Kimchi ostesmørbrød
Kimchi ostesmørbrød

Kimchi ostesmørbrød

total tid 20 min.
15 min. tilberedningstid
5 min. koketid

Vi elsker ost! Sprøtt landbrød med sesam og hvitløk møter spicy kimchi og smeltet ost i dette grillstekte ostesmørbrødet som garantert vil glede alle sandwichelskere.

Ingredienser

2 porsjoner
 ½ 
noriark
100 g
kremost
200 g
stor sopp
Nymalt pepper
1 
fedd hvitløk
1 ss
sesamfrø
4 
store skiver mørkt landbrød (så firkantet som mulig)
4 
skiver ost, f.eks. mellomlagret gouda eller emmentaler
100 g
kimchi (fra glass)
Noen basilikumblader
Næringsinnhold (per porsjon):2.708 kJ / 648 kcal
36,2 gFett
24,4 gProtein
52,1 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

 ½  noriark – 100 g kremost – 1 ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi

Finhakk noriarket og bland med kremosten og Kikkoman Kimchi Chili Sauce .

Steg 2

200 g stor sopp – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – Nymalt pepper

Skjær soppen i ca. 2 mm tykke skiver og stek i 1 ss oppvarmet Kikkoman Sesamolje i ca. 3 minutter. Tilsett Kikkoman Ponzu Sitron og stek videre til den har fordampet og soppen er glasert. Krydre med pepper.

Steg 3

1  fedd hvitløk – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss sesamfrø – 4  store skiver mørkt landbrød (så firkantet som mulig)

Skrell og finhakk hvitløken, bland deretter med 1 ss Kikkoman Sesamolje og sesamfrø. Smør blandingen på den ene siden av brødskivene og stek i en stor (grill)panne med den oljete siden ned. Ta deretter ut av pannen.

Steg 4

4  skiver ost, f.eks. mellomlagret gouda eller emmentaler – 100 g kimchi (fra glass)

Smør kremostblandingen på den ustekte siden av brødskivene, legg deretter på en osteskive, kimchi, sopp og enda en osteskive lagvis. Topp med resten av brødskivene.

Steg 5

Noen basilikumblader

Stek ostesmørbrødene på grillen, i en forvarmet ovn ved bruk av grillfunksjonen, eller i en grillpanne til osten har smeltet litt. Vask og klapp tørr basilikumen, garner deretter ostesmørbrødene og server.

Tips:

Kjøttelskere kan gjerne legge en tynn skive grillet roastbiff eller biffstrimler i ostesmørbrødet.

Oppskrifts-ID: 1541

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

½ noriark – 100 g kremost – 1 ts Kikkoman Krydret Chilisaus til Kimchi

Finhakk noriarket og bland med kremosten og Kikkoman Kimchi Chili Sauce .

200 g stor sopp – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje3 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer – Nymalt pepper

Skjær soppen i ca. 2 mm tykke skiver og stek i 1 ss oppvarmet Kikkoman Sesamolje i ca. 3 minutter. Tilsett Kikkoman Ponzu Sitron og stek videre til den har fordampet og soppen er glasert. Krydre med pepper.

1 fedd hvitløk – 1 ss Kikkoman ristet Sesamolje1 ss sesamfrø – 4 store skiver mørkt landbrød (så firkantet som mulig)

Skrell og finhakk hvitløken, bland deretter med 1 ss Kikkoman Sesamolje og sesamfrø. Smør blandingen på den ene siden av brødskivene og stek i en stor (grill)panne med den oljete siden ned. Ta deretter ut av pannen.

4 skiver ost, f.eks. mellomlagret gouda eller emmentaler – 100 g kimchi (fra glass)

Smør kremostblandingen på den ustekte siden av brødskivene, legg deretter på en osteskive, kimchi, sopp og enda en osteskive lagvis. Topp med resten av brødskivene.

Noen basilikumblader

Stek ostesmørbrødene på grillen, i en forvarmet ovn ved bruk av grillfunksjonen, eller i en grillpanne til osten har smeltet litt. Vask og klapp tørr basilikumen, garner deretter ostesmørbrødene og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04
05

Oppskriftsinspirasjon

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.