Vegansk sushirull med kål
Vegansk sushirull med kål

Vegansk sushirull med kål

total tid60 min.
35 min.tilberedningstid
25 min.koketid

En sushirull pakket inn i søt og deilig kål. Rosa ris gir denne vegansushien et elegant utseende, mens avokado- og basilikumsaus utgjør det perfekte tilbehør.

Ingredienser

2 porsjoner
150 g
ris
210 dl
vann
1 
rødbete
35 g
hermetiske maiskorn
1 ts
salt
2 
store spisse kålblader
25 g
agurk
1 
avokado
5 g
basilikum
Næringsinnhold (per porsjon):2552 kJ / 609 kcal
25 gFett
12,5 gProtein
79 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)1  rødbete – 35 g hermetiske maiskorn – 1 ts salt

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med 2,1 dl vann og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Kok rødbeten hel i 20 minutter, skrell den deretter og skjær den i veldig små biter.

Ha saltet i vannet og kok maiskornene i 2 minutter. Sil av.

Steg 2

2  store spisse kålblader – 25 g agurk

Riv forsiktig av kålbladene. Skyll dem, pakk dem inn i plastfolie og varm i mikrobølgeovn på 650 W i 2 minutter (bruk kun plastfolie som er egnet for mikrobølgeovn). Skjær agurken i veldig små biter.

Steg 3

Bland rødbeter, maiskorn og agurk med risen. Tørk eventuell fukt av kålbladene. Lag baller av sushirisen. Legg dem i midten av hvert kålblad og brett til ruller. Skjær den sammenrullede sushien i to og server på en tallerken.

 

Steg 4

1  avokado – 5 g basilikum – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Kjør skrelt avokado, basilikum, Kikkoman Ponzu Sitron og Kikkoman Soyasaus i en hurtigmikser til du får en jevn saus.

Server sushien med dippsausen.

Hvis du vil ha en mer detaljert instruksjon om hvordan du lager sushiris, kan du besøke vår oppskriftsside: www.kikkoman.eu/recipes/detail/sushi-rice

Oppskrifts-ID: 1409

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

150 g ris – 210 dl vann – 3 ss Kikkoman Kryddersaus for Sushiris (125ml)1 rødbete – 35 g hermetiske maiskorn – 1 ts salt

Skyll risen 3-4 ganger og la den sile av i et dørslag. Ha den deretter i en kasserolle med 2,1 dl vann og bløtlegg den i 20 minutter før koking. Kok risen, og mens den fortsatt er varm, blander du den med Kikkoman Kryddersaus for Sushiris for å lage sushiris.

Kok rødbeten hel i 20 minutter, skrell den deretter og skjær den i veldig små biter.

Ha saltet i vannet og kok maiskornene i 2 minutter. Sil av.

2 store spisse kålblader – 25 g agurk

Riv forsiktig av kålbladene. Skyll dem, pakk dem inn i plastfolie og varm i mikrobølgeovn på 650 W i 2 minutter (bruk kun plastfolie som er egnet for mikrobølgeovn). Skjær agurken i veldig små biter.

Bland rødbeter, maiskorn og agurk med risen. Tørk eventuell fukt av kålbladene. Lag baller av sushirisen. Legg dem i midten av hvert kålblad og brett til ruller. Skjær den sammenrullede sushien i to og server på en tallerken.

 

1 avokado – 5 g basilikum – 1 ss Kikkoman en Blanding av Soyasaus, eddik og Sitronaromaer1 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Kjør skrelt avokado, basilikum, Kikkoman Ponzu Sitron og Kikkoman Soyasaus i en hurtigmikser til du får en jevn saus.

Server sushien med dippsausen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.