Grønnkålsalat med stekte rødbeter & feta
Grønnkålsalat med stekte rødbeter & feta

Grønnkålsalat med stekte rødbeter & feta

2 1 vurderinger
total tid 8 min.
8 min. tilberedningstid

En spenstig salat med smak av Midtøsten – ovnsstekte rødbeter og grønnkål, søte rosiner og sprudlende granateplekjerner. Toppet med valnøtter, feta og timian-soyadressing blir dette et fargerikt høydepunkt på bordet ved enhver sammenkomst.

Ingredienser

2 porsjoner
80 g
grønnkål
1 bunt
persille
2 
rødbeter
1 
granateple
3 ss
jumborosiner
30 g
valnøtter
50 g
fetaost
1 ss
olivenolje
1 ss
agavesirup
1 ss
sitronsaft
1 ts
tørket timian
1 ts
malt spisskummen
Næringsinnhold (per porsjon):1.139 kJ / 272 kcal
6,7 gFett
7,5 gProtein
44 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

80 g grønnkål – 1 bunt persille – 2  rødbeter – 1  granateple – 3 ss jumborosiner – 30  valnøtter – 50 g fetaost

Vask grønnkålen og grovhakk den sammen med persillen. Stek rødbetene: pakk dem i aluminiumsfolie og stek i ovnen ved 200 °C i 1 time eller til de er myke. Fjern skallet, la dem avkjøle seg, og skjær dem i store terninger. Bland med persille, grønnkål, rosiner, granateplekjerner, valnøtter og smuldret fetaost.

Steg 2

1 ss olivenolje – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss agavesirup – 1 ss sitronsaft – 1 ts tørket timian – 1 ts malt spisskummen

Visp sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten rett før servering.

Tips

Hvis du vil spare tid, kan du også bruke forstekte rødbeter. Du kan også bytte ut rosinene med tørkede tranebær, eller valnøttene med pekannøtter.

Oppskrifts-ID: 1622

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

80 g grønnkål – 1 bunt persille – 2 rødbeter – 1 granateple – 3 ss jumborosiner – 30 valnøtter – 50 g fetaost

Vask grønnkålen og grovhakk den sammen med persillen. Stek rødbetene: pakk dem i aluminiumsfolie og stek i ovnen ved 200 °C i 1 time eller til de er myke. Fjern skallet, la dem avkjøle seg, og skjær dem i store terninger. Bland med persille, grønnkål, rosiner, granateplekjerner, valnøtter og smuldret fetaost.

1 ss olivenolje – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss agavesirup – 1 ss sitronsaft – 1 ts tørket timian – 1 ts malt spisskummen

Visp sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten rett før servering.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.