Risruller med kylling og purre

total tid 30 min.
5 min. tilberedningstid
25 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner
300 g
japansk sushi-ris
4 
nori-ark
1 ss
vegetabilsk olje
2 
purre, skåret i skiver
2 
kyllingbryst uten skinn, skåret i tynne skiver
1 
stort hvitløksfedd, most
1 
gulrot, skrellet og raspet
2 ts
ristede sesamfrø
1 håndfull
friske spinatblader
Næringsinnhold (per porsjon): 1900 kJ  /  454 kcal
6,3 g Fett
23,1 g Protein
79,5 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skyll sushi-risen til vannet er klart. Hell den i en tykkbunnet kjele, og tilsett 330 ml vann. Kok opp, og legg et lokk på kjelen. Når vannet fosskoker, stiller du varmen på laveste nivå og lar risen småkoke i 12 minutter. La lokket være på, slå av komfyren og la risen trekke i 10 minutter. Ta av lokket, og rør i risen med en gaffel.

Steg 2

Mens risen koker, varmer du litt olje i en stor stekepanne og steker purren i 5 minutter. Til slutt tilsetter du kyllingen. Stek videre i 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløk og Kikkoman Teriyaki-barbecuesauce med honning, og la det hele steke i enda 2 til 3 minutter, til sausen er varm. Tilsett den raspede gulroten.

Steg 3

Fordel risen på nori-arkene får du legger spinat på den ene halvparten, og blandingen av kylling og purre på den andre. Dryss sesamfrø over. Brett den andre siden av nori-arket over, og skjær i opp i 4 striper. Rull stykkene sammen, og server.

Oppskrifts-ID: 170

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skyll sushi-risen til vannet er klart. Hell den i en tykkbunnet kjele, og tilsett 330 ml vann. Kok opp, og legg et lokk på kjelen. Når vannet fosskoker, stiller du varmen på laveste nivå og lar risen småkoke i 12 minutter. La lokket være på, slå av komfyren og la risen trekke i 10 minutter. Ta av lokket, og rør i risen med en gaffel.

Mens risen koker, varmer du litt olje i en stor stekepanne og steker purren i 5 minutter. Til slutt tilsetter du kyllingen. Stek videre i 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløk og Kikkoman Teriyaki-barbecuesauce med honning, og la det hele steke i enda 2 til 3 minutter, til sausen er varm. Tilsett den raspede gulroten.

Fordel risen på nori-arkene får du legger spinat på den ene halvparten, og blandingen av kylling og purre på den andre. Dryss sesamfrø over. Brett den andre siden av nori-arket over, og skjær i opp i 4 striper. Rull stykkene sammen, og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.