Ostekake med tofu og mangomousse
Ostekake med tofu og mangomousse

Ostekake med tofu og mangomousse

total tid 4 t 20 min.
20 min. tilberedningstid
4 t avkjølingstid

Kremete ostekake med tofu og mangomousse – en perfekt balanse mellom søtt og umami. Kikkoman Glutenfri Soyasaus tilfører en rik og harmonisk smaksdybde som raffinerer nøttebunnen og det silkemyke fyllet.

Ingredienser

2 porsjoner

Ostekakebunn:

100 g
valnøtter eller cashewnøtter
60 g
glutenfrie havregryn
3 ss
lønnesirup
1 ts
kokosolje

Ostekake:

300 g
tofu naturell
1 dl
kokosmelk
2 ts
agar (eller 2 ss plantebasert gelatin)
 ½ dl
sitronsaft
3 ss
agavesirup eller lønnesirup
1 ts
vaniljepasta
1 ss
kokosolje

Mangomousse:

200 g
modent mangokjøtt
1 ss
lønnesirup
1 ts
sitronsaft
 ½ ts
agar (eller 1 ss plantebasert gelatin)

Garnityr:

50 g
bringebær
1 ts
tørkede kornblomster
Noen mynteblader til pynt

Næringsinnhold (per porsjon):

1.717 kJ / 410 kcal
24 gFett
11 gProtein
35 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g valnøtter eller cashewnøtter – 60 g glutenfrie havregryn – 3 ss lønnesirup – 1 ts kokosolje –  ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Kjør nøtter, havregryn, lønnesirup, kokosolje og Kikkoman Glutenfri Soyasaus til en klebrig masse.

Trykk massen godt ned i bunnen på en liten bakeform og sett i kjøleskapet.

Steg 2

300 g tofu naturell – 1 dl kokosmelk –  ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus2 ts agar (eller 2 ss plantebasert gelatin) –  ½ dl sitronsaft – 3 ss agavesirup eller lønnesirup – 1 ts vaniljepasta – 1 ss kokosolje

Kjør tofu sammen med kokosmelk, Kikkoman Glutenfri Soyasaus, agar, sitronsaft, agavesirup, vaniljepasta og kokosolje til en jevn krem. Ha blandingen oppi en kasserolle, gi et oppkok og la det koke i 2 minutter under hyppig omrøring. La blandingen avkjøle seg litt, spre den jevnt over den avkjølte kakebunnen og sett tilbake i kjøleskapet.

Steg 3

200 g modent mangokjøtt – 1 ss lønnesirup – 1 ts sitronsaft –  ½ ts agar (eller 1 ss plantebasert gelatin) – 50 g bringebær – 1 ts tørkede kornblomster – Noen mynteblader til pynt

Bland mangokjøttet med lønnesirup, sitronsaft og agar. Ha blandingen oppi en kasserolle og kok i ca. 2 minutter under konstant omrøring. La mangomoussen avkjøle seg litt, og fordel den jevnt over ostekaken. Pynt med bringebær, kornblomster og mynteblader. La stå i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten, før servering.

Tips

Du kan erstatte Kikkoman Glutenfri Soyasaus med vanlig Kikkoman Soyasaus eller Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Begge er veganske.

Oppskrifts-ID: 1643

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Matlaging gjort enkelt – steg for steg! Trykk for å starte.

100 g valnøtter eller cashewnøtter – 60 g glutenfrie havregryn – 3 ss lønnesirup – 1 ts kokosolje – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Kjør nøtter, havregryn, lønnesirup, kokosolje og Kikkoman Glutenfri Soyasaus til en klebrig masse.

Trykk massen godt ned i bunnen på en liten bakeform og sett i kjøleskapet.

300 g tofu naturell – 1 dl kokosmelk – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus2 ts agar (eller 2 ss plantebasert gelatin) – ½ dl sitronsaft – 3 ss agavesirup eller lønnesirup – 1 ts vaniljepasta – 1 ss kokosolje

Kjør tofu sammen med kokosmelk, Kikkoman Glutenfri Soyasaus, agar, sitronsaft, agavesirup, vaniljepasta og kokosolje til en jevn krem. Ha blandingen oppi en kasserolle, gi et oppkok og la det koke i 2 minutter under hyppig omrøring. La blandingen avkjøle seg litt, spre den jevnt over den avkjølte kakebunnen og sett tilbake i kjøleskapet.

200 g modent mangokjøtt – 1 ss lønnesirup – 1 ts sitronsaft – ½ ts agar (eller 1 ss plantebasert gelatin) – 50 g bringebær – 1 ts tørkede kornblomster – Noen mynteblader til pynt

Bland mangokjøttet med lønnesirup, sitronsaft og agar. Ha blandingen oppi en kasserolle og kok i ca. 2 minutter under konstant omrøring. La mangomoussen avkjøle seg litt, og fordel den jevnt over ostekaken. Pynt med bringebær, kornblomster og mynteblader. La stå i kjøleskapet i minst 4 timer, helst over natten, før servering.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Oppskriftsinspirasjon

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.