

Eggestekt ris med kylling og grønnsaker
En klassisk asiatisk wokrett med gylne eggestrimler, mør kylling og sprø grønnsaker i Kikkoman Soyasaus. Rask, sunn og full av smak – helt ideell som et enkelt middagsmåltid midt i uken.
Tilberedning
Steg 1

2 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – ½ ss honning – ½ ts raspet ingefær – ½ fedd hvitløk, finhakket – 200 g kyllingfilet – 1 ss vegetabilsk olje – ½ gulrot – ½ rød paprika – ½ brokkolihode – ½ løk
Hell Kikkoman Soyasaus i en bolle, tilsett honning, hakket hvitløk og raspet ingefær. Bland godt. Skjær kyllingen i terninger og vend den inn i marinaden. Sauter kyllingfileten i vegetabilsk olje i 3 minutter og ha den deretter i en bolle. Skjær løken i terninger, gulroten i fyrstikker og paprikaen i strimler, og del brokkolien i små buketter. Sauter grønnsakene i samme panne.
Steg 2

100 g ris – ½ ts gurkemeie – 1 egg – 1 ss Kikkoman Naturlig Brygget Soyasaus – 1 ss hakket vårløk
Kok risen i henhold til anvisningene på pakken. Ha ris, kylling og gurkemeie oppi pannen og stek under omrøring til risen er gjennomvarm. Knekk i egget og rør om til det stivner. Ringle over Kikkoman Soyasaus og dryss over hakket vårløk.
Tips
Gårsdagens ris fungerer best for å lage stekt ris – den er tørrere og stekes lettere.
Oppskrifts-ID: 1561
Oppskriften som PDF
last ned PDFTakk for tilbakemeldingen!
Gi oss tilbakemelding
Trykk på antallet stjerner du vil gi. Jo flere, jo bedre!
Oppdag mer