Stekt svineribbe med rødbeter og rødkålsalat

total tid 120 min.
30 min. tilberedningstid
90 min. koketid

Hvem sa at svineribbe kun passer på grillen? Når ribben tilberedes hel og med et snev av eleganse, blir den et appetittvekkende midtpunkt selv i et fint middagsselskap!

Ingredienser

4 porsjoner

Til sausbasen:

1 
løk
1 
gulrot
 ½ 
hvitløkshode
100 g
sellerirot
3 ss
rapsolje
1 ss
tomatpuré
1 ts
pepperkorn (umalt)
1 
laurbærblad
2 dl
rødvin
2 dl
eplejuice

Til svineribben:

1 kg
svineribbe
1 
kvede

Til rødbetsalaten:

400 g
rødkål
400 g
rå rødbete
4 ss
mørk balsamicoeddik
2 ss
honning
4 klype
malt spisskummen
20 g
dill
20 g
persille

Til potetene:

600 g
småpoteter
4 ts
salt

Til ribbeglasuren:

2 ss
honning
Næringsinnhold (per porsjon): 7420.2 kJ  /  1769.2 kcal
63,5 g Fett
123 g Protein
146,1 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  løk – 1  gulrot –  ½  hvitløkshode – 100 g sellerirot – 3 ss rapsolje – 1 ss tomatpuré – 1 ts pepperkorn (umalt) – 1  laurbærblad – 2 dl rødvin – 1 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 dl eplejuice

Skrell og grovhakk løken. Vask og tørr gulroten og selleriroten. Hakk dem i valnøttstore biter. Knus hvitløken, og ha alt dette i en panne med rapsolje. Stek til det er gyllenbrunt. Tilsett tomatpuré, pepperkorn og laurbærblad, og stek kort. Deglaser med rødvin, Kikkoman Soyasaus og eplejuice, og reduser væsken med ¼. Hell sjyen gjennom en sil i en mugge eller bolle. Fjern eventuelle faste deler.

Steg 2

1 kg svineribbe – 1  kvede

Forvarm ovnen til 180 °C over- og undervarme. Fjern bein fra svineribben om nødvendig. Skjær skinnet i et rutete mønster. Vask, skrell og hakk kveden. Legg svineribben i en langpanne sammen med sjyen fra steg 1 og kvedebitene. Dekk pannen og stek i ovnen i ca. 90 minutter.

Steg 3

400 g rødkål – 400 g rødbete – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus4 ss mørk balsamicoeddik – 2 ss honning – 4 klype malt spisskummen – 20 g dill – 20 g persille

Fjern de ytterste bladene på rødkålen. Del først rødkålen i fire, skjær ut stilken, og skjær så kålen i tynne strimler. Skrell rødbeten og grovrasp den på et rivjern. Mariner rødkålen og rødbeten i Kikkoman Soyasaus, balsamicoeddik, honning og spisskummen i en bolle. Vask og tørr dillen og persillen. Finhakk dem og bland i salaten.

Steg 4

600 g småpoteter – 4 ts salt

Vask småpotetene, legg dem i en gryte med saltet kaldtvann og kok dem til de er myke. Hell av vannet og hold potetene tildekket og varme.

Steg 5

2 ss honning – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Hell sjyen fra ribben i en bolle, og vend inn kvedebitene. Sett sjyen til side. Stek svineribben i en langpanne på 220 °C i ca. 10 minutter til. Bland sammen Kikkoman Soyasaus og honning, og pensle den stekte ribben. Skjær svineribben i 4 like store porsjoner og server med sjy, poteter og salat.

Oppskrifts-ID: 1206

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1  løk – 1  gulrot –  ½  hvitløkshode – 100 g sellerirot – 3 ss rapsolje – 1 ss tomatpuré – 1 ts pepperkorn (umalt) – 1  laurbærblad – 2 dl rødvin – 1 dl Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 dl eplejuice

Skrell og grovhakk løken. Vask og tørr gulroten og selleriroten. Hakk dem i valnøttstore biter. Knus hvitløken, og ha alt dette i en panne med rapsolje. Stek til det er gyllenbrunt. Tilsett tomatpuré, pepperkorn og laurbærblad, og stek kort. Deglaser med rødvin, Kikkoman Soyasaus og eplejuice, og reduser væsken med ¼. Hell sjyen gjennom en sil i en mugge eller bolle. Fjern eventuelle faste deler.

1 kg svineribbe – 1  kvede

Forvarm ovnen til 180 °C over- og undervarme. Fjern bein fra svineribben om nødvendig. Skjær skinnet i et rutete mønster. Vask, skrell og hakk kveden. Legg svineribben i en langpanne sammen med sjyen fra steg 1 og kvedebitene. Dekk pannen og stek i ovnen i ca. 90 minutter.

400 g rødkål – 400 g rødbete – 3 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus4 ss mørk balsamicoeddik – 2 ss honning – 4 klype malt spisskummen – 20 g dill – 20 g persille

Fjern de ytterste bladene på rødkålen. Del først rødkålen i fire, skjær ut stilken, og skjær så kålen i tynne strimler. Skrell rødbeten og grovrasp den på et rivjern. Mariner rødkålen og rødbeten i Kikkoman Soyasaus, balsamicoeddik, honning og spisskummen i en bolle. Vask og tørr dillen og persillen. Finhakk dem og bland i salaten.

600 g småpoteter – 4 ts salt

Vask småpotetene, legg dem i en gryte med saltet kaldtvann og kok dem til de er myke. Hell av vannet og hold potetene tildekket og varme.

2 ss honning – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Hell sjyen fra ribben i en bolle, og vend inn kvedebitene. Sett sjyen til side. Stek svineribben i en langpanne på 220 °C i ca. 10 minutter til. Bland sammen Kikkoman Soyasaus og honning, og pensle den stekte ribben. Skjær svineribben i 4 like store porsjoner og server med sjy, poteter og salat.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.