Kokos-panna cotta med soya-ingefærsirup
Kokos-panna cotta med soya-ingefærsirup

Kokos-panna cotta med soya-ingefærsirup

total tid 3 t 10 min.
10 min. tilberedningstid
3 t avkjølingstid

Kremete kokos-panna cotta med søt soya-ingefærsirup. Kikkoman Glutenfri Soyasaus tilfører rik umamidybde som balanserer sødmen i kokosen og fremhver de tropiske smakene med en raffinert og elegant vri.

Ingredienser

2 porsjoner
4 dl
kokosmelk med høy fettprosent
2 ss
sukker
1 ½ ts
agar (eller 1 ss plantebasert gelatin)
1 ts
vaniljeekstrakt
2 
fikener
1 
pasjonsfrukt
1 ts
kokosflak
Mynteblader til pynt

Soya-ingefærsirup:

2 ss
lønnesirup
1 ts
nyraspet ingefær
1 ts
sitronsaft

Næringsinnhold (per porsjon):

1.234 kJ / 295 kcal
25 gFett
3 gProtein
14 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

4 dl kokosmelk med høy fettprosent –  ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus2 ss sukker – 1 ½ ts agar (eller 1 ss plantebasert gelatin) – 1 ts vaniljeekstrakt

Bland kokosmelk, Kikkoman Glutenfri Soyasaus, sukker, agar og vaniljeekstrakt i en kasserolle. Gi et oppkok og la det koke i 2 minutter. Rør om til agaren løser seg opp. Hell blandingen i små skåler eller former, la stå til avkjøling, og sett i kjøleskapet i minst 3 timer.

Steg 2

2 ss lønnesirup –  ½  Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1 ts nyraspet ingefær – 1 ts sitronsaft – 2  fikener – 1  pasjonsfrukt – 1 ts kokosflak – Mynteblader til pynt

Lag sirupen i mellomtiden: Bland lønnesirup, ingefær, Kikkoman Glutenfri Soyasaus og sitronsaft. Varm opp i 1–2 minutter, hell gjennom en sil og la stå til avkjøling. Del fikenene i fire, og skrap ut fruktkjøttet fra pasjonsfrukten. Server panna cottaen toppet med soya-ingefærsirup og pyntet med fiken, pasjonsfruktkjøtt, kokosflak og mynteblader.

Tips

Du kan erstatte Kikkoman Glutenfri Soyasaus med vanlig Kikkoman Soyasaus eller Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt. Begge er veganske.

Oppskrifts-ID: 1640

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Matlaging gjort enkelt – steg for steg! Trykk for å starte.

4 dl kokosmelk med høy fettprosent – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus2 ss sukker – 1 ½ ts agar (eller 1 ss plantebasert gelatin) – 1 ts vaniljeekstrakt

Bland kokosmelk, Kikkoman Glutenfri Soyasaus, sukker, agar og vaniljeekstrakt i en kasserolle. Gi et oppkok og la det koke i 2 minutter. Rør om til agaren løser seg opp. Hell blandingen i små skåler eller former, la stå til avkjøling, og sett i kjøleskapet i minst 3 timer.

2 ss lønnesirup – ½ Kikkoman Naturlig Brygget Tamari Glutenfri Soyasaus1 ts nyraspet ingefær – 1 ts sitronsaft – 2 fikener – 1 pasjonsfrukt – 1 ts kokosflak – Mynteblader til pynt

Lag sirupen i mellomtiden: Bland lønnesirup, ingefær, Kikkoman Glutenfri Soyasaus og sitronsaft. Varm opp i 1–2 minutter, hell gjennom en sil og la stå til avkjøling. Del fikenene i fire, og skrap ut fruktkjøttet fra pasjonsfrukten. Server panna cottaen toppet med soya-ingefærsirup og pyntet med fiken, pasjonsfruktkjøtt, kokosflak og mynteblader.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Oppskriftsinspirasjon

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.