Vegansk tempura sushi
Vegansk tempura sushi

Vegansk tempura sushi

total tid55 min.
30 min.tilberedningstid
25 min.koketid

Denne sprøstekte tempurarullen kommer garantert til å glede ganen – særlig det knasende soppfyllet med kjøttlignende tekstur. En søt dipp laget på soyasaus og vegansk majones er det perfekte tilbehøret til denne veganske godbiten.

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
ris
210 dl
vann
1 
gulrot
140 g
kongeøsterssopp (hvis ikke tilgjengelig, bruk vanlig østerssopp)
20 g
potetstivelse
 ¼ 
avokado
1 
noriark
3 ½ ss
vegansk majones
500 dl
solsikkeolje
40 g
mel

Dessuten:

3 ss
vann

Til dippen:

Eller:

Næringsinnhold (per porsjon):3251 kJ / 776 kcal
35 gFett
14,5 gProtein
99 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)0,13  gulrot

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Skjær gulroten i to staver som er 10 cm lange og 5 mm tykke. Kok stavene i ca. 5 minutter så de mykner litt.

Steg 2

140 g kongeøsterssopp (hvis ikke tilgjengelig, bruk vanlig østerssopp) – 20 g potetstivelse – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje ¼  avokado

Skjær kongeøsterssoppen i 1 cm brede stykker og dekk dem med potetstivelse. Ha Kikkoman Sesamolje i en stekepanne og stek soppen på middels varme til den er sprø. Snu den iblant. Skjær avokadoen i litt tykkere skiver.

Steg 3

1  noriark – 1 ss vegansk majones

Spre sushirisen utover noriarket så den dekker omtrent 70 % (la det være 5 cm luft ved toppen av noriarket). Legg den stekte soppen, kokte gulrotstaver og avokado midt på risen. Hell over vegansk majones. Rull sushien sammen.

Steg 4

500 dl solsikkeolje – 40 g mel – 2 ½ ss vegansk majones – 3 ss vann – 20 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil1 ts Kikkoman Saus til Ris - søt ½ ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style

Bland 30 g mel, 1½ ss vegansk majones og 3 ss vann i en bolle til du får en jevn røre.

Dekk sushirullene med 10 g mel, dypp dem i røren og dekk dem deretter med Kikkoman Panko. Frityrstek i solsikkeolje ved 170 °C.


For å lage dippen, bland 1 ss vegansk majones og Kikkoman Saus til Ris (eller en blanding av Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Mirin-Style søt smakssetter). Skjær sushien i 8 porsjoner og anrett på et fat. Spis tempura sushien med dipp.

Du kan også bruke andre typer sopp.

Hvis du vil ha en mer detaljert instruksjon om hvordan du lager sushiris, kan du besøke vår oppskriftsside: www.kikkoman.eu/recipes/detail/sushi-rice

Oppskrifts-ID: 1414

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)0,13 gulrot

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med vannet og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Skjær gulroten i to staver som er 10 cm lange og 5 mm tykke. Kok stavene i ca. 5 minutter så de mykner litt.

140 g kongeøsterssopp (hvis ikke tilgjengelig, bruk vanlig østerssopp) – 20 g potetstivelse – 2 ss Kikkoman ristet Sesamolje ¼ avokado

Skjær kongeøsterssoppen i 1 cm brede stykker og dekk dem med potetstivelse. Ha Kikkoman Sesamolje i en stekepanne og stek soppen på middels varme til den er sprø. Snu den iblant. Skjær avokadoen i litt tykkere skiver.

1 noriark – 1 ss vegansk majones

Spre sushirisen utover noriarket så den dekker omtrent 70 % (la det være 5 cm luft ved toppen av noriarket). Legg den stekte soppen, kokte gulrotstaver og avokado midt på risen. Hell over vegansk majones. Rull sushien sammen.

500 dl solsikkeolje – 40 g mel – 2 ½ ss vegansk majones – 3 ss vann – 20 g Kikkoman Panko - Sprød Brødrasp i Japansk Stil1 ts Kikkoman Saus til Ris - søt ½ ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ts Kikkoman søt Smakstilsetning til Matlaging i Mirin-Style

Bland 30 g mel, 1½ ss vegansk majones og 3 ss vann i en bolle til du får en jevn røre.

Dekk sushirullene med 10 g mel, dypp dem i røren og dekk dem deretter med Kikkoman Panko. Frityrstek i solsikkeolje ved 170 °C.


For å lage dippen, bland 1 ss vegansk majones og Kikkoman Saus til Ris (eller en blanding av Kikkoman Soyasaus og Kikkoman Mirin-Style søt smakssetter). Skjær sushien i 8 porsjoner og anrett på et fat. Spis tempura sushien med dipp.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.