Ovnsbakt cataplana med blåskjell og reker

total tid 85 min.
25 min. tilberedningstid
60 min. koketid

Én gryte, én glede: Denne aromatiske cataplanaen med blåskjell og reker er enkel å lage, og tar med smaken av Middelhavet rett til bordet ditt.

Ingredienser

4 porsjoner
1 kg
ferske blåskjell
8 
rå kongereker, med hode og skall
500 g
kokefaste poteter
1 
løk
1 
hvitløksfedd
80 g
baconstrimler
400 g
plommetomater
2 
paprika (gul, rød)
6 ss
olivenolje
2 ts
søtt paprikapulver
1 ss
tomatpuré
2 ½ dl
hvitvin
2 dl
fiskekraft
2 
laurbærblad
1 klype
sukker
3 
timiankvaster
 ½ bunt
koriander
2 ss
italiensk persille
Næringsinnhold (per porsjon): 2589 kJ  /  617 kcal
22,9 g Fett
42,9 g Protein
45,6 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Legg blåskjellene og rekene i kaldt vann.

Steg 2

Skyll, skrell og kutt potetene i små biter. Skyll så paprika og plommetomater og del i små biter.

Steg 3

Skjær baconet i grove terninger. Skrell og finhakk løk og hvitløk, og fres i en gryte på svak varme med olivenolje og bacon.

Steg 4

Tilsett tomatpuré, paprikapulver og laurbærblad. Hell i hvitvinen, kok opp og reduser væsken til halv mengde.

Steg 5

Forvarm ovnen til 200 °C.

Steg 6

Tilsett tomater, paprika, poteter og reker. Ha i fiskekraft og smak til med sukker og Kikkoman soyasaus.

Steg 7

Legg blåskjellene og rekene i gryten og stek i ovnen på midterste rille til blåskjellene åpner seg.

Steg 8

Finhakk koriander og persille, og plukk timianbladene. Topp med friske urter før servering. 

Oppskrifts-ID: 1067

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Legg blåskjellene og rekene i kaldt vann.

Skyll, skrell og kutt potetene i små biter. Skyll så paprika og plommetomater og del i små biter.

Skjær baconet i grove terninger. Skrell og finhakk løk og hvitløk, og fres i en gryte på svak varme med olivenolje og bacon.

Tilsett tomatpuré, paprikapulver og laurbærblad. Hell i hvitvinen, kok opp og reduser væsken til halv mengde.

Forvarm ovnen til 200 °C.

Tilsett tomater, paprika, poteter og reker. Ha i fiskekraft og smak til med sukker og Kikkoman soyasaus.

Legg blåskjellene og rekene i gryten og stek i ovnen på midterste rille til blåskjellene åpner seg.

Finhakk koriander og persille, og plukk timianbladene. Topp med friske urter før servering. 

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07
08

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.