Eggestekt ris med kylling og grønnsaker
Eggestekt ris med kylling og grønnsaker

Eggestekt ris med kylling og grønnsaker

3,5 2 vurderinger
total tid 15 min.
10 min. tilberedningstid
5 min. koketid

En klassisk asiatisk wokrett med gylne eggestrimler, mør kylling og sprø grønnsaker i Kikkoman Soyasaus. Rask, sunn og full av smak – helt ideell som et enkelt middagsmåltid midt i uken.

Godt å vite: denne retten er en del av våre oppskrifter for måltidsforberedelse. Du finner de andre oppskriftene fra settet her.

Ingredienser

2 porsjoner
 ½ ss
honning
 ½ ts
raspet ingefær
 ½ 
fedd hvitløk, finhakket
200 g
kyllingfilet
1 ss
vegetabilsk olje
 ½ 
gulrot
 ½ 
rød paprika
 ½ 
brokkolihode
 ½ 
løk
100 g
ris
 ½ ts
gurkemeie
1 
egg
1 ss
hakket vårløk
Næringsinnhold (per porsjon):2.198 kJ / 525 kcal
15 gFett
29 gProtein
58 gKarbohydrater

Tilberedning

Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ss honning –  ½ ts raspet ingefær –  ½  fedd hvitløk, finhakket – 200 g kyllingfilet – 1 ss vegetabilsk olje –  ½  gulrot –  ½  rød paprika –  ½  brokkolihode –  ½  løk

Hell Kikkoman Soyasaus i en bolle, tilsett honning, hakket hvitløk og raspet ingefær. Bland godt. Skjær kyllingen i terninger og vend den inn i marinaden. Sauter kyllingfileten i vegetabilsk olje i 3 minutter og ha den deretter i en bolle. Skjær løken i terninger, gulroten i fyrstikker og paprikaen i strimler, og del brokkolien i små buketter. Sauter grønnsakene i samme panne.

Steg 2

100 g ris –  ½ ts gurkemeie – 1  egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss hakket vårløk

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Ha ris, kylling og gurkemeie oppi pannen og stek under omrøring til risen er gjennomvarm. Knekk i egget og rør om til det stivner. Ringle over Kikkoman Soyasaus og dryss over hakket vårløk.

Tips

Gårsdagens ris fungerer best for å lage stekt ris – den er tørrere og stekes lettere.

Oppskrifts-ID: 1561

Oppskriften som PDF

last ned PDF

Takk for tilbakemeldingen!

Gi oss tilbakemelding

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus ½ ss honning – ½ ts raspet ingefær – ½ fedd hvitløk, finhakket – 200 g kyllingfilet – 1 ss vegetabilsk olje – ½ gulrot – ½ rød paprika – ½ brokkolihode – ½ løk

Hell Kikkoman Soyasaus i en bolle, tilsett honning, hakket hvitløk og raspet ingefær. Bland godt. Skjær kyllingen i terninger og vend den inn i marinaden. Sauter kyllingfileten i vegetabilsk olje i 3 minutter og ha den deretter i en bolle. Skjær løken i terninger, gulroten i fyrstikker og paprikaen i strimler, og del brokkolien i små buketter. Sauter grønnsakene i samme panne.

100 g ris – ½ ts gurkemeie – 1 egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus1 ss hakket vårløk

Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Ha ris, kylling og gurkemeie oppi pannen og stek under omrøring til risen er gjennomvarm. Knekk i egget og rør om til det stivner. Ringle over Kikkoman Soyasaus og dryss over hakket vårløk.

Gi oss tilbakemelding

Takk for tilbakemeldingen!

Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!

01
02

Oppskriftsinspirasjon

Gå aldri glipp av noe igjen!

Spennende informasjon, herlige oppskrifter og flotte konkurranser

Du har ikke fylt inn alle nødvendige felter.

Jeg vil gjerne motta e-post om nye tilbud og produktinformasjon. Meld deg av når som helst, helt gratis.