Sommerruller med bakt laks, mango og ris
Sommerruller med bakt laks, mango og ris

Sommerruller med bakt laks, mango og ris

5 1 vurderinger
total tid 40 min.
10 min. tilberedningstid
15 min. koketid
15 min. avkjølingstid

Friske sommerruller med masse tekstur, fulle av laks, mango og agurk, pakket i rispapir og servert med to dipper – en kremete, en sesam – begge beriket med Kikkomans sauser.

Ingredienser

2 porsjoner

Sommerruller:

50 g
basmatiris
150 g
laksefilet
1 ss
sesamfrø
6 
ark rispapir
 ½ 
lang agurk
1 
mango
1 ss
svarte sesamfrø

Dipper:

150 g
matfløte
1 ts
sitronsaft
1 ss
vann
 ½ ts
malt svart pepper
Næringsinnhold (per porsjon):2.134 kJ / 510 kcal
32 gFett
17 gProtein
34 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

50 g basmatiris – 150 g laksefilet – 2 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje1 ss sesamfrø

Kok risen til den er gjennomkokt, og la den stå til avkjøling. Skjær laksen i terninger, bland med Kikkoman Pokesaus og sesamfrø, og stek ved 200 °C i 10 minutter i en airfryer eller 15 minutter i stekeovnen.

Steg 2

6  ark rispapir –  ½  lang agurk – 1  mango

Skjær agurken og mangoen i strimler. Bløtlegg hvert ark rispapir i vann til de er myke.

Steg 3

1 ss varte sesamfrø

Legg en porsjon ris, laks, agurk og mango på hvert ark rispapir og dryss over sesamfrø. Rull stramt sammen.

Steg 4

150 g matfløte – 2 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje1 ts sitronsaft

Lag den første dippen ved å blande matfløte, Kikkoman Pokesaus og sitronsaft.

Steg 5

2 ss Kikkoman Sesam Saus1 ss vann –  ½ ts malt svart pepper

Lag den andre dippen ved å blande Kikkoman Sesamsaus, vann og svart pepper. Server sommerrullene med kremete dipp og sesamdipp.

Oppskrifts-ID: 1528

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

50 g basmatiris – 150 g laksefilet – 2 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje1 ss sesamfrø

Kok risen til den er gjennomkokt, og la den stå til avkjøling. Skjær laksen i terninger, bland med Kikkoman Pokesaus og sesamfrø, og stek ved 200 °C i 10 minutter i en airfryer eller 15 minutter i stekeovnen.

6 ark rispapir – ½ lang agurk – 1 mango

Skjær agurken og mangoen i strimler. Bløtlegg hvert ark rispapir i vann til de er myke.

1 ss varte sesamfrø

Legg en porsjon ris, laks, agurk og mango på hvert ark rispapir og dryss over sesamfrø. Rull stramt sammen.

150 g matfløte – 2 ss Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje1 ts sitronsaft

Lag den første dippen ved å blande matfløte, Kikkoman Pokesaus og sitronsaft.

2 ss Kikkoman Sesam Saus1 ss vann – ½ ts malt svart pepper

Lag den andre dippen ved å blande Kikkoman Sesamsaus, vann og svart pepper. Server sommerrullene med kremete dipp og sesamdipp.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.