

Bresert vilt med einerbær og rosmarin
Mørt villsvin bresert i mørk ølsaus med jordaktige einerbær og rosmarin, akkompagnert av en spenstig persillepesto. En perfekt balanse mellom mektig kjøttsmak og friske urtenoter.
Tilberedning
Steg 1

400 g villsvinnakke skåret i 8 porsjoner – 0,6 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss olje
Legg viltet i en glidelåspose og mariner med Kikkoman Soyasaus i minst 3 timer og opp til 14 timer. Varm opp oljen i en middels stor gryte rett over en passe høy flamme. Tilsett kjøttet og stek på alle sider til det brunes (ca. 3–4 minutter per side). Ta gryten av varmen. Ta ut kjøttet og legg det til side for senere bruk.
Steg 2

2 løk, finhakket – 2 hvitløksfedd, hakket – 5 tørket villsopp – 1 ts einerbær, knust – 1 kvist fersk rosmarin – 2 ½ dl mørkt øl – 0,8 dl Kikkoman Teriyakisaus med Ristede Sesamfrø
Ha hakket løk og hvitløk i den samme gryten. Sauter over flammen i 2-3 minutter til de er myke. Ha sopp, knust einerbær og en kvist rosmarin oppi gryten. Rør godt for å slippe ut aromaene. Hell i mørkt øl, Kikkoman Teriyaki Saus med Sesam, og la det småkoke mens du skraper løs brune biter som skulle sette seg i bunnen. Ha det stekte viltkjøttet oppi gryten igjen. Dekk med lokk og la det småkoke på lav varme i ca. 1,5–2 timer til kjøttet er mørt og gjennomkokt. Rør om iblant. Tilsett mer øl om nødvendig for at ikke sausen skal tørke ut.
Steg 3

40 g ferske persilleblader – 1 hvitløksfedd – 2 ss pinjekjerner – 3 ss extra virgin olivenolje – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Rør ferske persilleblader, hvitløksfedd, pinjekjerner og extra virgin olivenolje sammen i en morter. Knus til en jevn masse. Tilsett Kikkoman Soyasaus og rør om på nytt. Server med bresert villsvinkjøtt.
Tips:
Du kan servere denne retten med din favorittkilde til karbohydrater – brød, ris, bygg etc.
Oppskrifts-ID: 1459
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer