Vegansk bananbrød med kardemomme
Vegansk bananbrød med kardemomme

Vegansk bananbrød med kardemomme

total tid 1 t
15 min. tilberedningstid
45 min. koketid

Bananbrød med kardemomme som får en rik og balansert smak ved at Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt fremhever sødmen i bananene og lønnesirupglasuren samt gir det aromatiske og fuktige brødet dybde og en diskré umamivri.

Ingredienser

2 porsjoner
2 
modne bananer (ca. 200 g)
1 ss
sitronsaft
0,8 dl
vegetabilsk olje
1 dl
plantebasert melk (f.eks. havremelk)
200 g
hvetemel
1 ts
bakepulver
 ½ ts
natron
80 g
brunt sukker
1 ts
malt kardemomme

Lønnesirupglasur:

1 ts
kokosolje
2 ss
lønnesirup

Dessuten:

1 
banan (ca. 100 g), delt i to
50 g
blåbær

Næringsinnhold (per porsjon):

1.527 kJ / 365 kcal
12 gFett
6 gProtein
56 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2  modne bananer (ca. 200 g) – 1 ss sitronsaft – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt0,8 dl vegetabilsk olje – 1 dl plantebasert melk (f.eks. havremelk)

Mos bananene og tilsett deretter sitronsaft, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, olje og melk. Bland godt.

Steg 2

200 g hvetemel – 1 ts bakepulver –  ½ ts natron – 80 g brunt sukker – 1 ts malt kardemomme

Bland mel, bakepulver, natron, sukker og kardemomme i en egen bolle. Tilsett de våte ingrediensene og rør om til alt er godt kombinert. Hell røren i en brødform kledd med bakepapir.

Steg 3

1 ts kokosolje – 2 ss lønnesirup – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1  banan (ca. 100 g), delt i to

Varm opp kokosoljen i en stekepanne, tilsett lønnesirup og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Legg bananhalvdelene i pannen og karamelliser i 1 minutt på hver side.

Steg 4

50 g blåbær

Legg de karamelliserte bananhalvdelene oppå røren og ringle over resten av glasuren fra pannen. Garner med blåbær. Stek i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter. La bananbrødet avkjøles før det skjæres opp og serveres.

Tips

Du kan erstatte Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt med vanlig Kikkoman Soyasaus eller Kikkoman Glutenfri Soyasaus – begge er veganske.

Oppskrifts-ID: 1637

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Matlaging gjort enkelt – steg for steg! Trykk for å starte.

2 modne bananer (ca. 200 g) – 1 ss sitronsaft – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt0,8 dl vegetabilsk olje – 1 dl plantebasert melk (f.eks. havremelk)

Mos bananene og tilsett deretter sitronsaft, Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt, olje og melk. Bland godt.

200 g hvetemel – 1 ts bakepulver – ½ ts natron – 80 g brunt sukker – 1 ts malt kardemomme

Bland mel, bakepulver, natron, sukker og kardemomme i en egen bolle. Tilsett de våte ingrediensene og rør om til alt er godt kombinert. Hell røren i en brødform kledd med bakepapir.

1 ts kokosolje – 2 ss lønnesirup – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus Med Mindre Salt1 banan (ca. 100 g), delt i to

Varm opp kokosoljen i en stekepanne, tilsett lønnesirup og Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Legg bananhalvdelene i pannen og karamelliser i 1 minutt på hver side.

50 g blåbær

Legg de karamelliserte bananhalvdelene oppå røren og ringle over resten av glasuren fra pannen. Garner med blåbær. Stek i ovnen ved 180 °C i ca. 45 minutter. La bananbrødet avkjøles før det skjæres opp og serveres.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Oppskriftsinspirasjon

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.