

Spyd med sopp og purre i ponzusaus
Disse spydene med sopp og purreløk tilsmakt med rosmarin, hvitløk og Kikkoman Ponzu Sitron blir en enkel, men herlig rett – helt ideell på grillfesten eller som et kjapt måltid.
Tilberedning
Steg 1

500 g sopp (f.eks. østerssopp, champignon eller shimeji) – 1 liten purreløk – ¾ dl Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – 1 kvist fersk rosmarin – 1 ts honning – 3 hvitløksfedd – 1 klype svart pepper
Skjær soppen i skiver eller riv den i mindre biter. Legg i en bolle. Skjær purreløken i 5-6 cm lange stykker. Skjær tykke deler i to. Hakk hvitløk og rosmarin. Ha Kikkoman Ponzu Sitron, honning, hvitløk og rosmarin sammen med soppen og krydre med svart pepper.
Steg 2

Tre soppen og purreløken vekselvis på spydene. Ta vare på den resterende marinaden til etterpå.
Steg 3

1 ts shichimi togarashi
Dryss shichimi togarashi over spydene, grill dem deretter på sterk varme eller over åpen flamme til de er jevnt brune på begge sider. Under grillingen pensler du dem med den resterende marinaden.
Tips:
Istedenfor å bruke shichimi togarashi kan du blande sammen chiliflak, sesamfrø (helst fargede), malt pepper, malt ingefær og knust noritang – eventuelt bare bruke chili, sesamfrø og ingefær.
Oppskrifts-ID: 1449
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer