Bøhmisk hjortegulasj med sopp
Bøhmisk hjortegulasj med sopp

Bøhmisk hjortegulasj med sopp

5 1 vurderinger
total tid 2 t 10 min.
40 min. tilberedningstid
1 t 30 min. koketid

En festlig gryte med sopp, rotgrønnsaker og tørket frukt, avrundet med rødvin og Kikkoman Soyasaus. Servert med dumplings blir denne fyldige, søtsalte gulasjen til et perfekt vintermåltid.

Ingredienser

4 porsjoner

Gulasj:

600 g
hjortekjøtt i terninger
125 g
bacon i terninger
2 ss
vegetabilsk olje
1 
rød paprika
2 
gulrøtter
2 
pastinakker
2 
løk
1 
fedd hvitløk
200 g
sopp (f.eks. kantarell, steinsopp, champignon)
10 g
tørket steinsopp
8 
svisker
2 ss
tomatpuré
200 dl
rødvin
500 dl
viltkraft
 ¼ ts
karvefrø (hele eller malt)
2 
laurbærblader
4 
allehåndebær
4 
einerbær

Dumplings:

1 skive
skive grovbrød eller toast
250 g
hvetemel
 ½ ts
salt
125 dl
melk
 ½ 
pakke fersk gjær (21 g)
 ½ ts
sukker
1 
eggeplomme

Dessuten:

1 skive
skive grovbrød
 ¼ ts
nymalt pepper
 ¼ ts
chilipulver
 ½ ts
tørket merian
 ¼ bunt
bladpersille

Tilberedning

Steg 1

600 g hjortekjøtt i terninger – 125 g bacon i terninger – 2 ss vegetabilsk olje – 1  rød paprika – 2  gulrøtter – 2  pastinakker – 2  løk – 1  fedd hvitløk

Varm opp oljen i en gryte eller tykkbunnet panne og brun hjortekjøttet og baconet i 8–10 min. Skjær paprika, gulrøtter, pastinakker og løk i terninger, finhakk hvitløken, og ha alt oppi gryten. Stek i ca. 8 minutter. Rør om iblant.

Steg 2

200 g fersk sopp (f.eks. kantarell, steinsopp, champignon) – 10 g tørket steinsopp – 8  svisker – 2 ss tomatpuré – 2 dl rødvin – 5 dl viltkraft – 6 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ¼ ts karvefrø (hele eller malt) – 2  laurbærblader – 4  allehåndebær – 4  einerbær

Skjær den ferske soppen i 2 cm store biter. Bløtlegg den tørkede steinsoppen og hakk den. Skjær sviskene i 1 cm store terninger. Ha alt oppi gulasjen. Sauter kort, rør deretter inn tomatpureen og la det koke et lite øyeblikk. Hell i rødvin, viltkraft og Kikkoman Soyasaus. Tilsett karve, laurbærblader, allehåndebær og einerbær, gi et oppkok, legg deretter på lokk og la det småkoke i ca. 1,5 time. Rør om iblant.

Steg 3

1  skive grovbrød eller toast – 250 g hvetemel –  ½ ts salt – 125 dl melk –  ½  pakke fersk gjær (21 g) –  ½ ts sukker – 1  eggeplomme

Skjær brødet i terninger. Bland mel, salt, melk, smuldret gjær, sukker og eggeplomme til en glatt deig i en bolle. Vend inn brødterningene, dekk til bollen og la deigen heve seg på et lunt sted i ca. 1 time. Form deigen til en lang rull og damp den i ca. 20 minutter over varmt vann eller i en dampinnsats.

Steg 4

1 skive skive grovbrød –  ¼ ts nymalt pepper –  ¼ ts chilipulver –  ½ ts tørket merian –  ¼ bunt bladpersille

Skjær bort brødskorpen og riv brødet i små biter. Bruk dem til å jevne gulasjen, og krydre med pepper, chilipulver og merian. Vask og tørk persillen, plukk så av bladene. Skjær opp dumplingrullen, anrett på tallerkener sammen med gulasjen, garner med persille og server.

Tips

Hjemmelaget spätzle er også et utmerket tilbehør til denne gulasjretten.

Oppskrifts-ID: 1618

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

600 g hjortekjøtt i terninger – 125 g bacon i terninger – 2 ss vegetabilsk olje – 1 rød paprika – 2 gulrøtter – 2 pastinakker – 2 løk – 1 fedd hvitløk

Varm opp oljen i en gryte eller tykkbunnet panne og brun hjortekjøttet og baconet i 8–10 min. Skjær paprika, gulrøtter, pastinakker og løk i terninger, finhakk hvitløken, og ha alt oppi gryten. Stek i ca. 8 minutter. Rør om iblant.

200 g fersk sopp (f.eks. kantarell, steinsopp, champignon) – 10 g tørket steinsopp – 8 svisker – 2 ss tomatpuré – 2 dl rødvin – 5 dl viltkraft – 6 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ¼ ts karvefrø (hele eller malt) – 2 laurbærblader – 4 allehåndebær – 4 einerbær

Skjær den ferske soppen i 2 cm store biter. Bløtlegg den tørkede steinsoppen og hakk den. Skjær sviskene i 1 cm store terninger. Ha alt oppi gulasjen. Sauter kort, rør deretter inn tomatpureen og la det koke et lite øyeblikk. Hell i rødvin, viltkraft og Kikkoman Soyasaus. Tilsett karve, laurbærblader, allehåndebær og einerbær, gi et oppkok, legg deretter på lokk og la det småkoke i ca. 1,5 time. Rør om iblant.

1 skive grovbrød eller toast – 250 g hvetemel – ½ ts salt – 125 dl melk – ½ pakke fersk gjær (21 g) – ½ ts sukker – 1 eggeplomme

Skjær brødet i terninger. Bland mel, salt, melk, smuldret gjær, sukker og eggeplomme til en glatt deig i en bolle. Vend inn brødterningene, dekk til bollen og la deigen heve seg på et lunt sted i ca. 1 time. Form deigen til en lang rull og damp den i ca. 20 minutter over varmt vann eller i en dampinnsats.

1 skive skive grovbrød – ¼ ts nymalt pepper – ¼ ts chilipulver – ½ ts tørket merian – ¼ bunt bladpersille

Skjær bort brødskorpen og riv brødet i små biter. Bruk dem til å jevne gulasjen, og krydre med pepper, chilipulver og merian. Vask og tørk persillen, plukk så av bladene. Skjær opp dumplingrullen, anrett på tallerkener sammen med gulasjen, garner med persille og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.