Hjemmelaget gyozadeig
Hjemmelaget gyozadeig

Hjemmelaget gyozadeig

5 1 vurderinger
total tid50 min.
20 min.tilberedningstid
30 min.hviletid

Mel, vann, sukker og salt – det er alt du trenger for å lage gyozadeig hjemme.

Ingredienser

30 porsjoner

Til 30 gyozaer:

200 g
hvetestivelse (fra asiabutikker)
60 g
potetmel / maisenna
1 klype
salt
1 klype
sukker
1,9 dl
varmt vann
1 ts
vegetabilsk olje, pluss litt ekstra til benkeplaten

Tilberedning

Steg 1

Ha hvetestivelse, potetmel, salt og sukker i en bolle. Hell i varmt vann og bland godt med en slikkepott. Når deigen har avkjølt seg litt, knar du den godt med hendene. Så snart deigen føles glatt, tilsetter du oljen og fortsetter å kna. Form deigen til en ball, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i ca. 30 minutter.

Steg 2

Fjern folien og form deigen til mindre kuler på ca. 15 g. Smør litt olje på benkeflaten og legg deigkulene der. Flat dem litt ut med hendene, og bruk en slikkepott eller deigskrape til å flate dem enda mer ut.

Steg 3

Legg ca. 15 g av ønsket fyll midt i hver gyozawrap. Dra en fuktet fingertupp langs den ene siden på hver wrap. Brett wrapen slik at fyllet dekkes, klem deretter kantene godt sammen og brett dem i små folder.

Steg 4

Kok eller stek gyozaene etter eget ønske – frityrstek for en sprø tekstur, stek i panne for en gyllen skorpe, eller dampkok for et mildere resultat. Hvis du dampkoker, anrett gyozaene med ca. 0,5 cm luft mellom hver wrap og dampkok på høy varme i 7-8 minutter. Når de er ferdige, server med ditt valg av dippsaus; trykk her for lekre dipptips. Kos deg!

Oppskrifts-ID: 1416

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Ha hvetestivelse, potetmel, salt og sukker i en bolle. Hell i varmt vann og bland godt med en slikkepott. Når deigen har avkjølt seg litt, knar du den godt med hendene. Så snart deigen føles glatt, tilsetter du oljen og fortsetter å kna. Form deigen til en ball, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i ca. 30 minutter.

Fjern folien og form deigen til mindre kuler på ca. 15 g. Smør litt olje på benkeflaten og legg deigkulene der. Flat dem litt ut med hendene, og bruk en slikkepott eller deigskrape til å flate dem enda mer ut.

Legg ca. 15 g av ønsket fyll midt i hver gyozawrap. Dra en fuktet fingertupp langs den ene siden på hver wrap. Brett wrapen slik at fyllet dekkes, klem deretter kantene godt sammen og brett dem i små folder.

Kok eller stek gyozaene etter eget ønske – frityrstek for en sprø tekstur, stek i panne for en gyllen skorpe, eller dampkok for et mildere resultat. Hvis du dampkoker, anrett gyozaene med ca. 0,5 cm luft mellom hver wrap og dampkok på høy varme i 7-8 minutter. Når de er ferdige, server med ditt valg av dippsaus; trykk her for lekre dipptips. Kos deg!

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.