

Vårruller med kongeøsterssopp og vietnamesisk saus
Friske og bugnende vårruller fylt med revet kongeøsterssopp, sprø salat, velduftende koriander og mynte samt nøttekrønsj, servert med en syrlig vietnamesisk dippsaus. Herlig både som smårett og en forfriskende hovedrett.
Ingredienser
Vietnamesisk dippsaus:
Tilberedning
Steg 1

200 g kongeøsterssopp, revet – 0,4 dl Kikkoman Saus For Poke Bowl Basert På Soyasaus Og Sesamolje – 1 g femkrydder – 1 ss matolje
Varm opp en panne på middels varme og tilsett en skvett olje. Sauter den revne kongeøsterssoppen i ca 5–7 minutter til den blir mør og gyllenbrun. Tilsett Kikkoman Pokesaus og femkrydder og kok i ytterligere ett minutt. La stå til avkjøling.
Steg 2

50 g salat, revet – 10 g ferske korianderblader – 10 g ferske mynteblader – 30 g ristede peanøtter – 100 g kokte vermicelli risnudler – 9 rispapir til vårruller
Fyll en flat skål med kaldt vann. Dypp rispapiret i vannet i noen sekunder til det mykner. Legg papiret flatt på en ren overflate. Legg en liten håndfull revet salat midt på papiret, etterfulgt av en porsjon kokte risnudler, sopp, korianderblader, mynteblader og hakkede nøtter. Brett sidene over fyllet, rull deretter papiret stramt sammen fra bunnen av slik at fyllet omsluttes helt. Gjør det samme med resten av ingrediensene.
Steg 3

1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss limesaft – 2 ss sukker – 1 hvitløksfedd, hakket – 1 liten chili, finhakket
Bruk en liten bolle og pisk sammen Kikkoman Soyasaus, limesaft, sukker, hakket hvitløk og finhakket chili til sukkeret løser seg opp. Server med vårrullene.
Tip
Oppskrifts-ID: 1438
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer