Vegansk goma-panna cotta med sort tahini
Vegansk goma-panna cotta med sort tahini

Vegansk goma-panna cotta med sort tahini

total tid 2 t 20 min.
10 min. tilberedningstid
10 min. koketid
2 t avkjølingstid

Søt, kremete og forfriskende vegansk panna cotta som får sin slående farge fra sort tahini. Miksen av kremete vaniljesoyamelk og sirup krydret med tamarisaus skaper en diskré umamidybde som setter et unikt preg på denne desserten.

Ingredienser

4 porsjoner

Kokt fløte:

1 
vaniljestang
6 dl
soyamelk
50 g
brunt sukker (eller 4 ss lønnesirup)
2 ss
sort tahini (fra glass)
1 ½ ts
agar (se tips)

Sirup:

4 ss
lønnesirup
2 ts
sorte sesamfrø

Næringsinnhold (per porsjon):

757 kJ / 182 kcal
5,7 gFett
6,3 gProtein
24,7 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

1  vaniljestang – 6 dl soyamelk – 50 g brunt sukker (eller 4 ss lønnesirup) – 2 ss sort tahini (fra glass) – 1 ½ ts agar (se tips)

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten, skarp kniv. Bland soyamelk med vaniljestangen og frøene, sukker, sesamtahini og agar, og gi et oppkok i en liten kasserolle. Ta ut vaniljestangen, la blandingen avkjøles litt, fordel den på fire dessertglass og sett dem i kjøleskapet i minst 2 timer.

Steg 2

4 ss lønnesirup – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Bland lønnesirupen med Kikkoman Glutenfri Soyasaus og varm forsiktig opp om nødvendig.

Steg 3

2 ts sorte sesamfrø

Rist sesamfrøene i en liten non-stick-panne. Garner desserten med frøene og server med sirupen.

Tips

Avhengig av produsenten binder agar ulike mengder væske. Sjekk alltid anvisningene på pakken når du kjøper. For best resultat bør du bruke agar som stivner 500 g væske per 1 ts pulver.

En god erstatning for Kikkoman Glutenfri Soyasaus er Kikkoman Smakssetter til Sushiris.

Du kan også lage sort tahini selv: Rist sorte sesamfrø og kjør dem i en blender sammen med honning og litt olje, hvis du ønsker en mer flytende konsistens.

Oppskrifts-ID: 1642

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Matlaging gjort enkelt – steg for steg! Trykk for å starte.

1 vaniljestang – 6 dl soyamelk – 50 g brunt sukker (eller 4 ss lønnesirup) – 2 ss sort tahini (fra glass) – 1 ½ ts agar (se tips)

Skjær vaniljestangen på langs og skrap ut frøene med en liten, skarp kniv. Bland soyamelk med vaniljestangen og frøene, sukker, sesamtahini og agar, og gi et oppkok i en liten kasserolle. Ta ut vaniljestangen, la blandingen avkjøles litt, fordel den på fire dessertglass og sett dem i kjøleskapet i minst 2 timer.

4 ss lønnesirup – 2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus

Bland lønnesirupen med Kikkoman Glutenfri Soyasaus og varm forsiktig opp om nødvendig.

2 ts sorte sesamfrø

Rist sesamfrøene i en liten non-stick-panne. Garner desserten med frøene og server med sirupen.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Oppskriftsinspirasjon

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.