Aubergine-soyasaus-dipp med hvitløk
Tilberedning
Steg 1
Forvarm stekeovnen til 220 °C med over-/undervarme (200 °C med omluft). Vask hvitløken og del den i to like store deler. Vask auberginen, skjær av endene og del den på langs i to like store deler. Legges med snittflaten opp på en stekeplate kledd med bakepapir. Lag flere diagonale snitt, pensle tynt med 1 ss olje og bak auberginen i stekeovnen i ca. 30–40 minutter. Ta ut hvitløken og auberginen og avkjøl.
Steg 2
Trykk ut fruktkjøttet av den hele hvitløken. Løsne fruktkjøttet fra auberginen med en skje og purer sammen med hvitløk, resten av oljen, soyasaus, limesaft og persille. Smak til med pepper og chiliflak og server.
Tips
Aubergindippen passer godt til for eksempel:
fersk langtidshevet sveitsisk baguette, diverse ost og salte mandler
Oppskrifts-ID: 328
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer