Kyllingwok med ananas og chili
Kyllingwok med ananas og chili

Kyllingwok med ananas og chili

total tid60 min.
15 min.tilberedningstid
15 min.koketid
30 min.marineringstid

Nyt den perfekte balansen av søtt og syrlig med denne kjappe og enkle kyllingwoken med ananas, piffet opp med spicy chili.

Ingredienser

2 porsjoner

Marinade:

300 g
kyllingfilet (bryst eller lår uten ben)
1 ts
brunt sukker
0,3 ts
malt spisskummen
2 cm
fersk ingefær
1 ss
limesaft

Grønnsaker:

1 
løk
2 cm
fersk ingefær
1 
chilipepper
100 g
fersk ananas, skrelt
 ¼ 
grønn paprika
 ¼ 
rød paprika
 ¼ 
gul paprika
1 
liten gulrot
 ½ bunt
fersk koriander
1 ts
brunt sukker
Matolje (f.eks. rapsolje)

Garnityr:

1 
lime (delt i båter)
Næringsinnhold (per porsjon):1854 kJ / 443 kcal
16 gFett
42 gProtein
31 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Skjær kyllingen i terninger. Tilsett Kikkoman Soyasaus, sukker, malt spisskummen, raspet ingefær og limesaft. Bland godt og mariner i ca. 30 minutter.

Steg 2

Skjær løken i tynne skiver. Finhakk eller rasp ingefæren. Hakk chilipepperen. Skjær ananasen i store terninger, paprikaen i terninger eller ruter, og gulroten i halvmåner. Hakk korianderen.

Steg 3

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett kyllingen og stek på høy varme til den begynner å bli brun. Tilsett løk, gulrot, ingefær, ananas og chilipepper, og wokk i ca. 1 minutt. Tilsett brunt sukker og vent til det karamelliseres. Tilsett paprikaene og bland alt godt sammen. Wokk i 1-2 minutter. Til slutt tilsetter du Kikkoman Soyasaus og lar det koke til overflødig væske fordamper.

Steg 4

Server med fersk koriander og lime.

Oppskrifts-ID: 1398

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Skjær kyllingen i terninger. Tilsett Kikkoman Soyasaus, sukker, malt spisskummen, raspet ingefær og limesaft. Bland godt og mariner i ca. 30 minutter.

Skjær løken i tynne skiver. Finhakk eller rasp ingefæren. Hakk chilipepperen. Skjær ananasen i store terninger, paprikaen i terninger eller ruter, og gulroten i halvmåner. Hakk korianderen.

Varm opp litt olje i pannen. Tilsett kyllingen og stek på høy varme til den begynner å bli brun. Tilsett løk, gulrot, ingefær, ananas og chilipepper, og wokk i ca. 1 minutt. Tilsett brunt sukker og vent til det karamelliseres. Tilsett paprikaene og bland alt godt sammen. Wokk i 1-2 minutter. Til slutt tilsetter du Kikkoman Soyasaus og lar det koke til overflødig væske fordamper.

Server med fersk koriander og lime.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.