Bolle med karamelliserte kikerter i teriyakimarinade

total tid 20 min.
10 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Kikerter karamellisert i teriyakimarinade og lønnesirup gir denne retten en søt og spicy smak, som forsterkes av røkt paprika og chili. Avokado, grønne erter, tunfiskfilet og soltørket tomatsaus gjør denne aromatiske retten både frisk og fyldig. Den er det perfekte valget for alle som elsker asiatisk mat og et sunt kosthold.

Ingredienser

2 porsjoner
300 g
kokte kikerter
1 ss
lønnesirup
1 ts
røkt paprika
 ½ ts
chiliflak
1 
avokado, skåret i terninger
80 g
kokte grønne erter
150 g
tunfiskfilet i olje

Saus:

1 ss
olivenolje
2 ss
limesaft
2 ss
soltørkede tomater i olje
1 ss
hakket gressløk

Dessuten:

2 ss
cashewnøtter til å drysse over
Persille til garnityr
Næringsinnhold (per porsjon): 2715 kJ  /  649 kcal
34,5 g Fett
38 g Protein
46,4 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

300 g kokte kikerter – 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade1 ss lønnesirup – 1 ts røkt paprika –  ½ ts chiliflak

Bland Kikkoman Teriyaki Marinade, lønnesirup, røkt paprika og chiliflak i en bolle. Tilsett avsilte kikerter og bland godt for å kombinere alle ingrediensene.
Varm opp en panne på middels varme og tilsett de marinerte kikertene. Stek i ca. 5-7 minutter til de er karamellisert og sprø. Ha i en bolle.

Steg 2

1  avokado, skåret i terninger – 80 g kokte grønne erter – 150 g tunfiskfilet i olje

Ha avokado, grønne erter og avsilt tunfisk oppi bollen sammen med de karamellierte kikertene.

Steg 3

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss olivenolje – 2 ss limesaft – 2 ss soltørkede tomater i olje – 1 ss hakket gressløk – 2 ss cashewnøtter til å drysse over – Persille til garnityr

Bland olivenolje med Kikkoman Soyasaus og limesaft i en egen bolle. Tilsett finhakkede tomater og gressløk. Hell sausen over resten av ingrediensene. Dryss over cashewnøtter og garner med persille.

Oppskrifts-ID: 1218

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

300 g kokte kikerter – 2 ss Kikkoman Teriyaki Marinade1 ss lønnesirup – 1 ts røkt paprika –  ½ ts chiliflak

Bland Kikkoman Teriyaki Marinade, lønnesirup, røkt paprika og chiliflak i en bolle. Tilsett avsilte kikerter og bland godt for å kombinere alle ingrediensene.
Varm opp en panne på middels varme og tilsett de marinerte kikertene. Stek i ca. 5-7 minutter til de er karamellisert og sprø. Ha i en bolle.

1  avokado, skåret i terninger – 80 g kokte grønne erter – 150 g tunfiskfilet i olje

Ha avokado, grønne erter og avsilt tunfisk oppi bollen sammen med de karamellierte kikertene.

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss olivenolje – 2 ss limesaft – 2 ss soltørkede tomater i olje – 1 ss hakket gressløk – 2 ss cashewnøtter til å drysse over – Persille til garnityr

Bland olivenolje med Kikkoman Soyasaus og limesaft i en egen bolle. Tilsett finhakkede tomater og gressløk. Hell sausen over resten av ingrediensene. Dryss over cashewnøtter og garner med persille.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.