Lammecarré med gulrot- og potetmos og plommekompott
Lammecarré er et av de beste kjøttstykkene. Siden det tilberedes på benet, beholder kjøttet sitt saftige preg og blir mørt og aromatisk.
Ingredienser
For å marinere lammecarré:
Til gulrot- og potetmosen:
For å steke lammecarré:
Til plommekompotten:
Tilberedning
Steg 1
1 kg lammecarré – 3 fedd hvitløk – 3 ss olivenolje – ½ ts malt kanel – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Skjær lammecarreen mellom bena.
Skjær hvitløken i tykke skiver.
Mariner lammekjøttet med hvitløk, olivenolje, kanel og Kikkoman Soyasaus.
Dekk maten og sett den på et kjølig sted i minst 2 timer.
Steg 2
1 bunt gulrøtter – 500 g kokefaste poteter – 4 klype salt – 1 klype sukker – 1 dl melk – 0,8 dl olivenolje
Vask, skrell og hakk gulrøttene og potetene i små biter.
Ha dem i en kasserolle, fyll i kaldt vann og kok til de er myke.
Hell av vannet og mos med melk, olivenolje, salt og sukker.
Hvis mosen er for tørr, tilsett litt mer melk.
Dekk kasserollen med lokk for å holde maten varm.
Steg 3
3 løk – 3 ss rapsolje – 200 g plommer – 4 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss sukker – 1 klype grovmalt pepper
Skrell løken og skjær den i skiver.
Stek løken i olje i en panne på høy varme til den er gyllenbrun.
Vask plommene, ta ut steinene, del dem i åtte.
Ha plommene sammen med løken, og tilsett Kikkoman Soyasaus, sukker og pepper. Kok ned væsken.
Steg 4
3 ss rapsolje
Forvarm ovnen til 100 °C over- og undervarme.
Brun lammekjøttet i en panne med litt olje i ca. 1 minutt på hver side.
Sett kjøttet i ovnen i ca. 5 minutter til det er ferdig varmet.
Steg 5
I mellomtiden, anrett gulrot- og potetmosen sammen med plommekompotten og tilsett lammekjøttet til slutt.
Tips:
For å spare tid kan du også marinere kjøttet dagen før.
Oppskrifts-ID: 1194
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer