

Vegansk tiramisu med matcha og tamari
Deilig krem laget av silketofu og soyayoghurt gjør denne klassikeren til en tiramisu utenom det vanlige. Denne veganske varianten er superkremete, og matchasirupen, som er raffinert med Kikkoman Glutenfri Soyasaus, tilfører umamidybde.
Ingredienser
Deig:
Krem:
Til bløtlegging:
Valgfritt:
Næringsinnhold (per porsjon):
1.070 kJ / 255 kcalTilberedning
Steg 1

½ ts vegansk smør for å smøre inn formen – 45 g mandelmel – 75 g potetstivelse eller maisstivelse – 20 g brunt sukker – 3 ts bakepulver – ½ ts agar – 1 ½ dl mineralvann
Forvarm stekeovnen til 180 °C, og smør inn en liten bakeform (15x25 cm) med det veganske smøret. Bland mandelmel, stivelse, sukker, bakepulver og agar i en bolle. Tilsett mineralvannet og rør om til en jevn blanding. Fordel deigen utover den smurte formen og stek i 20–25 minutter i forvarmet ovn. La kakebunnen avkjøles på en rist.
Steg 2

1 vaniljestang – 200 g silketofu – 300 g soyayoghurt – 5 ss agavesirup (eventuelt lønnesirup eller brunt sukker)
Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten, skarp kniv. Kjør silketofu sammen med soyayoghurt, agavesirup og vaniljefrø til en jevn krem.
Steg 3

2 ts matchapulver – 0,4 dl varmt vann – 3 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus – 4 ts agavesirup (eventuelt lønnesirup eller brunt sukker)
Skjær kakebunnen i strimler, ca. 1,5 cm brede, og legg halvparten av dem i dessertglass. For å lage sirupen blander du matchapulveret med det varme vannet, Kikkoman Glutenfri Soyasaus og agavesirup.
Steg 4

1 ts matchapulver til dryssing – Hakkede pistasjnøtter, noen mynteblader, bær (rips, bringebær, blåbær)
Ringle halvparten av sirupen over kakebunnen. Fordel halvparten av kremen på toppen og gjenta lagene. Sett tiramisuen i kjøleskapet i ca. 1 time. Dryss deretter over matchapulver og garner med pistasjnøtter, mynteblader og bær. Server.
Tips
Hvis du har dårlig tid, kan du erstatte kakebunnen med smuldret vegansk kjeks.
Oppskrifts-ID: 1641
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer




















