings. Kok deretter dumplingsene gruppevis i saltet vann i 3 minutter fra de flyter opp til overflaten.
Steg 3
1 ss smør – 500 g sopp (halvparten hvite, halvparten brune) – 4 sjalottløk – 2 fedd hvitløk – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts pepper – 2 ½ dl kremfløte – ½ bunt persille
Vask og del soppen, skjær sjalottløken i fyrstikktynne staver, og knus hvitløken. Sauter sjalottløken i smør til den er gjennomsiktig, tilsett så sopp og hvitløk. Stek til det er gyllent. Krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper. Hell i kremfløten, tilsett hakket persille og gi et oppkok. Hell sausen over dumplingsene og pynt med persilleblader.
Ønsker du en soppsaus med færre kalorier, kan du erstatte litt av kremfløten med grønnsakskraft.
Oppskrifts-ID: 1153
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer