

Vegansk terte med karamelliserte pærer
Lettsaltet bunn laget på dadler og mandler, vaniljepuddingkrem og karamelliserte pærer i sukker, smør og Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus med kanel og vanilje. Alt sammen toppet med ristede mandler. Velsmakende og imponerende!
Ingredienser
Bunn:
Vaniljekrem:
Karamelliserte pærer:
Dessuten:
Tilberedning
Steg 1

100 g tørkede dadler – 100 g mandler – 40 g havre – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 2 ss mandelsmør (vegansk smør)
Smuldre alle ingrediensene til tertebunnen og bland dem til det dannes en tykk, klebrig masse. Smør den jevnt utover kakeformen, og press den godt mot bunnen og sidene i formen. Sett den i kjøleskapet.
Steg 2

2 pose vaniljepudding (vegansk pudding, 40 g hver) – 6 dl mandelmelk – 100 g sukker – 180 g vegansk smør
Rør ut puddingen I 1 dl kald mandelmelk. Varm opp resten av mandelmelken til den koker. Ha den i puddingblandingen. Rør hurtig om for å blande ingrediensene og gi et oppkok. La deretter stå til den er fullstendig avkjølt.
Sørg for at vegansk smør holder romtemperatur. Visp det deretter med sukker. Tilsett den avkjølte puddingen, én teskje om gangen.
Smør kremen utover tertebunnen.
Steg 3

3 pærer – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss vegansk smør – 3 ss sukker – 2 ss mandelflak – 1 ts kanel – 1 vaniljestang
Vask og skrell pærene. Skjær dem i skiver cirka 0,5 cm tykke. Smelt smør med sukker i en kasserolle. Tilsett pærer, kanel, frø fra vaniljestangen, soyasaus og mandelflak. Sauter alt i noen minutter til pærene begynner å bli karamellisert.
La pærene kjøle av og legg dem deretter oppå kremen. Til slutt pynter du hele terten med kuler av vaniljeis og ristede mandler.
Oppskrifts-ID: 1169
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer