Safranduftende ratatouille
Mange ferske ingredienser gjør at denne retten smaker godt og ser appetittelig ut. Enkel å lage og like deilig som hovedrett og som tilbehør.
Tilberedning
Steg 1
Forvarm oven til 200 °C.
Steg 2
Skyll og tørk squashene, auberginen og tomatene. Skjær dem i tynne, like store skiver og ha dem hver sin bolle.
Steg 3
Skyll og tørk basilikum, rosmarin og sitron. Plukk av basilikumbladene og rosmarinnålene og finhakk dem. Rasp skallet fra sitronen.
Steg 4
Skrell og hakk hvitløken og løken og sauter dem lett i en stor panne med 2 ss olivenolje og mesteparten av de ferske urtene. Tilsett så tomatpureen, safran, sukker og 1 ss Kikkoman soyasaus. Sauter i noen minutter.
Steg 5
Hell blandingen i en ildfast form og smør den godt utover bunnen av formen. Legg oppi skiver av aubergine, squash og tomat lagvis som takstein.
Steg 6
Ringle over 2 ss Kikkoman soyasaus og 2 ss olivenolje. Krydre med pepper.
Steg 7
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen i ca. 35-45 min.
Steg 8
Når retten er ferdig, topp den med resten av de ferske urtene, sitronskall og pepper.
Oppskrifts-ID: 1075
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer