Vegetar Gunkan Maki Sushi med avokado og eple
Vegetar Gunkan Maki Sushi med avokado og eple

Vegetar Gunkan Maki Sushi med avokado og eple

total tid15 min.
15 min.tilberedningstid

Slik lager du vegetar Gunkan-Maki sushi med avokado-eple majones og ris.

Ingredienser

4 porsjoner
2 ss
epleterninger*
2 ss
avokadoterninger
1 ss
majones
1 
noriblad
80 g
kokt sushiris*

Til servering:

Eple og avokadostrimler
*Du kan også bruke persimon, grapefrukt, appelsin eller annen frisk frukt i stedet for eple.
Næringsinnhold (per porsjon):443 kJ / 107 kcal
7,2 gFett
1,8 gProtein
7,9 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Bland eple- og avokadoterninger med majones i en bolle.

Steg 2

Skjær til noriblad: skjær en stripe på 3 cm på den ene siden mot linjene og legg til side.

Steg 3

Skjær 4 nori-strimler ved hjelp av de opptegnede linjene og legg klar til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 ark).

Steg 4

Form 4 x20 g sushiris til ovale kuler med våte fingre.

Steg 5

Legg en nori-strimmel rundt hver kule, "lim" den fast med noen korn av klebrig ris og trykk den godt til.

Steg 6

Legg en porsjon av den tilberedte eple-avokado-blandingen på hver risball.

Steg 7

Garner gunkan med fine eplestrimler og avokado til pynt og server med Kikkoman soyasaus.

Tips:

Når du koker ris, bruk forholdet ris: vann = 1 : 1. Det brukes mindre vann når du tilbereder sushiris enn når du tilbereder konvensjonell ris.

*Sushiris (omtrent. 1 kg kokt sushiris)

450 g (540 ml) japansk ris
450 ml vann
Kok ris først og krydre deretter med

100 ml Kikkoman seasoning til sushiris
eller eventuelt:

70 ml risedikk
30 g sukker
15 g salt

Oppskrifts-ID: 944

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Bland eple- og avokadoterninger med majones i en bolle.

Skjær til noriblad: skjær en stripe på 3 cm på den ene siden mot linjene og legg til side.

Skjær 4 nori-strimler ved hjelp av de opptegnede linjene og legg klar til side (ca. 3 cm x 15 cm 4 ark).

Form 4 x20 g sushiris til ovale kuler med våte fingre.

Legg en nori-strimmel rundt hver kule, "lim" den fast med noen korn av klebrig ris og trykk den godt til.

Legg en porsjon av den tilberedte eple-avokado-blandingen på hver risball.

Garner gunkan med fine eplestrimler og avokado til pynt og server med Kikkoman soyasaus.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06
07

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.