Vegansk «ostekake» med cashewnøtter og karamell-sjokoladesaus

total tid 100 min.
40 min. tilberedningstid
60 min. avkjølingstid

Kan ostekake være vegansk? Absolutt! Cashewnøttene sørger for det. Prøv en «ostekake» som ikke skal bakes, men lages av cashewnøtter på en lettsaltet bunn, pyntet med sjokolade-karamelltopping og forfinet med Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus.

Ingredienser

8 porsjoner

Bunn:

50 g
tørket aprikos
20 g
tørket tranebær
20 g
rosiner
100 g
cashewnøtter
40 g
havre
2 ss
peanøttsmør

Cashewfyll:

400 g
cashewnøtter
400 ml
kokosfløte
4 dl
kokosfløte
1 ¼ dl
agavesirup
1 ¼ dl
kokosolje
1 
sitron
1 ss
vaniljeekstrakt

Topping:

100 g
hvitt sukker
 ½ dl
varmt vann
1 dl
kokosmelk
40 g
kokosolje
40 g
mørk sjokolade
Næringsinnhold (per porsjon): 3464 kJ  /  828 kcal
62,4 g Fett
13,2 g Protein
59 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

50 g tørket aprikos – 20 g tørket tranebær – 20 g rosiner – 100 g cashewnøtter – 40 g havre – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss peanøttsmør

Miks alle ingrediensene til du får en tykk, klebrig masse. Smør den jevnt utover kakeformen og trykk den godt mot bunnen og sidene i formen. Sett i kjøleskapet.

Steg 2

400 g cashewnøtter – 4 dl kokosfløte – 1 ¼ dl agavesirup – 1 ¼ dl kokosolje – 1  sitron – 1 ss vaniljeekstrakt

Bløtlegg cashewnøttene over natten.
 
Deretter legger du cashewnøttene i en blender, tilsetter kokosfløte, agavesirup, kokosolje, saft fra 1 sitron og vaniljeekstrakt. Miks til du har en jevn blanding. Tilsett sitronskall og miks. Hell blandingen på kakebunnen. Sett i kjøleskapet og la stå i noen timer.

Steg 3

100 g hvitt sukker –  ½ dl varmt vann – 1 dl kokosmelk – 40 g kokosolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus40 g mørk sjokolade

Varm sukker og vann i en kasserolle med tykk bunn. Ikke rør om, bare snurr på kasserollen til sukkeret smelter og begynner å bli lysebrunt. Tilsett smøret og rør forsiktig til du får en jevn blanding. Tilsett kokosmelk, soyasaus og finhakket sjokolade. Rør til alt er blandet til en saus.

Steg 4

Hell den avkjølte sausen over «ostekaken».

Tips:

Kokosfløte og kokosmelk er to forskjellige ting og kan ikke brukes om hverandre.

Oppskrifts-ID: 1168

Oppskriften som PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

50 g tørket aprikos – 20 g tørket tranebær – 20 g rosiner – 100 g cashewnøtter – 40 g havre – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss peanøttsmør

Miks alle ingrediensene til du får en tykk, klebrig masse. Smør den jevnt utover kakeformen og trykk den godt mot bunnen og sidene i formen. Sett i kjøleskapet.

400 g cashewnøtter – 4 dl kokosfløte – 1 ¼ dl agavesirup – 1 ¼ dl kokosolje – 1  sitron – 1 ss vaniljeekstrakt

Bløtlegg cashewnøttene over natten.
 
Deretter legger du cashewnøttene i en blender, tilsetter kokosfløte, agavesirup, kokosolje, saft fra 1 sitron og vaniljeekstrakt. Miks til du har en jevn blanding. Tilsett sitronskall og miks. Hell blandingen på kakebunnen. Sett i kjøleskapet og la stå i noen timer.

100 g hvitt sukker –  ½ dl varmt vann – 1 dl kokosmelk – 40 g kokosolje – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus40 g mørk sjokolade

Varm sukker og vann i en kasserolle med tykk bunn. Ikke rør om, bare snurr på kasserollen til sukkeret smelter og begynner å bli lysebrunt. Tilsett smøret og rør forsiktig til du får en jevn blanding. Tilsett kokosmelk, soyasaus og finhakket sjokolade. Rør til alt er blandet til en saus.

Hell den avkjølte sausen over «ostekaken».

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03
04

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.