

Kimchi ostesmørbrød
Vi elsker ost! Sprøtt landbrød med sesam og hvitløk møter spicy kimchi og smeltet ost i dette grillstekte ostesmørbrødet som garantert vil glede alle sandwichelskere.
Tilberedning
Steg 1

½ noriark – 100 g kremost – 1 ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi
Finhakk noriarket og bland med kremosten og Kikkoman Kimchi Chili Sauce .
Steg 2

200 g stor sopp – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – Nymalt pepper
Skjær soppen i ca. 2 mm tykke skiver og stek i 1 ss oppvarmet Kikkoman Sesamolje i ca. 3 minutter. Tilsett Kikkoman Ponzu Sitron og stek videre til den har fordampet og soppen er glasert. Krydre med pepper.
Steg 3

1 fedd hvitløk – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje – 1 ss sesamfrø – 4 store skiver mørkt landbrød (så firkantet som mulig)
Skrell og finhakk hvitløken, bland deretter med 1 ss Kikkoman Sesamolje og sesamfrø. Smør blandingen på den ene siden av brødskivene og stek i en stor (grill)panne med den oljete siden ned. Ta deretter ut av pannen.
Steg 4

4 skiver ost, f.eks. mellomlagret gouda eller emmentaler – 100 g kimchi (fra glass)
Smør kremostblandingen på den ustekte siden av brødskivene, legg deretter på en osteskive, kimchi, sopp og enda en osteskive lagvis. Topp med resten av brødskivene.
Steg 5

Noen basilikumblader
Stek ostesmørbrødene på grillen, i en forvarmet ovn ved bruk av grillfunksjonen, eller i en grillpanne til osten har smeltet litt. Vask og klapp tørr basilikumen, garner deretter ostesmørbrødene og server.
Tips:
Kjøttelskere kan gjerne legge en tynn skive grillet roastbiff eller biffstrimler i ostesmørbrødet.
Oppskrifts-ID: 1541
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer