Søtpotetdumplings med soppsaus

total tid 55 min.
15 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Velsmakende søtpotetdumplings i en kremet soppsaus. En vegetarrett som er rask å lage og ikke minst både trøstende og mettende.

Ingredienser

2 porsjoner
600 g
søtpotet
65 g
hvetemel
3 ss
potetstivelse
1 
egg
 ½ ts
salt

Soppsaus:

1 ss
smør
500 g
sopp (halvparten hvite, halvparten brune)
4 
sjalottløk
2 
fedd hvitløk
1 ts
pepper
250 ml
kremfløte
 ½ bunt
persille
Næringsinnhold (per porsjon): 4354 kJ  /  1040 kcal
51 g Fett
25 g Protein
122 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

600 g søtpotet

Forvarm ovnen til 190 °C. Vask, skrell og skjær søtpotetene i mindre biter. Legg dem på et stekebrett og bak dem i cirka 25 minutter til de er møre. La dem avkjøle seg og press dem gjennom en potetpresse.

Steg 2

65 g hvetemel – 3 ss potetstivelse – 1  egg –  ½ ts salt

Ha de moste søtpotetene, hvetemel, potetstivelse, salt og egg oppi en bolle. Kna deigen til alt er godt blandet, form den deretter til små ruller. Skjær rullene på tvers og lag dumplings. Kok deretter dumplingsene gruppevis i saltet vann i 3 minutter fra de flyter opp til overflaten.

Steg 3

1 ss smør – 500 g sopp (halvparten hvite, halvparten brune) – 4  sjalottløk – 2  fedd hvitløk – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts pepper – 250 ml kremfløte –  ½ bunt persille

Vask og del soppen, skjær sjalottløken i fyrstikktynne staver, og knus hvitløken. Sauter sjalottløken i smør til den er gjennomsiktig, tilsett så sopp og hvitløk. Stek til det er gyllent. Krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper. Hell i kremfløten, tilsett hakket persille og gi et oppkok. Hell sausen over dumplingsene og pynt med persilleblader.

Ønsker du en soppsaus med færre kalorier, kan du erstatte litt av kremfløten med grønnsakskraft.

Oppskrifts-ID: 1153

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

600 g søtpotet

Forvarm ovnen til 190 °C. Vask, skrell og skjær søtpotetene i mindre biter. Legg dem på et stekebrett og bak dem i cirka 25 minutter til de er møre. La dem avkjøle seg og press dem gjennom en potetpresse.

65 g hvetemel – 3 ss potetstivelse – 1  egg –  ½ ts salt

Ha de moste søtpotetene, hvetemel, potetstivelse, salt og egg oppi en bolle. Kna deigen til alt er godt blandet, form den deretter til små ruller. Skjær rullene på tvers og lag dumplings. Kok deretter dumplingsene gruppevis i saltet vann i 3 minutter fra de flyter opp til overflaten.

1 ss smør – 500 g sopp (halvparten hvite, halvparten brune) – 4  sjalottløk – 2  fedd hvitløk – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts pepper – 250 ml kremfløte –  ½ bunt persille

Vask og del soppen, skjær sjalottløken i fyrstikktynne staver, og knus hvitløken. Sauter sjalottløken i smør til den er gjennomsiktig, tilsett så sopp og hvitløk. Stek til det er gyllent. Krydre med Kikkoman Soyasaus og pepper. Hell i kremfløten, tilsett hakket persille og gi et oppkok. Hell sausen over dumplingsene og pynt med persilleblader.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.