Posjert torsk med smørsaus
Tilberedning
Steg 1
Skrell sjalottløkene og skjær de i små terninger. Skyll persillen, klapp den tørr, plukk av bladene og finhakk dem. Halver sitronene og klem ut saften i en skål.
Steg 2
Skrell potetene, vask dem, del dem i to og kok i kokende vann i ca. 15-20 minutter. Skrell og vask gulrøttene, skjær i ca. 1 cm tykke skiver og tilsett sammen med potetene etter ca. 10 minutter. Skjær brokkoli i buketter, vask, tilsett i potet- og gulrotblandingen og kok sammen i ca. 5 minutter. Halver paprikaen, fjern stilken og frøene, vask paprikaen og skjær i små biter.
Steg 3
Surr potetene, gulrøttene, brokkolien og paprikaen i litt oppvarmet smør i en stekepanne, tilsett kraften og kok i ca. 5 minutter.
Steg 4
Varm 1 ss olje i en panne, tilsett sjalottløken, la surre lett, ta pannen av platen og hold den varm. Rist langsomt paneringsmelet i den gjenværende oppvarmede oljen på middels varme til det er gyldenbrunt. Tilsett resten av smøret og la det smelte. Tilsett surret sjalottløk, persille og sitronsaft, og smak til med soyasaus og pepper.
Steg 5
Skjær torskefilet i 4 biter og posjer dem. Anrett potet- og grønnsaksblandingen på tallerkener, legg torskefilet på toppen, hell smørsausen over og server.
Oppskrifts-ID: 841
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer