Etiketten sier alt

På supermarkedet kan du sjekke soyasausens kvalitet før du kjøper den. Bare se på etiketten. En god japansk soyasaus vil aldri inneholde søtningsmidler, smaksforsterkere eller konserveringsmidler.

1.

Først kan du sammenligne ernæringsfakta på etikettene, spesielt proteinmengdene. Generelt sett er et høyt proteininnhold bra for soyasaus. På det japanske markedet er soyasauser gradert etter det totale nitrogen/proteinnivået i henhold til den japanske jordbruksstandarden (JAS). Soyasausens gradering indikerer nivået av umami i den. Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus inneholder 10 g protein per 100 ml, noe som klart setter den i kategorien «spesialgradert» soyasaus.

2.

Dernest kan du sjekke ingredienslisten. Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus er laget av kun fire naturlige ingredienser: vann, soyabønner, hvete og salt. Disse ingrediensene er gjæret og brygget. Ta en nærmere titt på bryggeprosessen, så vil du skjønne hvordan bare noen få ingredienser kan produsere så mange forskjellige smaker.

Andre varemerker kan ha syv eller flere ingredienser. Hvorfor? Fordi de trenger flere ingredienser for å lage produktene raskere og billigere samt gjøre smaken akseptabel.

3.

Tredje kontroll: Gjør flaskehalstesten. Du kan sjekke om du har en soyasaus av høy kvalitet ved å riste flasken sakte og forsiktig én gang. Naturlig brygget japansk soyasaus, som Kikkoman, vil ha en lysebrun, gjennomsiktig farge og tynn konsistens. Andre soyasauser, slike som produseres kjemisk, har derimot en sirupsaktig konsistens og er mørke eller uklare i fargen.

Oppdag mer

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.