Ovnsbakt cataplana med blåskjell og reker
Én gryte, én glede: Denne aromatiske cataplanaen med blåskjell og reker er enkel å lage, og tar med smaken av Middelhavet rett til bordet ditt.
Ingredienser
Tilberedning
Steg 1
Legg blåskjellene og rekene i kaldt vann.
Steg 2
Skyll, skrell og kutt potetene i små biter. Skyll så paprika og plommetomater og del i små biter.
Steg 3
Skjær baconet i grove terninger. Skrell og finhakk løk og hvitløk, og fres i en gryte på svak varme med olivenolje og bacon.
Steg 4
Tilsett tomatpuré, paprikapulver og laurbærblad. Hell i hvitvinen, kok opp og reduser væsken til halv mengde.
Steg 5
Forvarm ovnen til 200 °C.
Steg 6
Tilsett tomater, paprika, poteter og reker. Ha i fiskekraft og smak til med sukker og Kikkoman soyasaus.
Steg 7
Legg blåskjellene og rekene i gryten og stek i ovnen på midterste rille til blåskjellene åpner seg.
Steg 8
Finhakk koriander og persille, og plukk timianbladene. Topp med friske urter før servering.
Oppskrifts-ID: 1067
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer