Vegansk tiramisu med matcha og tamari
Vegansk tiramisu med matcha og tamari

Vegansk tiramisu med matcha og tamari

total tid 1 t 40 min.
20 min. tilberedningstid
20 min. koketid
1 t avkjølingstid

Deilig krem laget av silketofu og soyayoghurt gjør denne klassikeren til en tiramisu utenom det vanlige. Denne veganske varianten er superkremete, og matchasirupen, som er raffinert med Kikkoman Glutenfri Soyasaus, tilfører umamidybde.

Ingredienser

4 porsjoner
 ½ ts
vegansk smør for å smøre inn formen

Deig:

45 g
mandelmel
75 g
potetstivelse eller maisstivelse
20 g
brunt sukker
3 ts
bakepulver
 ½ ts
agar
1 ½ dl
mineralvann

Krem:

1 
vaniljestang
200 g
silketofu
300 g
soyayoghurt
5 ss
agavesirup (eventuelt lønnesirup eller brunt sukker)

Til bløtlegging:

2 ts
matchapulver
0,4 dl
varmt vann
4 ts
agavesirup (eventuelt lønnesirup eller brunt sukker)

Valgfritt:

1 ts
matchapulver til dryssing
Hakkede pistasjnøtter, noen mynteblader, bær (rips, bringebær, blåbær)

Næringsinnhold (per porsjon):

1.070 kJ / 255 kcal
4,8 gFett
12 gProtein
39,4 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

 ½ ts vegansk smør for å smøre inn formen – 45 g mandelmel – 75 g potetstivelse eller maisstivelse – 20 g brunt sukker – 3 ts bakepulver –  ½ ts agar – 1 ½ dl mineralvann

Forvarm stekeovnen til 180 °C, og smør inn en liten bakeform (15x25 cm) med det veganske smøret. Bland mandelmel, stivelse, sukker, bakepulver og agar i en bolle. Tilsett mineralvannet og rør om til en jevn blanding. Fordel deigen utover den smurte formen og stek i 20–25 minutter i forvarmet ovn. La kakebunnen avkjøles på en rist.

Steg 2

1  vaniljestang – 200 g silketofu – 300 g soyayoghurt – 5 ss agavesirup (eventuelt lønnesirup eller brunt sukker)

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten, skarp kniv. Kjør silketofu sammen med soyayoghurt, agavesirup og vaniljefrø til en jevn krem.

Steg 3

2 ts matchapulver – 0,4 dl varmt vann – 3 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus4 ts agavesirup (eventuelt lønnesirup eller brunt sukker)

Skjær kakebunnen i strimler, ca. 1,5 cm brede, og legg halvparten av dem i dessertglass. For å lage sirupen blander du matchapulveret med det varme vannet, Kikkoman Glutenfri Soyasaus og agavesirup.

Steg 4

1 ts matchapulver til dryssing – Hakkede pistasjnøtter, noen mynteblader, bær (rips, bringebær, blåbær)

Ringle halvparten av sirupen over kakebunnen. Fordel halvparten av kremen på toppen og gjenta lagene. Sett tiramisuen i kjøleskapet i ca. 1 time. Dryss deretter over matchapulver og garner med pistasjnøtter, mynteblader og bær. Server.

Tips

Hvis du har dårlig tid, kan du erstatte kakebunnen med smuldret vegansk kjeks.

Oppskrifts-ID: 1641

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Matlaging gjort enkelt – steg for steg! Trykk for å starte.

½ ts vegansk smør for å smøre inn formen – 45 g mandelmel – 75 g potetstivelse eller maisstivelse – 20 g brunt sukker – 3 ts bakepulver – ½ ts agar – 1 ½ dl mineralvann

Forvarm stekeovnen til 180 °C, og smør inn en liten bakeform (15x25 cm) med det veganske smøret. Bland mandelmel, stivelse, sukker, bakepulver og agar i en bolle. Tilsett mineralvannet og rør om til en jevn blanding. Fordel deigen utover den smurte formen og stek i 20–25 minutter i forvarmet ovn. La kakebunnen avkjøles på en rist.

1 vaniljestang – 200 g silketofu – 300 g soyayoghurt – 5 ss agavesirup (eventuelt lønnesirup eller brunt sukker)

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten, skarp kniv. Kjør silketofu sammen med soyayoghurt, agavesirup og vaniljefrø til en jevn krem.

2 ts matchapulver – 0,4 dl varmt vann – 3 ts Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus4 ts agavesirup (eventuelt lønnesirup eller brunt sukker)

Skjær kakebunnen i strimler, ca. 1,5 cm brede, og legg halvparten av dem i dessertglass. For å lage sirupen blander du matchapulveret med det varme vannet, Kikkoman Glutenfri Soyasaus og agavesirup.

1 ts matchapulver til dryssing – Hakkede pistasjnøtter, noen mynteblader, bær (rips, bringebær, blåbær)

Ringle halvparten av sirupen over kakebunnen. Fordel halvparten av kremen på toppen og gjenta lagene. Sett tiramisuen i kjøleskapet i ca. 1 time. Dryss deretter over matchapulver og garner med pistasjnøtter, mynteblader og bær. Server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.