

Grønnkålsalat med stekte rødbeter & feta
En spenstig salat med smak av Midtøsten – ovnsstekte rødbeter og grønnkål, søte rosiner og sprudlende granateplekjerner. Toppet med valnøtter, feta og timian-soyadressing blir dette et fargerikt høydepunkt på bordet ved enhver sammenkomst.
Tilberedning
Steg 1

80 g grønnkål – 1 bunt persille – 2 rødbeter – 1 granateple – 3 ss jumborosiner – 30 valnøtter – 50 g fetaost
Vask grønnkålen og grovhakk den sammen med persillen. Stek rødbetene: pakk dem i aluminiumsfolie og stek i ovnen ved 200 °C i 1 time eller til de er myke. Fjern skallet, la dem avkjøle seg, og skjær dem i store terninger. Bland med persille, grønnkål, rosiner, granateplekjerner, valnøtter og smuldret fetaost.
Steg 2

1 ss olivenolje – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss agavesirup – 1 ss sitronsaft – 1 ts tørket timian – 1 ts malt spisskummen
Visp sammen ingrediensene til dressingen og hell den over salaten rett før servering.
Tips
Hvis du vil spare tid, kan du også bruke forstekte rødbeter. Du kan også bytte ut rosinene med tørkede tranebær, eller valnøttene med pekannøtter.
Oppskrifts-ID: 1622
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer

















