

Bolle med karamelliserte kikerter i teriyakimarinade
Kikerter karamellisert i teriyakimarinade og lønnesirup gir denne retten en søt og spicy smak, som forsterkes av røkt paprika og chili. Avokado, grønne erter, tunfiskfilet og soltørket tomatsaus gjør denne aromatiske retten både frisk og fyldig. Den er det perfekte valget for alle som elsker asiatisk mat og et sunt kosthold.
Ingredienser
Saus:
Dessuten:
Tilberedning
Steg 1

300 g kokte kikerter – 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade – 1 ss lønnesirup – 1 ts røkt paprika – ½ ts chiliflak
Bland Kikkoman Teriyaki Marinade, lønnesirup, røkt paprika og chiliflak i en bolle. Tilsett avsilte kikerter og bland godt for å kombinere alle ingrediensene.
Varm opp en panne på middels varme og tilsett de marinerte kikertene. Stek i ca. 5-7 minutter til de er karamellisert og sprø. Ha i en bolle.
Steg 2

1 avokado, skåret i terninger – 80 g kokte grønne erter – 150 g tunfiskfilet i olje
Ha avokado, grønne erter og avsilt tunfisk oppi bollen sammen med de karamellierte kikertene.
Steg 3

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss olivenolje – 2 ss limesaft – 2 ss soltørkede tomater i olje – 1 ss hakket gressløk – 2 ss cashewnøtter til å drysse over – Persille til garnityr
Bland olivenolje med Kikkoman Soyasaus og limesaft i en egen bolle. Tilsett finhakkede tomater og gressløk. Hell sausen over resten av ingrediensene. Dryss over cashewnøtter og garner med persille.
Oppskrifts-ID: 1218
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer