Stekt svineribbe med rødbeter og rødkålsalat
Hvem sa at svineribbe kun passer på grillen? Når ribben tilberedes hel og med et snev av eleganse, blir den et appetittvekkende midtpunkt selv i et fint middagsselskap!
Ingredienser
Til sausbasen:
Til svineribben:
Til rødbetsalaten:
Til potetene:
Til ribbeglasuren:
Tilberedning
Steg 1
1 løk – 1 gulrot – ½ hvitløkshode – 100 g sellerirot – 3 ss rapsolje – 1 ss tomatpuré – 1 ts pepperkorn (umalt) – 1 laurbærblad – 2 dl rødvin – 1 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 dl eplejuice
Skrell og grovhakk løken. Vask og tørr gulroten og selleriroten. Hakk dem i valnøttstore biter. Knus hvitløken, og ha alt dette i en panne med rapsolje. Stek til det er gyllenbrunt. Tilsett tomatpuré, pepperkorn og laurbærblad, og stek kort. Deglaser med rødvin, Kikkoman Soyasaus og eplejuice, og reduser væsken med ¼. Hell sjyen gjennom en sil i en mugge eller bolle. Fjern eventuelle faste deler.
Steg 2
1 kg svineribbe – 1 kvede
Forvarm ovnen til 180 °C over- og undervarme. Fjern bein fra svineribben om nødvendig. Skjær skinnet i et rutete mønster. Vask, skrell og hakk kveden. Legg svineribben i en langpanne sammen med sjyen fra steg 1 og kvedebitene. Dekk pannen og stek i ovnen i ca. 90 minutter.
Steg 3
400 g rødkål – 400 g rødbete – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 4 ss mørk balsamicoeddik – 2 ss honning – 4 klype malt spisskummen – 20 g dill – 20 g persille
Fjern de ytterste bladene på rødkålen. Del først rødkålen i fire, skjær ut stilken, og skjær så kålen i tynne strimler. Skrell rødbeten og grovrasp den på et rivjern. Mariner rødkålen og rødbeten i Kikkoman Soyasaus, balsamicoeddik, honning og spisskummen i en bolle. Vask og tørr dillen og persillen. Finhakk dem og bland i salaten.
Steg 4
600 g småpoteter – 4 ts salt
Vask småpotetene, legg dem i en gryte med saltet kaldtvann og kok dem til de er myke. Hell av vannet og hold potetene tildekket og varme.
Steg 5
2 ss honning – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Hell sjyen fra ribben i en bolle, og vend inn kvedebitene. Sett sjyen til side. Stek svineribben i en langpanne på 220 °C i ca. 10 minutter til. Bland sammen Kikkoman Soyasaus og honning, og pensle den stekte ribben. Skjær svineribben i 4 like store porsjoner og server med sjy, poteter og salat.
Oppskrifts-ID: 1206
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer