

Veganske sjokokopper med misokaramell
Sjokoladekopper uten baking, fylt med sviskenougat og seig miso-soyakaramell, er perfekt som en vegansk dessert. Kikkoman Soyasaus fremhever sødmen i karamell og sjokolade, og tilfører dybde og en tydelig umamismak.
Næringsinnhold (per porsjon):
1.356 kJ / 324 kcalTilberedning
Steg 1

10 g vegansk smør – 30 g sukker – 30 g tykk kokoskrem – 2 ts hvit misopasta – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett sukker, kokoskrem, misopasta og Kikkoman Soyasaus. Pisk til alt er blandet. Kok på lav varme i ca. 10 minutter under hyppig omrøring til sukkeret karamelliseres og blandingen tykner. Hell karamellen i en bolle og la stå til avkjøling.
Steg 2

30 g havregryn – 80 g svisker – 10 g kokosmasse – 1 ss peanøttsmør – 1 ts tahini – 1 ss lønnesirup – ½ ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus
Ha havregrynene i en foodprosessor og finmal dem. Tilsett svisker, kokosmasse, peanøttsmør, tahini, lønnesirup og Kikkoman Soyasaus. Kjør alt til en klebrig, nougataktig blanding. Bruk fuktige hender til å forme små kuler, klem dem litt flate og legg dem på en tallerken.
Steg 3

170 g vegansk mørk sjokolade, 70 % – 1 ts kokosolje
La en liten mengde vann småkoke i en kasserolle. Ha to tredjedeler av de knekte sjokoladebitene og kokosoljen i en varmebestandig bolle som settes over kasserollen. Smelt sjokoladen over vannbad under konstant omrøring. Ta bollen av varmen, la den avkjøles litt, og tilsett resten av sjokoladen. Rør inn og varm kort opp igjen til alt er helt smeltet.
Steg 4

2 ts hvite sesamfrø
Hell omtrent 3 ts smeltet sjokolade i bunnen av hver form, og fordel den jevnt over bunnen og sidene, ca. 3,5 cm opp. Sett i kjøleskapet i 5 minutter eller i fryseren i 3 minutter. Gjenta dette to ganger. Legg i et lag nougat og press det forsiktig ned, hell deretter i karamellen og sett i kjøleskapet i 10 minutter. Dekk med resten av sjokoladen, fordel jevnt og dryss over sesamfrøene. Sett kaldt i 5 minutter.
Tips
Du kan erstatte vanlig Kikkoman Soyasaus med Kikkoman Soyasaus – Mindre Salt eller Kikkoman Glutenfri Soyasaus – begge er veganske.
Når du smelter sjokoladen, pass på at vannet i kasserollen ikke berører bunnen av bollen.
Du kan smelte all sjokoladen på én gang, men hvis du tempererer den i flere trinn, blir den blankere og vil ikke smelte så raskt når du håndterer den.
Du kan bruke muffinsformer av silikon eller papir. Hvis du bruker papirformer, sett flere oppi hverandre slik at de blir mer stabile og lettere å dekke med sjokolade.
Oppskrifts-ID: 1639
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer








![[Translate to Norwegisch:] [Translate to Norwegisch:]](https://www.kikkoman.no/fileadmin/_processed_/6/2/csm_1578_Goddess_salad_with_napa_cabbage_and_spinach_Desktop_Header_7e5faea0fa.webp)






































![[Translate to Norwegisch:] [Translate to Norwegisch:]](https://www.kikkoman.no/fileadmin/_processed_/8/6/csm_156-sweet-potato-steaks-on-colourful-vegetable-strips-with-avocado-cream_desktop_735ea128ca.webp)



























