[Translate to Norwegisch:]
[Translate to Norwegisch:]

Søtpotet-biff med blandede grønnsakstrimler og avokadokrem

total tid 35 min.
10 min. tilberedningstid
25 min. koketid

Ingredienser

4 porsjoner

Til avokadokremen:

 ½ 
stor avokado
1 dl
mandelmelk
2 ss
“tykk” kokosmelk
 ½ ts
sitronsaft
1 ts
sukker
Litt salt og nykvernet pepper

Til grønnsakstilbehøret:

100 g
røde paprika
100 g
gule paprika
100 g
kenyabønner
1 ss
vegetabilsk olje
Litt salt og nykvernet pepper

Til søtpotet-biffene:

500 g
søtpoteter (skiver à ca. 60 g)
Mel for å drysse på
2 ss
vegansk margarin
2 ts
sukker
1,2 dl
eplesaft
Næringsinnhold (per porsjon): 1312 kJ  /  313 kcal
13,9 g Fett
4,5 g Protein
42,6 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Avokadokrem: Fjern steinen og skrell avokadoen, skjær fruktkjøttet i grove stykker og mos sammen med mandelmelk og kokosmelk. Ha avokadopuréen i en gryte, varm opp og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.

Steg 2

Grønnsakstilbehør: Fjern kjerner og innvendige hinner i paprikaen, vask og kutt paprikaen i strimler. Vask kenyabønner og skjær av endene. Varm opp olje i en stekepanne, tilsett paprikastrimler og kenyabønner, brun lett og krydre med salt og pepper.

Steg 3

Søtpotet-biff: Vask søtpoteter og skjær dem på skrå i ca. 1,5 cm tykke skiver. Legg skivene ved siden av hverandre på en tallerken, dekk til med plastfolie og stek i mikrobølgeovnen ved 450 watt i ca. 4-5 minutter. Fjern folien, la søtpotetene avkjøles litt, og dryss mel på snittflatene.

Steg 4

Varm opp margarin i en stekepanne, stek søtpotetene på begge sider på middels varme til de er gyllenbrune, ta dem ut, legg dem på en tallerken og hold varm.

Steg 5

Ha sukker og eplesaft i stekepannen og kok inn til saften blir tyktflytende. Tilsett soyasaus og kok opp en gang til. Legg søtpotetskivene tilbake i stekepannen og karamelliser sammen med sausen.

Steg 6

Legg grønnsaktilbehøret på tallerken, anrett søtpotet-biffene, dekk med resten av sausen, ha avokadokremen ved siden av og server.

Oppskrifts-ID: 156

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Avokadokrem: Fjern steinen og skrell avokadoen, skjær fruktkjøttet i grove stykker og mos sammen med mandelmelk og kokosmelk. Ha avokadopuréen i en gryte, varm opp og smak til med sitronsaft, sukker, salt og pepper.

Grønnsakstilbehør: Fjern kjerner og innvendige hinner i paprikaen, vask og kutt paprikaen i strimler. Vask kenyabønner og skjær av endene. Varm opp olje i en stekepanne, tilsett paprikastrimler og kenyabønner, brun lett og krydre med salt og pepper.

Søtpotet-biff: Vask søtpoteter og skjær dem på skrå i ca. 1,5 cm tykke skiver. Legg skivene ved siden av hverandre på en tallerken, dekk til med plastfolie og stek i mikrobølgeovnen ved 450 watt i ca. 4-5 minutter. Fjern folien, la søtpotetene avkjøles litt, og dryss mel på snittflatene.

Varm opp margarin i en stekepanne, stek søtpotetene på begge sider på middels varme til de er gyllenbrune, ta dem ut, legg dem på en tallerken og hold varm.

Ha sukker og eplesaft i stekepannen og kok inn til saften blir tyktflytende. Tilsett soyasaus og kok opp en gang til. Legg søtpotetskivene tilbake i stekepannen og karamelliser sammen med sausen.

Legg grønnsaktilbehøret på tallerken, anrett søtpotet-biffene, dekk med resten av sausen, ha avokadokremen ved siden av og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05
06

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.