Aubergine-soyasaus-dipp med hvitløk
Aubergine-soyasaus-dipp med hvitløk

Aubergine-soyasaus-dipp med hvitløk

total tid60 min.
60 min.tilberedningstid

Ingredienser

4 porsjoner
1 
hel hvitløk
1 
aubergine
3 ss
olivenolje
Saften fra en halv lime
2 ss
hakket bladpersille
Fersk malt svart pepper
 ½ ts
chiliflak
Næringsinnhold (per porsjon):446 kJ / 106 kcal
7,5 gFett
2,5 gProtein
6,6 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

Forvarm stekeovnen til 220 °C med over-/undervarme (200 °C med omluft). Vask hvitløken og del den i to like store deler. Vask auberginen, skjær av endene og del den på langs i to like store deler. Legges med snittflaten opp på en stekeplate kledd med bakepapir. Lag flere diagonale snitt, pensle tynt med 1 ss olje og bak auberginen i stekeovnen i ca. 30–40 minutter. Ta ut hvitløken og auberginen og avkjøl.

Steg 2

Trykk ut fruktkjøttet av den hele hvitløken. Løsne fruktkjøttet fra auberginen med en skje og purer sammen med hvitløk, resten av oljen, soyasaus, limesaft og persille. Smak til med pepper og chiliflak og server.

Tips

Aubergindippen passer godt til for eksempel:

fersk langtidshevet sveitsisk baguette, diverse ost og salte mandler

Oppskrifts-ID: 328

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Forvarm stekeovnen til 220 °C med over-/undervarme (200 °C med omluft). Vask hvitløken og del den i to like store deler. Vask auberginen, skjær av endene og del den på langs i to like store deler. Legges med snittflaten opp på en stekeplate kledd med bakepapir. Lag flere diagonale snitt, pensle tynt med 1 ss olje og bak auberginen i stekeovnen i ca. 30–40 minutter. Ta ut hvitløken og auberginen og avkjøl.

Trykk ut fruktkjøttet av den hele hvitløken. Løsne fruktkjøttet fra auberginen med en skje og purer sammen med hvitløk, resten av oljen, soyasaus, limesaft og persille. Smak til med pepper og chiliflak og server.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.