Safranduftende ratatouille

total tid 70 min.
30 min. tilberedningstid
40 min. koketid

Mange ferske ingredienser gjør at denne retten smaker godt og ser appetittelig ut. Enkel å lage og like deilig som hovedrett og som tilbehør.

Ingredienser

4 porsjoner
1 
løk
2 
fedd hvitløk
4 ss
olivenolje
2 ss
tomatpuré
 ½ g
safran
1 klype
sukker
1 
sitron
2 
bifftomater
2 
squasher (gul og grønn)
1 
aubergine
3 
kvister basilikum
3 
kvister rosmarin
3 
kvister timian
1 klype
nymalt pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 661 kJ  /  157 kcal
10,2 g Fett
4,4 g Protein
10,8 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Forvarm oven til 200 °C.

Steg 2

Skyll og tørk squashene, auberginen og tomatene. Skjær dem i tynne, like store skiver og ha dem hver sin bolle.

Steg 3

Skyll og tørk basilikum, rosmarin og sitron. Plukk av basilikumbladene og rosmarinnålene og finhakk dem. Rasp skallet fra sitronen.

Steg 4

Skrell og hakk hvitløken og løken og sauter dem lett i en stor panne med 2 ss olivenolje og mesteparten av de ferske urtene. Tilsett så tomatpureen, safran, sukker og 1 ss Kikkoman soyasaus. Sauter i noen minutter.

Steg 5

Hell blandingen i en ildfast form og smør den godt utover bunnen av formen. Legg oppi skiver av aubergine, squash og tomat lagvis som takstein.

Steg 6

Ringle over 2 ss Kikkoman soyasaus og 2 ss olivenolje. Krydre med pepper.

Steg 7

Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen i ca. 35-45 min.

Steg 8

Når retten er ferdig, topp den med resten av de ferske urtene, sitronskall og pepper.

Oppskrifts-ID: 1075

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm oven til 200 °C.

Skyll og tørk squashene, auberginen og tomatene. Skjær dem i tynne, like store skiver og ha dem hver sin bolle.

Skyll og tørk basilikum, rosmarin og sitron. Plukk av basilikumbladene og rosmarinnålene og finhakk dem. Rasp skallet fra sitronen.

Skrell og hakk hvitløken og løken og sauter dem lett i en stor panne med 2 ss olivenolje og mesteparten av de ferske urtene. Tilsett så tomatpureen, safran, sukker og 1 ss Kikkoman soyasaus. Sauter i noen minutter.

Hell blandingen i en ildfast form og smør den godt utover bunnen av formen. Legg oppi skiver av aubergine, squash og tomat lagvis som takstein.

Ringle over 2 ss Kikkoman soyasaus og 2 ss olivenolje. Krydre med pepper.

Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovnen i ca. 35-45 min.

Når retten er ferdig, topp den med resten av de ferske urtene, sitronskall og pepper.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.