Veganske sjokokopper med misokaramell
Veganske sjokokopper med misokaramell

Veganske sjokokopper med misokaramell

5 1 vurderinger
total tid 45 min.
35 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Sjokoladekopper uten baking, fylt med sviskenougat og seig miso-soyakaramell, er perfekt som en vegansk dessert. Kikkoman Soyasaus fremhever sødmen i karamell og sjokolade, og tilfører dybde og en tydelig umamismak.

Ingredienser

6 porsjoner

Misokaramell:

10 g
vegansk smør
30 g
sukker
30 g
tykk kokoskrem
2 ts
hvit misopasta

Sviskenougat:

30 g
havregryn
80 g
svisker
10 g
kokosmasse
1 ss
peanøttsmør
1 ts
tahini
1 ss
lønnesirup

Dessuten:

170 g
vegansk mørk sjokolade, 70 %
1 ts
kokosolje
2 ts
hvite sesamfrø

Næringsinnhold (per porsjon):

1.356 kJ / 324 kcal
20 gFett
5 gProtein
34 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

10 g vegansk smør – 30 g sukker – 30 g tykk kokoskrem – 2 ts hvit misopasta – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett sukker, kokoskrem, misopasta og Kikkoman Soyasaus. Pisk til alt er blandet. Kok på lav varme i ca. 10 minutter under hyppig omrøring til sukkeret karamelliseres og blandingen tykner. Hell karamellen i en bolle og la stå til avkjøling.

Steg 2

30 g havregryn – 80 g svisker – 10 g kokosmasse – 1 ss peanøttsmør – 1 ts tahini – 1 ss lønnesirup –  ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Ha havregrynene i en foodprosessor og finmal dem. Tilsett svisker, kokosmasse, peanøttsmør, tahini, lønnesirup og Kikkoman Soyasaus. Kjør alt til en klebrig, nougataktig blanding. Bruk fuktige hender til å forme små kuler, klem dem litt flate og legg dem på en tallerken.

Steg 3

170 g vegansk mørk sjokolade, 70 % – 1 ts kokosolje

La en liten mengde vann småkoke i en kasserolle. Ha to tredjedeler av de knekte sjokoladebitene og kokosoljen i en varmebestandig bolle som settes over kasserollen. Smelt sjokoladen over vannbad under konstant omrøring. Ta bollen av varmen, la den avkjøles litt, og tilsett resten av sjokoladen. Rør inn og varm kort opp igjen til alt er helt smeltet.

Steg 4

2 ts hvite sesamfrø

Hell omtrent 3 ts smeltet sjokolade i bunnen av hver form, og fordel den jevnt over bunnen og sidene, ca. 3,5 cm opp. Sett i kjøleskapet i 5 minutter eller i fryseren i 3 minutter. Gjenta dette to ganger. Legg i et lag nougat og press det forsiktig ned, hell deretter i karamellen og sett i kjøleskapet i 10 minutter. Dekk med resten av sjokoladen, fordel jevnt og dryss over sesamfrøene. Sett kaldt i 5 minutter.

Tips

Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt eller Kikkoman Glutenfri Soyasaus – begge er veganske.

Når du smelter sjokoladen, pass på at vannet i kasserollen ikke berører bunnen av bollen.

Du kan smelte all sjokoladen på én gang, men hvis du tempererer den i flere trinn, blir den blankere og vil ikke smelte så raskt når du håndterer den.

Du kan bruke muffinsformer av silikon eller papir. Hvis du bruker papirformer, sett flere oppi hverandre slik at de blir mer stabile og lettere å dekke med sjokolade.

Oppskrifts-ID: 1639

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

Matlaging gjort enkelt – steg for steg! Trykk for å starte.

10 g vegansk smør – 30 g sukker – 30 g tykk kokoskrem – 2 ts hvit misopasta – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett sukker, kokoskrem, misopasta og Kikkoman Soyasaus. Pisk til alt er blandet. Kok på lav varme i ca. 10 minutter under hyppig omrøring til sukkeret karamelliseres og blandingen tykner. Hell karamellen i en bolle og la stå til avkjøling.

30 g havregryn – 80 g svisker – 10 g kokosmasse – 1 ss peanøttsmør – 1 ts tahini – 1 ss lønnesirup – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus

Ha havregrynene i en foodprosessor og finmal dem. Tilsett svisker, kokosmasse, peanøttsmør, tahini, lønnesirup og Kikkoman Soyasaus. Kjør alt til en klebrig, nougataktig blanding. Bruk fuktige hender til å forme små kuler, klem dem litt flate og legg dem på en tallerken.

170 g vegansk mørk sjokolade, 70 % – 1 ts kokosolje

La en liten mengde vann småkoke i en kasserolle. Ha to tredjedeler av de knekte sjokoladebitene og kokosoljen i en varmebestandig bolle som settes over kasserollen. Smelt sjokoladen over vannbad under konstant omrøring. Ta bollen av varmen, la den avkjøles litt, og tilsett resten av sjokoladen. Rør inn og varm kort opp igjen til alt er helt smeltet.

2 ts hvite sesamfrø

Hell omtrent 3 ts smeltet sjokolade i bunnen av hver form, og fordel den jevnt over bunnen og sidene, ca. 3,5 cm opp. Sett i kjøleskapet i 5 minutter eller i fryseren i 3 minutter. Gjenta dette to ganger. Legg i et lag nougat og press det forsiktig ned, hell deretter i karamellen og sett i kjøleskapet i 10 minutter. Dekk med resten av sjokoladen, fordel jevnt og dryss over sesamfrøene. Sett kaldt i 5 minutter.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Oppskriftsinspirasjon

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.