

Saltreduksjon – mer smak, mindre salt
Det er et faktum: for mye salt er usunt. Det øker risikoen for høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer. Fem gram eller en strøken teskje er det maksimalt anbefalte daglige inntaket, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).
Vil du redusere saltinntaket, men fortsatt nyte krydret mat? Det er enkelt med Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus. Kikkoman har studert helseegenskapene til naturlig brygget soyasaus i mange tiår. Resultatet: Saltinnholdet kan reduseres med rundt 30 prosent dersom soyasaus brukes istedenfor salt. Dette er bekreftet i en studie fra Wageningen UR Food & Biobased Research.*


Behold smaken
Soyasauser inneholder salt, da det er en naturlig del av produktet. Når det er sagt, inneholder sauser etter japansk oppskrift, som Kikkoman, vanligvis mindre salt enn kinesiske varianter. Men når du bruker soyasaus som krydder, trenger du ikke å tilsette ekstra salt i maten, så ditt totale saltinntak burde ikke øke. Den enkleste måten å sikre at du ikke tilsetter for mye salt, er å måle mengden soyasaus og ikke helle den i på frihånd.
Helsemessige bekymringer over saltforbruk er en alvorlig utfordring for vestlig matkultur, så for de som ønsker å redusere saltinntaket ytterligere, har Kikkoman en Soyasaus med Mindre Salt, som inneholder 43 % mindre salt enn den opprinnelige naturlig bryggede soyasausen.
Oppdag mer