

Vegansk gulrotkake med cashewkrem
En vegansk gulrotkake med kremete cashewfrosting, pekankrønsj og spicy gresskarsirup med Kikkoman Soyasaus – lun, balansert og full av mild umamidybde.
Ingredienser
Kake:
Cashewkrem:
Spicy gresskarsirup:
Dessuten:
Næringsinnhold (per porsjon):
3.171 kJ / 758 kcalTilberedning
Steg 1

1 ss malte linfrø – 3 ss vann – 80 g speltmel – 40 g sukker – ½ ts bakepulver – ¼ ts natron – ½ ts kanel – ¼ ts ingefær – 1 klype muskatnøtt – 100 g finraspet gulrot – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 0,3 dl rapsolje – 0,2 dl mandelmelk – 20 g rosiner
Ha linfrøene i vannet, rør om og la stå i 10 minutter til det tykner. I en bolle blander du mel, sukker, bakepulver, natron, kanel, ingefær og muskatnøtt. I en annen bolle blander du gulrot, Kikkoman Soyasaus, olje, mandelmelk og linfrøblandingen. Kombiner innholdet i begge bollene, tilsett rosinene og bland grundig. Hell røren i en bakeform kledd med bakepapir, og stek ved 180 °C (over- og undervarme) i 30 minutter. La kaken avkjøles helt.
Steg 2

60 g cashewnøtter bløtlagt i kaldt vann i 6 timer – 0,4 dl mandelmelk – 1 ½ ss lønnesirup – 1 ts sitronsaft
Sil av cashewnøttene og ha dem i en foodprosessor. Tilsett mandelmelk, lønnesirup og sitronsaft. Bruk pulsmodus til blandingen er jevn og luftig, og skrap ned langs kantene underveis. La stå til avkjøling i kjøleskapet.
Steg 3

0,4 dl vann – 30 g sukker – 40 g gresskarpuré – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ts vaniljesukker – ¼ ts kanel – 1 klype ingefær – 1 klype muskatnøtt – 2 nellikspikere – 1 liten stjerneanis
I en liten kasserolle blander du vann, sukker, gresskarpuré, Kikkoman Soyasaus, vaniljesukker, kanel, ingefær, muskatnøtt, nellikspikere og stjerneanis. La det småkoke på lav varme i ca. 10 minutter, og rør om av og til, til sirupen tykner. Sil av krydderne og la sirupen stå til avkjøling.
Steg 4

½ ts usøtet kakaopulver – 20 g pekannøtter
Smør cashewkremen over den avkjølte kaken, dryss over kakaopulver, hell over spicy gresskarsirup og strø over penannøttene.
Tips
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt eller Kikkoman Glutenfri Soyasaus – begge er veganske.
Cashewnøtter kan også bløtlegges i varmt vann (80 °C) i 40 minutter, men hvis du bløtlegger dem i 4–6 timer (eller over natten) i kaldt vann, får du en lettere, mer kremete konsistens.
Oppskrifts-ID: 1638
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer








![[Translate to Norwegisch:] [Translate to Norwegisch:]](https://www.kikkoman.no/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)






































![[Translate to Norwegisch:] [Translate to Norwegisch:]](https://www.kikkoman.no/fileadmin/_processed_/8/6/csm_156-sweet-potato-steaks-on-colourful-vegetable-strips-with-avocado-cream_desktop_735ea128ca.webp)



























