Røkelaks og avokadorull (Uramaki)
Røkelaks og avokadorull (Uramaki)

Røkelaks og avokadorull (Uramaki)

total tid15 min.
15 min.tilberedningstid

Slik lager du Uramaki sushi med røykelaks og avokado.

Ingredienser

8 porsjoner
5 
avocadobåter
5 
mini-agurker (eller sylteagurker)
1 
noriblad
200 g
kokt sushiris
 ½ ts
wasabipasta
2 ts
kremost
150 g
røykelaks

Til garnityren:

2 ts
villakskaviar
1 ½ 
reddikker, skåret i tynne skiver
Noen få dillskudd

Til servering:

Syltet ingefær
wasabipasta
Næringsinnhold (per porsjon):456 kJ / 109 kcal
5,2 gFett
5,5 gProtein
9,3 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær avokado og sylteagurk i strimler.

Steg 2

Legg 1 noriblad på sushimatten.

Steg 3

Fordel sushirisen på den med våte fingre.

Steg 4

Snu helt rundt.

Steg 5

Fordel wasabipasta og kremost på langs ned langs midten.

Steg 6

Legg strimler av avokado og agurk på langs på toppen.

Steg 7

Rull opp rullen.

Steg 8

Topp med laksestrimler.

Steg 9

Vikle inn i plastfoile og fest med sushimatten.

Steg 10

Fjern forsiktig plastfoilen og skjær rullen i 8 like store biter.

Steg 11

Garner med villakskaviar, reddikkskiver, dill, syltet ingefær og wasabipasta.

Tips:

Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.

Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)

  • 450 g (540 ml) japansk ris
  • 450 ml vann

Kok ris først og krydre deretter med

eller eventuelt:

  • 70 ml risedikk
  • 30 g sukker
  • 15 g salt

Oppskrifts-ID: 942

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær avokado og sylteagurk i strimler.

Legg 1 noriblad på sushimatten.

Fordel sushirisen på den med våte fingre.

Snu helt rundt.

Fordel wasabipasta og kremost på langs ned langs midten.

Legg strimler av avokado og agurk på langs på toppen.

Rull opp rullen.

Topp med laksestrimler.

Vikle inn i plastfoile og fest med sushimatten.

Fjern forsiktig plastfoilen og skjær rullen i 8 like store biter.

Garner med villakskaviar, reddikkskiver, dill, syltet ingefær og wasabipasta.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.