

Bao buns fylt med sopp og grønnsaker
Herlige, myke bao buns fylt med en smakfull miks av grønnsaker og sopp. De marineres i Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus med et hint av Kikkoman Kimchi Chilisaus og er et kulinarisk «wow» til frokost eller en spennende middag!
Tilberedning
Steg 1

150 g mel – 1 ½ ts tørrgjær – 1 ts sukker – 1 dl varmt vann
Ha mel, tørrgjær og sukker i en bolle. Bland godt og tilsett varmt vann. Rør om og kna deigen. Dekk til bollen og la deigen heve seg på et lunt sted.
Steg 2

20 g tørket shiitakesopp – 100 g pak choi – 1 gulrot – 1 gul paprika – 1 fedd hvitløk – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Bløtlegg soppen i varmt vann og la stå i 15 minutter. Hakk pak choi. Riv gulroten på et grovt rivjern og finhakk paprika og hvitløk. Sauter grønnsakene i Kikkoman Sesamolje, tilsett deretter hakket sopp og Kikkoman Soyasaus. Stek i noen minutter under konstant omrøring til grønnsakene er myke. La stå til avkjøling.
Steg 3

Del deigen fra steg 1 i 6 like store porsjoner, og form hver porsjon til en bolle. Kjevl den ut til en rund skive. Legg fyllet fra steg 2 på hver skive og klem sammen sidene til du får en fylt bolle.
Steg 4

2 ss olje – 2 ½ dl vann
Varm opp oljen i en panne, brun bollene lett på hver side, legg dem deretter i en dampkoker i 5-7 minutter.
Steg 5

3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi – 1 ss sesamfrø – 1 vårløk
Skjær vårløken i tynne skiver. Bland Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Kimchi Chilisaus og server bao buns med sausen. Dryss over sesamfrø og garner med vårløk.
Tips:
Deigen og fyllet kan tilberedes dagen før og lagres i kjøleskapet. Ta ingrediensene ut av kjøleskapet 30 minutter før du lager bollene, slik at de får romtemperatur. Så kan du forme, steke og dampkoke dem.
Oppskrifts-ID: 1224
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer