Lammecarré med gulrot- og potetmos og plommekompott

total tid 200 min.
40 min. tilberedningstid
40 min. koketid
120 min. marineringstid

Lammecarré er et av de beste kjøttstykkene. Siden det tilberedes på benet, beholder kjøttet sitt saftige preg og blir mørt og aromatisk.

Ingredienser

4 porsjoner

For å marinere lammecarré:

1 kg
lammecarré
3 ss
olivenolje
3 
fedd hvitløk
 ½ ts
malt kanel

Til gulrot- og potetmosen:

1 bunt
gulrøtter
500 g
kokefaste poteter
1 dl
melk
0,8 dl
olivenolje
4 klype
salt
1 klype
sukker

For å steke lammecarré:

3 ss
rapsolje

Til plommekompotten:

3 
løk
200 g
plommer
3 ss
rapsolje
1 ss
sukker
1 klype
grovmalt pepper
Næringsinnhold (per porsjon): 3684.3 kJ  /  882.3 kcal
48,9 g Fett
57,7 g Protein
48,5 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1 kg lammecarré – 3  fedd hvitløk – 3 ss olivenolje –  ½ ts malt kanel – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Skjær lammecarreen mellom bena.
Skjær hvitløken i tykke skiver.
Mariner lammekjøttet med hvitløk, olivenolje, kanel og Kikkoman Soyasaus.
Dekk maten og sett den på et kjølig sted i minst 2 timer.

Steg 2

1 bunt gulrøtter – 500 g kokefaste poteter – 4 klype salt – 1 klype sukker – 1 dl melk – 0,8 dl olivenolje

Vask, skrell og hakk gulrøttene og potetene i små biter.
Ha dem i en kasserolle, fyll i kaldt vann og kok til de er myke.
Hell av vannet og mos med melk, olivenolje, salt og sukker.
Hvis mosen er for tørr, tilsett litt mer melk.
Dekk kasserollen med lokk for å holde maten varm.

Steg 3

3  løk – 3 ss rapsolje – 200 g plommer – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss sukker – 1 klype grovmalt pepper

Skrell løken og skjær den i skiver.
Stek løken i olje i en panne på høy varme til den er gyllenbrun.
Vask plommene, ta ut steinene, del dem i åtte.
Ha plommene sammen med løken, og tilsett Kikkoman Soyasaus, sukker og pepper. Kok ned væsken.

Steg 4

3 ss rapsolje

Forvarm ovnen til 100 °C over- og undervarme.
Brun lammekjøttet i en panne med litt olje i ca. 1 minutt på hver side.
Sett kjøttet i ovnen i ca. 5 minutter til det er ferdig varmet.

Steg 5

I mellomtiden, anrett gulrot- og potetmosen sammen med plommekompotten og tilsett lammekjøttet til slutt.

Tips:

For å spare tid kan du også marinere kjøttet dagen før.

Oppskrifts-ID: 1194

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

1 kg lammecarré – 3  fedd hvitløk – 3 ss olivenolje –  ½ ts malt kanel – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Skjær lammecarreen mellom bena.
Skjær hvitløken i tykke skiver.
Mariner lammekjøttet med hvitløk, olivenolje, kanel og Kikkoman Soyasaus.
Dekk maten og sett den på et kjølig sted i minst 2 timer.

1 bunt gulrøtter – 500 g kokefaste poteter – 4 klype salt – 1 klype sukker – 1 dl melk – 0,8 dl olivenolje

Vask, skrell og hakk gulrøttene og potetene i små biter.
Ha dem i en kasserolle, fyll i kaldt vann og kok til de er myke.
Hell av vannet og mos med melk, olivenolje, salt og sukker.
Hvis mosen er for tørr, tilsett litt mer melk.
Dekk kasserollen med lokk for å holde maten varm.

3  løk – 3 ss rapsolje – 200 g plommer – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss sukker – 1 klype grovmalt pepper

Skrell løken og skjær den i skiver.
Stek løken i olje i en panne på høy varme til den er gyllenbrun.
Vask plommene, ta ut steinene, del dem i åtte.
Ha plommene sammen med løken, og tilsett Kikkoman Soyasaus, sukker og pepper. Kok ned væsken.

3 ss rapsolje

Forvarm ovnen til 100 °C over- og undervarme.
Brun lammekjøttet i en panne med litt olje i ca. 1 minutt på hver side.
Sett kjøttet i ovnen i ca. 5 minutter til det er ferdig varmet.

I mellomtiden, anrett gulrot- og potetmosen sammen med plommekompotten og tilsett lammekjøttet til slutt.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.