Vårruller med kongeøsterssopp og vietnamesisk saus
Vårruller med kongeøsterssopp og vietnamesisk saus

Vårruller med kongeøsterssopp og vietnamesisk saus

5 1 vurderinger
total tid20 min.
15 min.tilberedningstid
5 min.koketid

Friske og bugnende vårruller fylt med revet kongeøsterssopp, sprø salat, velduftende koriander og mynte samt nøttekrønsj, servert med en syrlig vietnamesisk dippsaus. Herlig både som smårett og en forfriskende hovedrett.

Ingredienser

2 porsjoner
200 g
kongeøsterssopp, revet
1 g
femkrydder
2 ss
matolje
50 g
salat, revet
10 g
ferske korianderblader
10 g
ferske mynteblader
30 g
ristede peanøtter
100 g
kokte vermicelli risnudler
9 
rispapir til vårruller

Vietnamesisk dippsaus:

2 ss
limesaft
2 ss
sukker
1 
hvitløksfedd, hakket
1 
liten chili, finhakket
Næringsinnhold (per porsjon):1045 kJ / 250 kcal
8 gFett
6 gProtein
40 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

200 g kongeøsterssopp, revet – 0,4 dl Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje1 g femkrydder – 1 ss matolje

Varm opp en panne på middels varme og tilsett en skvett olje. Sauter den revne kongeøsterssoppen i ca 5–7 minutter til den blir mør og gyllenbrun. Tilsett Kikkoman Pokesaus og femkrydder og kok i ytterligere ett minutt. La stå til avkjøling.

Steg 2

50 g salat, revet – 10 g ferske korianderblader – 10 g ferske mynteblader – 30 g ristede peanøtter – 100 g kokte vermicelli risnudler – 9  rispapir til vårruller

Fyll en flat skål med kaldt vann. Dypp rispapiret i vannet i noen sekunder til det mykner. Legg papiret flatt på en ren overflate. Legg en liten håndfull revet salat midt på papiret, etterfulgt av en porsjon kokte risnudler, sopp, korianderblader, mynteblader og hakkede nøtter. Brett sidene over fyllet, rull deretter papiret stramt sammen fra bunnen av slik at fyllet omsluttes helt. Gjør det samme med resten av ingrediensene.

Steg 3

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss limesaft – 2 ss sukker – 1  hvitløksfedd, hakket – 1  liten chili, finhakket

Bruk en liten bolle og pisk sammen Kikkoman Soyasaus, limesaft, sukker, hakket hvitløk og finhakket chili til sukkeret løser seg opp. Server med vårrullene.

Tip

Oppskrifts-ID: 1438

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

200 g kongeøsterssopp, revet – 0,4 dl Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje1 g femkrydder – 1 ss matolje

Varm opp en panne på middels varme og tilsett en skvett olje. Sauter den revne kongeøsterssoppen i ca 5–7 minutter til den blir mør og gyllenbrun. Tilsett Kikkoman Pokesaus og femkrydder og kok i ytterligere ett minutt. La stå til avkjøling.

50 g salat, revet – 10 g ferske korianderblader – 10 g ferske mynteblader – 30 g ristede peanøtter – 100 g kokte vermicelli risnudler – 9 rispapir til vårruller

Fyll en flat skål med kaldt vann. Dypp rispapiret i vannet i noen sekunder til det mykner. Legg papiret flatt på en ren overflate. Legg en liten håndfull revet salat midt på papiret, etterfulgt av en porsjon kokte risnudler, sopp, korianderblader, mynteblader og hakkede nøtter. Brett sidene over fyllet, rull deretter papiret stramt sammen fra bunnen av slik at fyllet omsluttes helt. Gjør det samme med resten av ingrediensene.

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss limesaft – 2 ss sukker – 1 hvitløksfedd, hakket – 1 liten chili, finhakket

Bruk en liten bolle og pisk sammen Kikkoman Soyasaus, limesaft, sukker, hakket hvitløk og finhakket chili til sukkeret løser seg opp. Server med vårrullene.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.