Bao buns fylt med sopp og grønnsaker

total tid 100 min.
20 min. tilberedningstid
20 min. koketid
60 min. hviletid

Herlige, myke bao buns fylt med en smakfull miks av grønnsaker og sopp. De marineres i Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus med et hint av Kikkoman Kimchi Chilisaus og er et kulinarisk «wow» til frokost eller en spennende middag!

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
mel
1 ½ ts
tørrgjær
1 ts
sukker
1 dl
varmt vann
20 g
tørket shiitakesopp
100 g
pak choi
1 
gulrot
1 
gul paprika
1 
fedd hvitløk
2 ss
olje
2 ½ dl
vann
1 ss
sesamfrø
1 
vårløk
Næringsinnhold (per porsjon): 1624 kJ  /  388 kcal
10,7 g Fett
13,1 g Protein
61 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g mel – 1 ½ ts tørrgjær – 1 ts sukker – 1 dl varmt vann

Ha mel, tørrgjær og sukker i en bolle. Bland godt og tilsett varmt vann. Rør om og kna deigen. Dekk til bollen og la deigen heve seg på et lunt sted.

Steg 2

20 g tørket shiitakesopp – 100 g pak choi – 1  gulrot – 1  gul paprika – 1  fedd hvitløk – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Bløtlegg soppen i varmt vann og la stå i 15 minutter. Hakk pak choi. Riv gulroten på et grovt rivjern og finhakk paprika og hvitløk. Sauter grønnsakene i Kikkoman Sesamolje, tilsett deretter hakket sopp og Kikkoman Soyasaus. Stek i noen minutter under konstant omrøring til grønnsakene er myke. La stå til avkjøling.

Steg 3

Del deigen fra steg 1 i 6 like store porsjoner, og form hver porsjon til en bolle. Kjevl den ut til en rund skive. Legg fyllet fra steg 2 på hver skive og klem sammen sidene til du får en fylt bolle.

Steg 4

2 ss olje – 2 ½ dl vann

Varm opp oljen i en panne, brun bollene lett på hver side, legg dem deretter i en dampkoker i 5-7 minutter.

Steg 5

3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1 ss sesamfrø – 1  vårløk

Skjær vårløken i tynne skiver. Bland Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Kimchi Chilisaus og server bao buns med sausen. Dryss over sesamfrø og garner med vårløk.

Tips:

Deigen og fyllet kan tilberedes dagen før og lagres i kjøleskapet. Ta ingrediensene ut av kjøleskapet 30 minutter før du lager bollene, slik at de får romtemperatur. Så kan du forme, steke og dampkoke dem.

Oppskrifts-ID: 1224

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g mel – 1 ½ ts tørrgjær – 1 ts sukker – 1 dl varmt vann

Ha mel, tørrgjær og sukker i en bolle. Bland godt og tilsett varmt vann. Rør om og kna deigen. Dekk til bollen og la deigen heve seg på et lunt sted.

20 g tørket shiitakesopp – 100 g pak choi – 1  gulrot – 1  gul paprika – 1  fedd hvitløk – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Bløtlegg soppen i varmt vann og la stå i 15 minutter. Hakk pak choi. Riv gulroten på et grovt rivjern og finhakk paprika og hvitløk. Sauter grønnsakene i Kikkoman Sesamolje, tilsett deretter hakket sopp og Kikkoman Soyasaus. Stek i noen minutter under konstant omrøring til grønnsakene er myke. La stå til avkjøling.

Del deigen fra steg 1 i 6 like store porsjoner, og form hver porsjon til en bolle. Kjevl den ut til en rund skive. Legg fyllet fra steg 2 på hver skive og klem sammen sidene til du får en fylt bolle.

2 ss olje – 2 ½ dl vann

Varm opp oljen i en panne, brun bollene lett på hver side, legg dem deretter i en dampkoker i 5-7 minutter.

3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi1 ss sesamfrø – 1  vårløk

Skjær vårløken i tynne skiver. Bland Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Kimchi Chilisaus og server bao buns med sausen. Dryss over sesamfrø og garner med vårløk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.