Vegansk gulrotkake med cashewkrem
Vegansk gulrotkake med cashewkrem

Vegansk gulrotkake med cashewkrem

5 1 vurderinger
total tid 1 t
20 min. tilberedningstid
40 min. koketid

En vegansk gulrotkake med kremete cashewfrosting, pekankrønsj og spicy gresskarsirup med Kikkoman Soyasaus – lun, balansert og full av mild umamidybde.

Ingredienser

2 porsjoner

Kake:

1 ss
malte linfrø
3 ss
vann
80 g
speltmel
40 g
sukker
 ½ ts
bakepulver
 ¼ ts
natron
 ½ ts
kanel
 ¼ ts
ingefær
1 klype
muskatnøtt
100 g
finraspet gulrot
0,3 dl
rapsolje
0,2 dl
mandelmelk
20 g
rosiner

Cashewkrem:

60 g
cashewnøtter bløtlagt i kaldt vann i 6 timer
0,4 dl
mandelmelk
1 ½ ss
lønnesirup
1 ts
sitronsaft

Spicy gresskarsirup:

0,4 dl
vann
30 g
sukker
40 g
gresskarpuré
1 ts
vaniljesukker
 ¼ ts
kanel
1 klype
ingefær
1 klype
muskatnøtt
2 
nellikspikere
1 
liten stjerneanis

Dessuten:

 ½ ts
usøtet kakaopulver
20 g
pekannøtter

Næringsinnhold (per porsjon):

3.171 kJ / 758 kcal
38 gFett
14 gProtein
98 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1 ss malte linfrø – 3 ss vann – 80 g speltmel – 40 g sukker –  ½ ts bakepulver –  ¼ ts natron –  ½ ts kanel –  ¼ ts ingefær – 1 klype muskatnøtt – 100 g finraspet gulrot –  ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,3 dl rapsolje – 0,2 dl mandelmelk – 20 g rosiner

Ha linfrøene i vannet, rør om og la stå i 10 minutter til det tykner. I en bolle blander du mel, sukker, bakepulver, natron, kanel, ingefær og muskatnøtt. I en annen bolle blander du gulrot, Kikkoman Soyasaus, olje, mandelmelk og linfrøblandingen. Kombiner innholdet i begge bollene, tilsett rosinene og bland grundig. Hell røren i en bakeform kledd med bakepapir, og stek ved 180 °C (over- og undervarme) i 30 minutter. La kaken avkjøles helt.

Steg 2

60 g cashewnøtter bløtlagt i kaldt vann i 6 timer – 0,4 dl mandelmelk – 1 ½ ss lønnesirup – 1 ts sitronsaft

Sil av cashewnøttene og ha dem i en foodprosessor. Tilsett mandelmelk, lønnesirup og sitronsaft. Bruk pulsmodus til blandingen er jevn og luftig, og skrap ned langs kantene underveis. La stå til avkjøling i kjøleskapet.

Steg 3

0,4 dl vann – 30 g sukker – 40 g gresskarpuré –  ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts vaniljesukker –  ¼ ts kanel – 1 klype ingefær – 1 klype muskatnøtt – 2  nellikspikere – 1  liten stjerneanis

I en liten kasserolle blander du vann, sukker, gresskarpuré, Kikkoman Soyasaus, vaniljesukker, kanel, ingefær, muskatnøtt, nellikspikere og stjerneanis. La det småkoke på lav varme i ca. 10 minutter, og rør om av og til, til sirupen tykner. Sil av krydderne og la sirupen stå til avkjøling.

Steg 4

 ½ ts usøtet kakaopulver – 20 g pekannøtter

Smør cashewkremen over den avkjølte kaken, dryss over kakaopulver, hell over spicy gresskarsirup og strø over penannøttene.

Tips

Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt eller Kikkoman Glutenfri Soyasaus – begge er veganske.

Cashewnøtter kan også bløtlegges i varmt vann (80 °C) i 40 minutter, men hvis du bløtlegger dem i 4–6 timer (eller over natten) i kaldt vann, får du en lettere, mer kremete konsistens.

Oppskrifts-ID: 1638

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Matlaging gjort enkelt – steg for steg! Trykk for å starte.

1 ss malte linfrø – 3 ss vann – 80 g speltmel – 40 g sukker – ½ ts bakepulver – ¼ ts natron – ½ ts kanel – ¼ ts ingefær – 1 klype muskatnøtt – 100 g finraspet gulrot – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus0,3 dl rapsolje – 0,2 dl mandelmelk – 20 g rosiner

Ha linfrøene i vannet, rør om og la stå i 10 minutter til det tykner. I en bolle blander du mel, sukker, bakepulver, natron, kanel, ingefær og muskatnøtt. I en annen bolle blander du gulrot, Kikkoman Soyasaus, olje, mandelmelk og linfrøblandingen. Kombiner innholdet i begge bollene, tilsett rosinene og bland grundig. Hell røren i en bakeform kledd med bakepapir, og stek ved 180 °C (over- og undervarme) i 30 minutter. La kaken avkjøles helt.

60 g cashewnøtter bløtlagt i kaldt vann i 6 timer – 0,4 dl mandelmelk – 1 ½ ss lønnesirup – 1 ts sitronsaft

Sil av cashewnøttene og ha dem i en foodprosessor. Tilsett mandelmelk, lønnesirup og sitronsaft. Bruk pulsmodus til blandingen er jevn og luftig, og skrap ned langs kantene underveis. La stå til avkjøling i kjøleskapet.

0,4 dl vann – 30 g sukker – 40 g gresskarpuré – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ts vaniljesukker – ¼ ts kanel – 1 klype ingefær – 1 klype muskatnøtt – 2 nellikspikere – 1 liten stjerneanis

I en liten kasserolle blander du vann, sukker, gresskarpuré, Kikkoman Soyasaus, vaniljesukker, kanel, ingefær, muskatnøtt, nellikspikere og stjerneanis. La det småkoke på lav varme i ca. 10 minutter, og rør om av og til, til sirupen tykner. Sil av krydderne og la sirupen stå til avkjøling.

½ ts usøtet kakaopulver – 20 g pekannøtter

Smør cashewkremen over den avkjølte kaken, dryss over kakaopulver, hell over spicy gresskarsirup og strø over penannøttene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Oppskriftsinspirasjon

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.