Vegansk terte med karamelliserte pærer

total tid 40 min.
30 min. tilberedningstid
10 min. koketid

Lettsaltet bunn laget på dadler og mandler, vaniljepuddingkrem og karamelliserte pærer i sukker, smør og Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus med kanel og vanilje. Alt sammen toppet med ristede mandler. Velsmakende og imponerende!

Ingredienser

8 porsjoner

Bunn:

100 g
tørkede dadler
100 g
mandler
40 g
havre
2 ss
mandelsmør (vegansk smør)

Vaniljekrem:

2 pose
vaniljepudding (vegansk pudding, 40 g hver)
6 dl
mandelmelk
100 g
sukker
180 g
vegansk smør

Karamelliserte pærer:

3 
pærer
1 ss
vegansk smør
3 ss
sukker
2 ss
mandelflak
1 ts
kanel
1 
vaniljestang

Dessuten:

3 
kuler vaniljeis
Næringsinnhold (per porsjon): 1992 kJ  /  476 kcal
29 g Fett
8,8 g Protein
43,6 g Karbohydrater

Tilberedning

Steg 1

100 g tørkede dadler – 100 g mandler – 40 g havre – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss mandelsmør (vegansk smør)

Smuldre alle ingrediensene til tertebunnen og bland dem til det dannes en tykk, klebrig masse. Smør den jevnt utover kakeformen, og press den godt mot bunnen og sidene i formen. Sett den i kjøleskapet.

Steg 2

2 pose vaniljepudding (vegansk pudding, 40 g hver) – 6 dl mandelmelk – 100 g sukker – 180 g vegansk smør

Rør ut puddingen I 1 dl kald mandelmelk. Varm opp resten av mandelmelken til den koker. Ha den i puddingblandingen. Rør hurtig om for å blande ingrediensene og gi et oppkok. La deretter stå til den er fullstendig avkjølt.
 
Sørg for at vegansk smør holder romtemperatur. Visp det deretter med sukker. Tilsett den avkjølte puddingen, én teskje om gangen.
 
Smør kremen utover tertebunnen.

Steg 3

3  pærer – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss vegansk smør – 3 ss sukker – 2 ss mandelflak – 1 ts kanel – 1  vaniljestang

Vask og skrell pærene. Skjær dem i skiver cirka 0,5 cm tykke. Smelt smør med sukker i en kasserolle. Tilsett pærer, kanel, frø fra vaniljestangen, soyasaus og mandelflak. Sauter alt i noen minutter til pærene begynner å bli karamellisert.
 
La pærene kjøle av og legg dem deretter oppå kremen. Til slutt pynter du hele terten med kuler av vaniljeis og ristede mandler.

Oppskrifts-ID: 1169

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

100 g tørkede dadler – 100 g mandler – 40 g havre – 2 ts Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus2 ss mandelsmør (vegansk smør)

Smuldre alle ingrediensene til tertebunnen og bland dem til det dannes en tykk, klebrig masse. Smør den jevnt utover kakeformen, og press den godt mot bunnen og sidene i formen. Sett den i kjøleskapet.

2 pose vaniljepudding (vegansk pudding, 40 g hver) – 6 dl mandelmelk – 100 g sukker – 180 g vegansk smør

Rør ut puddingen I 1 dl kald mandelmelk. Varm opp resten av mandelmelken til den koker. Ha den i puddingblandingen. Rør hurtig om for å blande ingrediensene og gi et oppkok. La deretter stå til den er fullstendig avkjølt.
 
Sørg for at vegansk smør holder romtemperatur. Visp det deretter med sukker. Tilsett den avkjølte puddingen, én teskje om gangen.
 
Smør kremen utover tertebunnen.

3  pærer – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss vegansk smør – 3 ss sukker – 2 ss mandelflak – 1 ts kanel – 1  vaniljestang

Vask og skrell pærene. Skjær dem i skiver cirka 0,5 cm tykke. Smelt smør med sukker i en kasserolle. Tilsett pærer, kanel, frø fra vaniljestangen, soyasaus og mandelflak. Sauter alt i noen minutter til pærene begynner å bli karamellisert.
 
La pærene kjøle av og legg dem deretter oppå kremen. Til slutt pynter du hele terten med kuler av vaniljeis og ristede mandler.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02
03

Gå ikke glipp av noe godt!

Registrer deg her og få regelmessig inspirasjon i innboksen!
Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.