Velsmakende tofuburger

5 1 vurderinger
total tid 25 min.
15 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Sett tennene i den vegetariske verdens gleder og prøv denne appetittvekkende burgeren med karamellisert tofu og sopp. Toppet med spicy saus er denne burgeren perfekt for deg som har lyst på en kjøttfri godbit!

Ingredienser

2 porsjoner
120 g
champignon
 ½ 
sitron (kun saften)
1 ss
olivenolje
180 g
røkt tofu
1 ss
potetstivelse
2 ss
honning

Saus:

2 ss
spicy ketchup
1 ts
majones
2 ss
hakket persille
1 ts
hakket chili

Dessuten:

2 
havrerundstykker
20 g
ruccolasalat
1 
tomat
Næringsinnhold (per porsjon): 2932 kJ  /  701 kcal
33,5 g Fett
26 g Protein
74 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

120 g champignon –  ½  sitron (kun saften) – 1 ss olivenolje

Skjær champignonene i skiver, gni dem inn med sitronsaft og stek dem i olivenolje.

Steg 2

180 g røkt tofu – 1 ss potetstivelse – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss honning

Skjær tofuen i to på langs, dekk den med potetstivelse og stek i Kikkoman Sesamolje til den er gyllenbrun. Varm Kikkoman Soyasaus og honning i en annen panne og karamelliser den stekte tofuen i dette.

Steg 3

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – champignon – 2 ss spicy ketchup – 1 ts majones – 2 ss hakket persille – 1 ts hakket chili – 2  havrerundstykker – 20 g ruccolasalat – 1  tomat

Bland sammen ingrediensene til sausen. Del havrerundstykkene i to og legg ruccola, 2 tomatskiver og stekt tofu på bunnene. Hell sausen over tofuen og legg på den andre halvdelen av rundstykkene.

Oppskrifts-ID: 1249

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

120 g champignon –  ½  sitron (kun saften) – 1 ss olivenolje

Skjær champignonene i skiver, gni dem inn med sitronsaft og stek dem i olivenolje.

180 g røkt tofu – 1 ss potetstivelse – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss honning

Skjær tofuen i to på langs, dekk den med potetstivelse og stek i Kikkoman Sesamolje til den er gyllenbrun. Varm Kikkoman Soyasaus og honning i en annen panne og karamelliser den stekte tofuen i dette.

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – champignon – 2 ss spicy ketchup – 1 ts majones – 2 ss hakket persille – 1 ts hakket chili – 2  havrerundstykker – 20 g ruccolasalat – 1  tomat

Bland sammen ingrediensene til sausen. Del havrerundstykkene i to og legg ruccola, 2 tomatskiver og stekt tofu på bunnene. Hell sausen over tofuen og legg på den andre halvdelen av rundstykkene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.