Grillet laks med Ponzumarinade

total tid 60 min.
60 min. tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
800 g
laksefilet med skinn
1 
appelsin
4 ss
olivenolje
Blanding av ferske urter etter eget ønske som koriander, persille og mynte

Grillede grønnsaker:

200 g
cherrytomater
200 g
squash
100 g
rødløk
7 
skogsopp eller sjampinjonger
Svart pepper
3 ss
olivenolje
4 ts
tørket oregano

Grilled watermelon:

4 skive
vannmelon
Kikkoman Ponzu Sitron til å dryppe over

Tilberedning

Steg 1

Riv appelsinskall med et fint rivjern og sett det til side. Del appelsin i to og press saften i en bolle, ha i Kikkoman soyasaus og ponzu og bland godt. Vask laksen og skjær den i 200 g store stykker. Legg laksen i bollen med marinaden (med skinnet opp) og la den marinere i 30 minutter.

Steg 2

Dressing til grønnsakene: Rør ponzusausen sammen med olivenolje, oregano og pepper. Del cherrytomater i to, skjær squash og løk i skiver og legg dem sammen med soppen i en skål. Drypp  dressingen over grønnsakene og grill i noen minutter på begge sider. Grill vannmelonskivene direkte på grillen og drypp over ponzusaus.

Steg 3

Ta laksen ut av marinaden og tørk av med tørkerull. Legg den på grillen (med skinnet ned) og grill til skinnet er  sprøtt. Grill deretterden andre siden i 2--3 minutter. Server med grillede grønnsaker og vannmelon.

Oppskrifts-ID: 217

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Riv appelsinskall med et fint rivjern og sett det til side. Del appelsin i to og press saften i en bolle, ha i Kikkoman soyasaus og ponzu og bland godt. Vask laksen og skjær den i 200 g store stykker. Legg laksen i bollen med marinaden (med skinnet opp) og la den marinere i 30 minutter.

Dressing til grønnsakene: Rør ponzusausen sammen med olivenolje, oregano og pepper. Del cherrytomater i to, skjær squash og løk i skiver og legg dem sammen med soppen i en skål. Drypp  dressingen over grønnsakene og grill i noen minutter på begge sider. Grill vannmelonskivene direkte på grillen og drypp over ponzusaus.

Ta laksen ut av marinaden og tørk av med tørkerull. Legg den på grillen (med skinnet ned) og grill til skinnet er  sprøtt. Grill deretterden andre siden i 2--3 minutter. Server med grillede grønnsaker og vannmelon.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.