Vegetar Maki Sushi – tre varianter
En vri på den tradisjonelle japanske maki sushien. Her finner du moderne maki rullet på 3 forskjellige måter! Hver makirull har et nytt og spennende vegetarfyll som gjør at du vil forsyne deg igjen og igjen.
Ingredienser
1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter
2) Vegetar Maki Sushi med selleri
Marinade til selleri:
3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete
Til rødbetemarinaden:
Til servering:
Tilberedning
Steg 1
1) Vegetar Maki Sushi med grønne bønner og gulerøtter
- Kok bønner i kokende saltet vann i ca 2 minutter og avkjøl.
- Skrell gulrot og skjær i tynne strimler.
- Legg ½ noriblad på sushimatten.
- Fordel sushirisen på den med våte fingre.
- Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
- Legg bønnene og gulerotstrimlene på langs ned langs midten av sushirisen.
- Spre de opphakkede mandlene over risen og drypp på Kikkoman Sesam-Dressing**.
- Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
- Garner med syltet ingefær og wasabipasta.
Steg 2
2) Vegetar Maki Sushi med selleri
- Skjær selleri i strimler (rundt 10 cm).
- Legg selleristrimler i bløt med 2 g salt i en bolle i ca 10 minutter. Tørk selleri med kjøkkenpapir.
- Til marinaden blander du Kikkoman Soyasaus, ingefær og sukker i en bolle og legg sellerien i bløt i ca 30 minutter.
- Klapptørk sellerien lett med kjøkkenpapir.
- Legg ½ noriblad på sushimatten.
- Fordel sushirisen på den med våte fingre.
- Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
- Legg marinert selleri på langs ned langs midten av sushirisen.
- Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
- Garner med syltet ingefær og wasabipasta.
Steg 3
3) Vegetar Maki Sushi med eple og rødbete
- Til marinaden blander du peanøttsmør, Kikkoman Soyasaus og sukker.
- Skjær rødbeten i strimler, bland med marinaden og mariner i ca 20 minutter.
- Skjær eplet i strimler.
- Legg ½ noriblad på sushimatten.
- Fordel sushirisen på den med våte fingre.
- Smør wasabipasta med fingeren på langs ned langs midten av sushirisen (wasabipasta kan sløyfes).
- Legg 3 marinerte rødbetestrimpler, eplestrimler og mynteblader på langs ned langs midten av sushirisen.
- Rull sammen ved hjelp av sushimatten og skjær i 6 like store biter.
- Garner med syltet ingefær og wasabipasta.
Tips:
Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.
Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)
- 450 g (540 ml) japansk ris
- 450 ml vann
Kok ris først og krydre deretter med
eller eventuelt:
- 70 ml risedikk
- 30 g sukker
- 15 g salt
Oppskrifts-ID: 941
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer