Spyd med sopp og purre i ponzusaus
Spyd med sopp og purre i ponzusaus

Spyd med sopp og purre i ponzusaus

total tid45 min.
25 min.tilberedningstid
20 min.koketid

Disse spydene med sopp og purreløk tilsmakt med rosmarin, hvitløk og Kikkoman Ponzu Sitron blir en enkel, men herlig rett – helt ideell på grillfesten eller som et kjapt måltid.

Ingredienser

2 porsjoner
500 g
sopp (f.eks. østerssopp, champignon eller shimeji)
1 
liten purreløk
1 
kvist fersk rosmarin
1 ts
honning
3 
hvitløksfedd
1 klype
svart pepper
1 ts
shichimi togarashi
Næringsinnhold (per porsjon):470 kJ / 112 kcal
1 gFett
8 gProtein
21 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

500 g sopp (f.eks. østerssopp, champignon eller shimeji) – 1  liten purreløk –  ¾ dl Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1  kvist fersk rosmarin – 1 ts honning – 3  hvitløksfedd – 1 klype svart pepper

Skjær soppen i skiver eller riv den i mindre biter. Legg i en bolle. Skjær purreløken i 5-6 cm lange stykker. Skjær tykke deler i to. Hakk hvitløk og rosmarin. Ha Kikkoman Ponzu Sitron, honning, hvitløk og rosmarin sammen med soppen og krydre med svart pepper.

Steg 2

Tre soppen og purreløken vekselvis på spydene. Ta vare på den resterende marinaden til etterpå.

Steg 3

1 ts shichimi togarashi

Dryss shichimi togarashi over spydene, grill dem deretter på sterk varme eller over åpen flamme til de er jevnt brune på begge sider. Under grillingen pensler du dem med den resterende marinaden.

Tips:

Istedenfor å bruke shichimi togarashi kan du blande sammen chiliflak, sesamfrø (helst fargede), malt pepper, malt ingefær og knust noritang – eventuelt bare bruke chili, sesamfrø og ingefær.

Oppskrifts-ID: 1449

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

500 g sopp (f.eks. østerssopp, champignon eller shimeji) – 1 liten purreløk – ¾ dl Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 kvist fersk rosmarin – 1 ts honning – 3 hvitløksfedd – 1 klype svart pepper

Skjær soppen i skiver eller riv den i mindre biter. Legg i en bolle. Skjær purreløken i 5-6 cm lange stykker. Skjær tykke deler i to. Hakk hvitløk og rosmarin. Ha Kikkoman Ponzu Sitron, honning, hvitløk og rosmarin sammen med soppen og krydre med svart pepper.

Tre soppen og purreløken vekselvis på spydene. Ta vare på den resterende marinaden til etterpå.

1 ts shichimi togarashi

Dryss shichimi togarashi over spydene, grill dem deretter på sterk varme eller over åpen flamme til de er jevnt brune på begge sider. Under grillingen pensler du dem med den resterende marinaden.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.