Vegansk «ostekake» med cashewnøtter og karamell-sjokoladesaus
Kan ostekake være vegansk? Absolutt! Cashewnøttene sørger for det. Prøv en «ostekake» som ikke skal bakes, men lages av cashewnøtter på en lettsaltet bunn, pyntet med sjokolade-karamelltopping og forfinet med Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus.
Ingredienser
Bunn:
Cashewfyll:
Topping:
Tilberedning
Steg 1
50 g tørket aprikos – 20 g tørket tranebær – 20 g rosiner – 100 g cashewnøtter – 40 g havre – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss peanøttsmør
Miks alle ingrediensene til du får en tykk, klebrig masse. Smør den jevnt utover kakeformen og trykk den godt mot bunnen og sidene i formen. Sett i kjøleskapet.
Steg 2
400 g cashewnøtter – 4 dl kokosfløte – 1 ¼ dl agavesirup – 1 ¼ dl kokosolje – 1 sitron – 1 ss vaniljeekstrakt
Bløtlegg cashewnøttene over natten.
Deretter legger du cashewnøttene i en blender, tilsetter kokosfløte, agavesirup, kokosolje, saft fra 1 sitron og vaniljeekstrakt. Miks til du har en jevn blanding. Tilsett sitronskall og miks. Hell blandingen på kakebunnen. Sett i kjøleskapet og la stå i noen timer.
Steg 3
100 g hvitt sukker – ½ dl varmt vann – 1 dl kokosmelk – 40 g kokosolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 40 g mørk sjokolade
Varm sukker og vann i en kasserolle med tykk bunn. Ikke rør om, bare snurr på kasserollen til sukkeret smelter og begynner å bli lysebrunt. Tilsett smøret og rør forsiktig til du får en jevn blanding. Tilsett kokosmelk, soyasaus og finhakket sjokolade. Rør til alt er blandet til en saus.
Steg 4
Hell den avkjølte sausen over «ostekaken».
Tips:
Kokosfløte og kokosmelk er to forskjellige ting og kan ikke brukes om hverandre.
Oppskrifts-ID: 1168
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer